מכבי חיפה מתכוננת לעונה הבאה וליום שאחרי עזיבתו של צ'ארון שרי (65 שערים ו-45 בישולים בירוק), כאשר גם ענאן חלאילי יעבור לאוניון סן ז'ילואז הבלגית. לאור זאת, הירוקים מכוונים גבוה באשר לרכש שיגיע במקומם. בראש הרשימה נמצא הקשר עומר אצילי שמחזיק בחוזה באל עין מאיחוד האמירויות, אך לא בטוח שימשיך בשורותיה. אצילי עצמו אינו פוסל חזרה למכבי חיפה, אך הוא ממתין להודעה של האמירתים לגבי עתידו בעונה הבאה.
מדובר בחוזה של הרבה מאוד כסף, למעלה מ-700 אלף שקלים נטו מדי חודש. חזרה של אצילי לכרמל אפשרית רק אם אל עין תשחררו ללא תמורה, כאשר אז השחקן יצטרך להיכנס עימם למשא ומתן בנוגע לפיצוי על התרת החוזה.
השלב הבא יהיה בדיקה מול רשויות המס בארץ לגבי הסכום שיצטרך לשלם אחרי שנה אחת בלבד בחו"ל. החוק היבש מדבר על 50 אחוזים מההכנסות, משמע כמיליון דולר לפחות מתוך שניים שקיבל בעונה שתגיע לסיומה. אם אצילי יצליח להגיע להסדר, הדרך שלו לחיפה תהיה סלולה. במועדון מעריכים שהסיכום עימו יהיה מהיר, מה גם שהרצון של ברק בכר הוא לראותו בסגל הקבוצה לעונת 2024/25.
השם הבא ברשימה הוא של הקשר שגיב יחזקאל. בחיפה כבר עשו את כל הבדיקות בנוגע לשחקן אנטליהספור, שמצוי בהליך משפטי בפיפ"א מול המועדון הטורקי,שהתייחס כלפיו בצורה מבישה. לגבי יחזקאל גם מכבי תל אביב נמצאת בתמונה, אך קודם לכן פיפ"א צריכה להכריע האם הוא משוחרר מהמועדון הטורקי בשל הפרת חוזה או לקבוע סעיף שחרור.
שכרו של יחזקאל קרוב לחצי מיליון יורו לעונה, אך בשל הסיפור סביבו, הטורקים חייבים לו הרבה מאוד כסף. הרצון של ברק בכר לראות את יחזקאל בחיפה גדול, כאשר גם במועדון יעשו מאמץ להחתימו בשל העובדה כי הוא משחק לא רק בכנף ימין אלא יכול לשחק גם כמגן וכחלוץ.
השם השלישי ברשימה הוא של דיא סבע. במקרה שלו, אין צורך להיכנס למשא ומתן מול אף אחד. הקשר מחזיק בחוזה במכבי חיפה לעוד ארבע עונות בשכר של 600 אלף דולר נטו לכל שנה. פיצוץ בינו לבין המועדון הוביל לעזיבתו בחודש ינואר לקלאב אמירייטס מאיחוד האמירויות.
סבע חוזר אוטומטית למכבי חיפה, אם כי במקרה שלו מדובר קודם כל בהחלטה של נשיא המועדון יעקב שחר. הצוות המקצועי יעביר את חוות דעתו והצורך המקצועי בו, אם וכאשר, אך ההכרעה בעניין תהיה רק של שחר. במועדון זעמו על התנהלותו של דיא סבע בתחילת מלחמת חרבות ברזל והדבר יצר סביבו קרע גם בקרב הקהל. מאז הרוחות נרגעו בחוץ ורוב הקהל יקבל חזרה של דיא סבע, אך גורמים בכרמל העריכו כי הקרע מול המועדון גדול מדי וספק אם ניתן יהיה לאחות אותו.
חשוב לציין כי לצד רכש ישראלי, בחיפה יבדקו אפשרות לצרף גם קשר זר בעמדת הקשר הקדמי, אותה השאיר צ'ארון שרי. "זר ברמה של שרי קשה מאוד להביא", הודו במועדון, "זה הרבה מעבר לאיכות שלו ולמספרים שתרם. מדובר בשחקן שהיה דומיננטי בחדר ההלבשה, שחקן שמגיע לישראל פעם ב-20 שנה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
