הגעתם של האחים מינצברג להפועל תל אביב בקיץ שעבר לא שמו סוף לבעיות הכלכליות במועדון. אתמול (שבת) פורסם כאן כי בית המשפט עיקל את חשבונות הבנק של המועדון עקב חובות בסך 10 מיליון שקלים, כאשר יש מחלוקת האם צריכים לשלם אותם המינצברגים או שמא הבעלים הקודמים, האחים הניסנוב. כמו כן, כאן פורסם על מועמדים אפשריים לרכוש את המועדון מהאחים מינצברג, גם אם הקבוצה תצליח להישאר בליגת העל.
במכתב ששלח לאוהדי הקבוצה, דייויד מינצברג ניסה לשפוך אור נוכח הפרסומים: "כמובן שהציפיות שלנו לעונה הזו היו גבוהות יותר. זו אשמתי - ואני מחויב להשתפר בעונה הבאה. למדתי הרבה על ישראל, הכדורגל הישראלי והפועל תל אביב במהלך השנה הראשונה ואשתמש בלקחים הללו בעתיד. היו אתגרים בלתי צפויים שלא הייתי מוכן אליהם - ואני מאוכזב מעצמי על כך שאכזבתי אתכם. כל יום אני חושב על המצב הנורא שישראל חווה ומתפלל שזה ייגמר. קיוויתי שהמועדון יוכל להעניק לכם קצת נחת בתקופה הזו, ונכשלתי. אנחנו נלמד, נתקן דברים, נחזק את המועדון ונביא תוצאות טובות יותר בעתיד".
"ראשית, אנחנו כאן כדי להישאר ולהפוך את הפועל תל אביב לקבוצה מובילה שתחזור למקומה הטבעי בצמרת הכדורגל הישראלי, וכל טענה שהבעלים הקודמים יכולים לבטל את החוזה, היא שקר בוטה. שנית, החובות שהשאירו הבעלים הקודמים גבוהים יותר ממה שציפינו, אבל זה לא ימנע מאיתנו להוביל את המועדון קדימה".
"בינתיים, אנחנו מממנים את המועדון כדי לשלם את החובות הללו, אבל ננקוט בכל הליך משפטי הנדרש כדי לוודא שהבעלים הקודמים יחזירו למועדון את החובות ולא ימשכו עוד כסף מהמועדון לעצמם, בדיוק כפי שהחוזה דורש", המשיך מינצברג.
"למען הבהירות, זה כסף ששייך להפועל תל אביב, לא להם ולא לנו, והוא יחזור להפועל תל אביב. אני מצטער שזה הגיע לכך, אבל נעשה כל מה שצריך כדי לאכוף את החוזה עד שכל שקל יוחזר למועדון, לא משנה כמה זמן זה ייקח".
