"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הימור בשער: הסיפור הכלכלי מאחורי השוערים של מכבי חיפה ומכבי תל אביב

שני המועדונים הגדולים בישראל לא השקיעו סכומים גבוהים בעמדת השוער • מה הסיבות שהובילו להחלטה, מה שווי השוק שלהם ומה זה אומר לגבי העתיד

,עודכן
0השמעה
כיוף ומוסקרה , אלן שיבר, מאור אלקסלסי
כיוף ומוסקרה. צילום: אלן שיבר, מאור אלקסלסי

עמדת השוער הייתה אחת התעלומות הגדולות במכבי חיפה ובמכבי תל אביב בקיץ האחרון. הירוקים שחיכו זמן לג'וש כהן, הביאו לקראת תום מועד ההעברות את איתמר ניצן ממכבי נתניה והימרו על שריף כיוף הצעיר שסיים כמה עונות השאלה. ניצן נכשל בגדול, וכיוף תפס בצורה בלתי מעורערת את אפודת השוער הראשון. הצהובים לעומת זאת משלמים משכורת נאה על אורלנדו מוסקרה שהגיע ביום האחרון של מועד ההעברות, וגם הביאו את רועי משפתי ממכבי חיפה כשוער שני, הרבה בזכות שדרוג כלכלי שהציעו לו לעומת האלופה.

רק כדי שנבין את הפער בין הקבוצות, שווי השוק של השוער הפנמי של מכבי ת"א הוא 550 אלף יורו, ואילו שני שוערי מכבי חיפה נאמדים ב-350 יורו במשותף. גם בעונה שעברה היה פער גדול לטובת הצהובים, אבל שם כבר היה מדובר בסכומים אחרים לגמרי: דניאל פרץ הוערך ב-2.5 מיליון יורו, ובסוף נמכר לבאיירן מינכן תמורת סכום כפול, כשהוא עצמו משתכר בין 2-3 מיליון יורו (תלוי בבונוסים ומשתנים נוספים). במכבי חיפה השווי של ג'וש כהן נאמד בעונה שעברה ב-700 אלף יורו.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

אז האם מדובר בהחלטה מושכלת של שתי המועדונים הגדולים בכדורגל הישראלי להוריד את רמת ההשקעה בעמדת השוער או שהמציאות הובילה אותם לכך? גיא חיימוב, שוער העבר ששיחק בשתי הקבוצות אומר: "אני לא חושב שהיתה להן בעיה להשקיע יותר כסף בעמדה הזו, פשוט קרו במהלך הקיץ דברים שהובילו להחלטות האלה". חיימוב מתכוון לחיפה שחיכתה זמן רב לג'וש כהן וגם נכשלה בניסיון להביא את ניית'ן בקסטר היהודי, ולכן "נתקעה" עם הימור על כיוף וניצן, וגם על מכבי ת"א שבשל שינויים בניהול ובצוות המקצועי נתפסה לא מספיק מוכנה במציאת מחליף לדניאל פרץ.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"כבר כשהייתי במכבי חיפה כיוף היה שוער שלישי והם ראו את הפוטנציאל הגדול שלו. הוא עשה תהליך נכון, התחשל וחזר מוכן ובשל. הוא לקח את הצ'אנס בגדול, ונראה שעכשיו יש להם יציבות בעמדת השוער. זה דבר חשוב", מסביר חיימוב.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר