שחקני הפועל באר שבע חוגגים. צילום: אלן שיבר

אלופת הסיבוב: 1:4 מדהים להפועל באר שבע על בית"ר ירושלים

הצגה בטרנר: האדומים כבשו שלוש פעמים ב-13 הדקות הראשונות, רמסו את הירושלמים שהחסירו את ירדן שועה והתבססו בפסגה עם סיום הסיבוב הראשון בליגת העל • צמד לדן ביטון, ברק יצחקי נותר במקום הרביעי

ברחוב הסמוך לאצטדיון טוטו טרנר, עמד יחיאל על המנגל באמצע הרחוב ואחד הנוכחים צעק: "האליפות חזרה, גם יחיאל חזר". מבדיקה מהירה עלה שבעונות האליפות, מאות מאוהדי הפועל באר שבע היו נעים בין קבב לפרגית לפני שנכנסו לראות את הקבוצה שלהם, אז מה זה ריח של על האש לעומת ניחוח של תואר מרגש.

אבל זה עדיין מוקדם. המשחק בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים הערב (שני) סגר סיבוב ראשון והליגה עדיין ארוכה, אבל ריח ה-1:4 של רן קוז'וך והשחקנים שלו מול בית"ר בהחלט מזכיר אליפות, עכשיו רק צריך להמשיך לנפנף כדי שהאש לא תכבה בדרך. באר שבע להטה לפחות כמו הגחלים של יחיאל. אחרי 13 דקות היא הוליכה 0:3 משערים של קינגס קאנגווה (4), דן ביטון (8) ויוני סטויאנוב (13, אחרי החמצת פנדל של הלדר לופס).

בית"ר ירושלים, שרק בשבוע שעבר פירקה את מכבי פתח תקווה בצורה דומה, התפרקה בעצמה בדיוק באותה הדרך. ברק יצחקי מיהר לבצע חילוף והכניס את ירין לוי (16) כדי לעצור את הסחף. פה בדיוק הבעיה של בית"ר העונה. היא יכולה לפרק ולהתפרק באותה מהירות. חלק קדמי שיכול לפרק ואחורי שמתפרק. בסוף, גם בלי ירדן שועה בהרכב בגלל פציעה, ברק יצחקי יכול היה לפתוח עם דור מיכה, פטריק טוומאסי וטימותי מוזי, אבל מאחור, בינתיים, יש לו שני שחקני הגנה ששיחקו יחד במ.ס אשדוד, את גרגורי מורוזוב וז'אן מרסלן הלא יציב. בית"ר הרבה יותר מלהיבה משנים קודמות, רק שזה מרגיש ששמו את כל הבגדים החמים בהתקפה והשאירו את הרגליים בחלק האחורי חשופות וקפואות, בוודאי כאשר עומדת מולם הקבוצה בכושר הטוב בליגת העל.

דן ביטון קבע 0:4 (46) וזה הרגיש כאילו באר שבע יכולה לסיים את זה בתוצאה אסטורונומית, אך בשעה שיחיאל כבר הלך הביתה, גם קוז'וך הפסיק לנפנף. מיירון ג'ורג' צימק ל-1:4 (77) וזהו. הפועל באר שבע בראש הטבלה אחרי סיבוב ליגה שלם, עם שלוש נקודות יתרון מהמקום השני ובלי להחשיב את הנקודות שירדו לה בבית הדין, זכר לאירועי סכנין. השאלה כמה כוח יהיה לה להשאיר את האש דולקת.

קאנגווה וסטויאנוב, צילום: אלן שיבר
דן ביטון, צילום: אלן שיבר
רן קוז'וך ואשתו בסיום. ערב קסום בטרנר, צילום: אלן שיבר
שחקני בית"ר ירושלים, צילום: אלן שיבר

מהלך המשחק:

דקה 4: קינגס קאנגווה קיבל כדור בקצה הרחבה, התקדם ושלח בעיטה מושלמת לקורה ופנימה. 0:1 להפועל באר שבע.

דקה 8: דן ביטון גם הוא רצה לכבוש מחוץ לרחבה, ואחרי שחתך יפה למרכז הוא בעט חזק לפינה הרחוקה. 0:2 להפועל באר שבע.

דקה 13: האדומים קיבלו פנדל אחרי בדיקה ב-VAR. מיגל סילבה הדף את הבעיטה של הלדר לופס, אבל יוני סטויאנוב כבש בריבאונד וקבע 0:3 מדהים להפועל באר שבע.

דקה 16: ברק יצחקי הגיב לפתיחה האיומה של בית"ר, ובשלב מוקדם מאוד הכניס את ירין לוי במקום סילבה קאני.

דקה 46: המחליף הטרי סמיר פרהוד מסר כדור עומק לדן ביטון, שבצ'יפ אלגנטי השלים צמד. 0:4 להפועל באר שבע.

דקה 77: לי און מזרחי בעט לקורה ומשם הכדור הגיע למיירון ג'ורג', שדחק מקרוב פנימה. בית"ר ירושלמים מקטינה ל-4:1.

יוני סטויאנוב חוגג את השלישי של הפועל באר שבע, צילום: אלן שיבר
סילבה קאני מול הלדר לופס. שילם את המחיר והוחלף מוקדם, צילום: אלן שיבר
דן ביטון והפועל באר שבע משייטים, צילום: אלן שיבר
רן קוז'וך. התוצאה הכי טובה לביקורות, צילום: אלן שיבר
שחקני בית"ר ירושלים המומים, צילום: אלן שיבר

שני משחקים נוספים נערכו הערב בליגת העל. הפועל חדרה השיגה את ניצחונה הראשון העונה עם 1:2 על בני ריינה. ממאדו אמבוג' ודן איינבינדר הבקיעו עבורה, כשגיא חדידה מאזן זמנית.

חדרה הורידה אל המקום האחרון את עירוני טבריה, שבמקביל הפסידה 3:2 למכבי נתניה. נועלת הטבלה הטרייה הוליכה פעמיים משערים של פרנקו מזורק וג'ורדן בוטאקה, היהלומים איזנו זמנית משער עצמי של שניר טליאס והפכו לקראת הסיום בזכות עוז בילו ופרדי ורגאס - שהעלו את יוסי אבוקסיס מעל לקו האדום.

פרדי ורגאס. שלוש נקודות שהן אוויר לנשימה עבור מכבי נתניה, צילום: ברני ארדוב
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
הפועל חדרה חוגגת ניצחון ראשון, צילום: אודי ציטיאט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...