ליאור רפאלוב. צילום: EPA

"תודה על הכול רפא": אחרי הפרישה - הכדורגל הבלגי נפרד מליאור רפאלוב

הקשר הוותיק כיכב 12 שנים בליגה המקומית, זכה בשישה תארים והוכתר לשחקן העונה: "הפך לגיבור הגדול, יצר לעצמו שם ו'עשה רעש' במגרשים שלנו" • בתקשורת המקומית נזכרו: "2020 הייתה לחלוטין עונת השיא שלו"

בגיל 39 ואחרי קריירה עשירה ומפוארת, ליאור רפאלוב הכריז היום (חמישי) על פרישה, כשהמשחק מול מכבי תל אביב ביום שני יהיה האחרון שלו. קשר מכבי חיפה רשם קדנציה יפה במדים הירוקים וזכה בארבע אליפויות ישראל, אולם ייזכר בעיקר בזכות התקופה הנפלאה שלו בבלגיה, שם שיחק במשך 12 שנים רצופות.

ההכרזה על פרישתו עשתה גלים גם בכדורגל הבלגי שם נפרדו: "תודה על הכול רפא". באתר המוביל HLN הקדישו לו את הכותרת הראשית וכתבו: "התרומה שלו הייתה משמעותית בקלאב ברוז', לאחר מכן עבר לאנטוורפן וגם שם היה שחקן מפתח, כשהופעותיו הטובות זיכו אותו בנעל הזהב בשנת 2020, כשהקדים את רפאל הולצהאוזר ופול אונואצ'ו".

באתר Sporza נפרדו: "רפאלוב יצר לעצמו שם בעיקר בליגה הבלגית בה שיחק בין 2011 ל-2023, כששערים בגמרי הגביע וזכייה בתואר נעל הזהב היו רגעי השיא בקריירה שלו". הם הוסיפו: "בלגיה הכירה את רפאלוב בשנת 2011, קלאב ברוז' הביאה את הקשר ממכבי חיפה והוא זכה בשתי אליפויות, אבל הפך לגיבור הגדול עם שער הניצחון המרהיב בגמר הגביע ב-2015 נגד אנדרלכט".

ליאור רפאלוב, צילום: AFP

רפאלוב עזב את ברוז' אבל לא את בלגיה והוא עבר לאנטוורפן, בשורותיה זכה בגביע נוסף, כשהוא מבקיע את שער הניצחון בגמר מול קבוצתו לשעבר. "2020 הייתה עונת השיא המוחלטת שלו, הוא כבש שוב בגמר וגם הוכתר לשחקן העונה", נזכרו בבלגיה. בקיץ 2021 עבר לאנדרלכט במדיה שיחק שנתיים, לפני שחזר למכבי חיפה וסגר מעגל בקבוצת נעוריו.

ב-VP סיכמו: "בין השנים 2011 ל-2023 רפאלוב 'עשה רעש' במגרשי הכדורגל בבלגיה". בסך הכול, רפאלוב השלים 20 שנות קריירה במהלכן זכה ב-11 תארים קבוצתיים והוכתר לשחקן העונה בישראל ובבלגיה. כעת, הוא יצטרף לצוות המקצועי של מכבי חיפה בתפקיד ראש מערך הסקואטינג של המועדון ויקווה להשפיע מהיציע כפי שעשה על המגרש.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...