עמית בן שושן. צילום: ברני ארדוב

"זה אצלו בדם": כך אקס בית"ר ירושלים עוזר לה מאחורי הקלעים

עמית בן שושן, חלוץ העבר שחגג לאחרונה 40, אמנם ירד מהרדאר, אבל משמש כסקאוט ועובד גם עם הצהובים-שחורים • בין השאר עזר בשילובו של טימוטי מוזי תחת יוסי אבוקסיס בעונה הראשונה, ואף המליץ על השוער מיגל סילבה • אסי ברוכיאן מספר ל"ישראל היום": "יש לו ידע רב וזה עוזר"

לפני כחודש חגג החלוץ עמית בן שושן יום הולדת 40. בעיני רבים מאוהדי בית"ר ירושלים, הוא נחשב לאחד השחקנים האהובים של שנות האלפיים. ב-15 בינואר 2016 ערך בן שושן את משחקו האחרון בקריירה, דווקא בהפועל ירושלים, ולאחריו פרש ממשחק פעיל.

בין לבין הספיק החלוץ לקריירה בחו"ל, במדי אנורתוסיס פמגוסטה בקפריסין, וגם שיחק עונה במכבי נתניה. עם זאת, ההצלחה הגדולה שלו הייתה במדים הצהובים-שחורים של בית"ר, עמה זכה בשתי אליפויות ושני גביעים.

בניגוד לכדורגלנים אחרים שהמשיכו לתפקידי אימון בוגרים או פרשנות בתקשורת, בן שושן בחר לצאת מעט מאור הזרקורים. בשנים האחרונות הוא עוסק בסקאוטינג בכדורגל, ובנה חברה חיצונית שנותנת ייעוץ לקבוצות. במסגרת זו, הוא עוקב באופן יום-יומי אחרי שחקנים בארץ ובעולם, בעיקר באזורים שבהם לקבוצות בישראל קל יותר להחתים שחקנים מבחינה כלכלית.

עמית בן שושן, צילום: רואי עלימה

לדוגמא, בבית"ר ירושלים סיפרו כי בין השאר עזר בן שושן בשילובו של טימוטי מוזי תחת יוסי אבוקסיס בעונה הראשונה, ואף המליץ על השוער מיגל סילבה. גם הבלם של בני ריינה, סמביניה, הגיע דרכו.

כמו כן, חלוץ העבר סייע למועדון כדורגל ירושלים בבניית סגל בליגה א'. הקבוצה הירושלמית מנוהלת על ידי המיליארדר לורנט לוי, אך במועדון רצו דמות מקצועית שתסייע בבניית הסגל לקראת הקיץ, והמנכ"ל דניאל ישי, שנמצא בקשרי חברות עם בן שושן, זכה לעזרתו בנושא.

טימוטי מוזי, צילום: מאור אלקסלסי

"החיידק של הכדורגל אצלו בדם"

מאמן מ.כ. ירושלים בעונה האחרונה, אסי ברוכיאן, סיפר בשיחה עם "ישראל היום": "הוא עזר להביא שחקנים עם שמות שעברו בכדורגל דבר או שתיים. יש לו ידע רב וזה בהחלט עזר לקבוצה לבנות סגל ראוי".

מעבר לעיסוק בסקאוטינג, לאחרונה השיק בן שושן גם את שיטת "היעד הבא" – שיטת אימון ייחודית לכדורגלנים לפיתוח כח מתפרץ וכושר גופני מקסימלי.

בנוסף, כמו כדורגלנים רבים אחרים, התחזק בן שושן לאחרונה והתחיל בלימוד גמרא. הוא שומר שבת כבר כמה שנים ולומד מספר שעות תורה ביום. "החיידק של הכדורגל אצלו בדם והוא אוהב את העיר ירושלים ועוזר לכל מי שהוא יכול לתרום". סיפר מקורב לחלוץ.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עמית בן שושן, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...