רועי לוי כנראה לא ישכח לעולם את השבוע האחרון. הוא חזר מחופשה בתאילנד, בה התארס לבחירת ליבו אריאל ועם הנחיתה בארץ, הבין כי הוא בדרכו למעבר גדול ממ.ס אשדוד, בשורותיה עשה את הפריצה הגדולה, למחזיקת הגביע הטרייה, הפועל באר שבע.
למעשה, כמעט כל הגדולות בליגת העל התחרו על שירותיו של המגן/כנף, שסיים עונה עם שבעה שערים ושמונה בישולים בקבוצה שנאבקה על חייה. איכשהו, הפריצה הגדולה שלו הגיע בתוך ואקום של כמה שנים, שבהן ניסה לפלס את דרכו קדימה. ג'קי בן זקן ואחיו נוני, היו אלה שהלכו עליו בכל הכוח ומשם הגיעה גם הפריצה.
"מהרגע הראשון שהגעתי, עשיתי כמה אימונים ולא הייתי חתום", מגולל לוי את סיפורו בראיון בלעדי ל"ישראל היום". "באשדוד זיהו שיש פוטנציאל ושזה משהו לא רגיל ואמרו לי שרואים בי עתיד ופוטנציאל למכירה עתידית. ג'קי עשה כל מה שהוא יכול כדי להחתים אותי והערכתי את זה. הייתי בבוררות עם הפועל רעננה ובמקביל חתמנו על חוזה לשלוש שנים בידיעה שלא משנה מה הבורר יפסוק, הם ישלמו. בסוף הוא פסק על 90 אלף שקל ועוד 50 אלף על ההשאלה.
"אני מעריך את האנשים באשדוד ויכול לספר עכשיו שגם בינואר היתה התעניינות מהגדולות והם אמרו לי שהם צריכים אותי, שאני שחקן משמעותי יחד עם חמודי כנעאן. אז אני אחד שמוקיר תודה, אמרתי להם שאני נשאר ולשמחתי גם נשארנו בליגה. גם עכשיו ג'קי עוזר לי כדי להתקדם ואני יכול להגיד עליו רק מילים טובות".
זאת היתה עונת הפריצה שלך, אבל מה קרה בדרך עד גיל 25? איפה זה נעצר ולמה הכל קרה רק השנה?
"הייתי סגן מלך השערים בליגה לנוער ובקבוצה כמו הפועל רעננה. אולי קיבלתי החלטות טיפה פחות טובות או מאמנים הגנתיים שפחות נתנו לי חופש התקפי".
היית שחקן התקפה ובסוף פרצת כסוג של מגן ימני בקו של חמישה, מי עשה את השינוי אצלך?
"זה לא שבא מישהו שהחליט שאני מגן ימני. באשדוד הבינו שאני עושה את זה בצורה טובה ובשנה וחצי האחרונות זה הרבה יותר מגן ימני מכנף. זה סוג של מגן ימני התקפי מאוד. באשדוד יש את אלון חזן שאני מאוד מעריך. הוא כל הזמן היה נותן לי דוגמאות על עצמו והיה אומר 'אתה כמוני', שאני מביא דברים מדהימים. אלון בעיקר היה אומר לי לתת לכדור לרוץ ולא להחזיק אותו ברגל. לעשות את התנועות לשטחים ושם לקבל אותו. הטיימינג במסירה, איך להגיע למקומות מסוכנים ושם להביא מספרים. זה עזר לי מאוד".
הכדורגל הישראלי לא משופע בשחקני הגנה איכותיים ותעיד על כך העובדה שבסגל הנבחרת, שמונה 25 שחקנים, יש רק שבעה שחקני הגנה, כשאלי דסה הוותיק הוא המגן הימני הטבעי היחיד בסגל. כעת, כשלוי צפוי לעשות מעבר להפועל ב"ש, אולי גם הנבחרת תרוויח מגן נוסף בסגל.
"תמיד האמנתי שאני יכול להביא מספרים ולהתקדם" הוא מסביר. "אני אחד שכל היום יושב ורואה כדורגל בארץ ובעולם. הבנתי שמגנים שהם שוברי שוויון כמו דנזל דומפריס, ג'רמי פרימפונג, אשרף חכימי ואחרים בסגנון הזה, הם שוברי שוויון התקפיים וזה מה שהביא אותם גבוה. זה כיף לעשות את זה דווקא מהעמדה הזאת. כמובן שאני יכול לשחק גם בכנפיים, אבל בעמדה הזאת מיציתי את כל הפוטנציאל.
"הרבה אמרו שאולי אני פחות טוב בהגנה, אבל אני מקום ראשון בליגה באחוזים בתיקולים מוצלחים ומקום שלישי מבחינת הכמות. אז מה שאמרו לא נכון ואני נהנה גם ללמוד, דוחף את עצמי כל הזמן. השנה האחרונה היא זו שהכי נהנתי בה בקריירה, העבודה, ההתקדמות, סגנון המשחק שהתאים לי. זו אפילו לא שאלה, העונה הכי טובה בקריירה".
מה עשה לך כששמעת על המעבר הצפוי להפועל ב"ש ושכל הגדולות רצו בך?
"זה כיף גדול, מראה שעשיתי משהו נכון והיתה עונה טובה שבה הצלחתי להראות את הפוטנציאל שבי ושאני יכול להיות משמעותי גם בגדולות. לגבי ב"ש, זה משהו שנמצא בין אלונה ברקת לג'קי בן זקן ולשמחתי זה הולך לכיוון טוב. היא טרפה את הקלפים והראתה לי שמאוד רוצים אותי. אני מאוד מעריך את זה ולא משנה איפה אהיה בטוח שאחזיר על המגרש".
הסגנון יכול להתאים לך? רן קוז'וך קידם העונה לא מעט שחקנים.
"רן קוז'וך אוהב שחקנים בסגנון שלי אז אני מאמין שאם הוא לא היה רוצה המהלך לא היה קורה".
מעבר למועדון גדול זה לחץ אחר, היית בכפר סבא, רעננה ואשדוד, אתה מוכן לזה?
"לחץ של ירידה הוא מאוד קשוח, זה חיים של מועדון ופרנסה של אנשים ולא כביכול הקצפת. אבל אני מאוד חזק בראש, רגליים על הקרקע והראש שלי מאוד מפוקס. אני יודע מה צריך לעשות, לשפר והמעבר למועדון גדול יכול רק לגרום לי לצמוח ולהראות שכל מי שאומר שעוד לא הייתי במועדון גדול, יחליף את דבריו למשפטים אחרים. אני עומד בלחץ, סומך על עצמי".
עוד שחקן שעשוי להתקדם מאשדוד הוא חמודי כנעאן, שמעתי שיש לך קשר קרוב איתו. אתה רואה גם אותו מגיע לרמות הגבוהות בעונה הבאה?
"חמודי כנעאן כוכב כדורגל. אני גר בכפר סבא, הוא באשדוד והייתי ישן אצלו פעמיים בשבוע. זה מעבר לחברות, אנחנו כמו אחים. החיבור בינינו הוא הרבה מעבר. הוא שחקן אדיר, אם לא הפציעות הוא כבר מזמן לא היה באשדוד. הוא ואני עדיין צעירים ויש עוד מספיק זמן להראות את הפוטנציאל. חד משמעית מסכים שיכול היה להיות במקום גדול באירופה, אבל הוא עוד יכול להגיע לזה. הוא ילך כנראה למועדון גדול ולכל אחד יש את המסלול שכתוב לו. לדעתי כל מה שהוא עבר רק יחזק אותו. אני רק מאחל לו שיהיה שיהיה בריא ושיצליח".
"אספר לך סיפור יפה בינינו", ממשיך לוי. "הפעם היחידה השנה שהיה לנו ריב היתה דווקא במחצית נגד עירוני ק"ש. ירדנו להפסקה ב-0:0, היה לחץ, לא הצלחנו להבקיע, היו צעקות בחדר ההלבשה ואז שתי דקות לפני שיצאנו, באנו אחד לשני, דיברתי, אמרנו סליחה, התחבקנו ואמרנו 'בוא נצא יחד לנצח את המשחק'. הוא הבקיע, סחטתי פנדל והוא נתן לי לבעוט וחגגנו יחד ונשארנו בליגה. אנחנו חברים טובים וזה בא לידי ביטוי במגרש".
ואז כשנשארים בליגה, איך זה מרגיש?
"וואו, אתה משחרר באותו רגע כל כך הרבה לחץ, שיחות שאתה מריץ אחורה עם אנשים שאומרים לך 'תשאיר אותנו בליגה', אנשים שאומרים לך שהפרנסה שלהם תלויה בהישארות. כולם ידעו שהכיוון שלי ושל חמודי כנעאן הוא להתקדם בקיץ, אבל ביקשו רק שנשאיר את אשדוד בליגה וכולם עמדו במילה שלהם".
החלום הוא לצאת בעתיד לאירופה?
"חד משמעית. החלום הכי גדול הוא לצאת לחו"ל ואני חייב להגשים אותו, בטוח שזה יגיע".

