"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יותר ממחצית ליגת העל: התקציב של הפועל תל אביב

האדומים נמצאים על סף חזרה לליגה הבכירה אחרי עונה אחת בליגה הלאומית • מתקציב השחקנים, הסכום שאדמונד ספרא השקיע והשכר של אליניב ברדה • כל המספרים על הקאמבק המתקרב - והתוכניות להמשך

,עודכן
0השמעה
שחקני הפועל תל אביב חוגגים. צילום: דני מרון

תקוות רבות ליוו את אוהדיהפועל תל אביבעם שינוי הבעלות והגעתו של אדמונד ספרא בשנה שעברה. כבר בתחילת דרכו הבהיר ספרא בפני מקורביו כי בכוונתו להוביל שינוי ארגוני במועדון, ואף התחייב למימון של עד 40 מיליון שקלים. עם זאת, הובהר באותה עת כי השינויים יתבצעו בהדרגה, תוך כדי למידה של המערכת ושל הכדורגל הישראלי, ותוך חתירה למינוי אנשי מקצוע וניהול מתאימים לכל תפקיד.

התקציב לעונה הנוכחית עמד על כ-25 מיליון שקלים – סכום גבוה יותר מזה של שישה מועדונים בליגת העל. אף על פי כן, העונה נפתחה בעצלתיים, עם רצף הפסדים, חובות פתוחים ותביעות שהכבידו על המועדון. גם מבחינה מקצועית חלו שינויים רבים עם תזוזה של 28 שחקנים, וההוצאות תפחו בהתאם.

כחלק מתהליך ארגון מחדש החליט ספרא להביא אנשי מקצועי חדשים. תחילה דובר על כך שבשנה הראשונה תופנה תשומת הלב גם לשיקום מחלקת הנוער, על מנת לבדוק את הפוטנציאל העתידי מגידול וטיפוח שחקנים ומההשקעה הנדרשת לצורך כך.

אוהדי הפועל תל אביב חוגגים בסמוקוב תומר גבעתי

עם זאת, בעקבות התוצאות הרעות הבינו במועדון כי כדי לחזור לליגת העל תוך עונה אחת צריך לפעול מהר. החיצים הופנו לקבוצה הבוגרת לשינויים פרסונליים - בהם ההגעה של המאמן אליניב ברדה והמנכ"ל גיא פרימור.

השניים כבר עבדו יחד בהפועל באר שבע והיו ביחסים טובים. פרימור נפגש עם ברדה והיה חלק משמעותי במשא ומתן מולו, לפני שהמאמן חתם על חוזה לשלוש שנים וחצי עם שכר של כ-250 אלף יורו לעונה.

אליניב ברדה,צילום: אורן אהרוני

בנוסף לברדה הובטח רכש שחלקו הגיע כבר בחודש ינואר, מתוך ההבנה שהסגל שנבנה בקיץ לא מספיק טוב ומאוזן כדי לעלות ליגה. בנוסף לכך מונה ראש מערך סקאוטינג - איבן סלאבוב הבולגרי - שעבד בעבר בארסנל ושימש כאנליסט בנבחרת בולגריה. הוא, יחד עם עומר בוקסנבוים, אמור לתת את המעטפת לעבודה של ברדה במועדון.

מבחינת סגל השחקנים ההערכה היא שתקציב השחקנים עומד על 12 מיליון שקלים. לאחר שתובטח עליית הליגה, פרימור וברדה אמורים להיפגש עם ברדה בכדי להבין את גודל התקציב לעונה הבאה, שצפוי להיות הרביעי או החמישי בגודלו בליגת העל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מואיז ואדמונד ספרא,צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר