אחד מסיפורי הגבורה של השבת השחורה, ב-7 באוקטובר, הוא של נטע אפשטיין ז"ל, שהחליט להקריב את חייו על מנת להציל את אלה של בת זוגו אירן ושל אחרים נוספים. הוא זיהה רימון יד שמתגלגל לעברם, זינק עליו וספג את כל עוצמת ההדף. הוא נהרג במקום.
אפשטיין, בן 22 במותו, זכה מאז לשלל הנצחות. בשבוע שעבר היתה זו קבוצת הפאר הגרמנית בורוסיה דורטמונד שהקדישה לו טקס שקדם למשחק בונדסליגה, ועוד קודם לכן הוריו התארחו באנפילד, במשחק של קבוצתו האהובה ליברפול, ושם הניפו את הכרזה עם תמונתו והכיתוב המזוהה עם הקבוצה האנגלית: YOU'LL NEVER WALK ALONE".
היום (שלישי), הגיע תורה של בית"ר ירושלים, הקבוצה אותה אהד בישראל, להנציח את זכרו של אפשטיין, כששוערי הקבוצה הצטלמו עם אותה כרזה שהונפה באנפילד, ובה הוא נראה מזנק ועוצר פנדל באחד המשחקים שהשתתף. מדובר ביוזמה של חבריו.
"הוא היה שוער נהדר ובן אדם נהדר וככה היינו רוצים שייזכרו אותו", סיפר חברו של נטע, לי שפק, שעומד מאחורי מיזם בו כל שוערי ליגת העל מעניקים את הכפפות שלהם למשפחה של נטע ז"ל. "הוא ראה את הרימון מתקרב אליהם, זינק עליו והציל את חייה של אירן. למזלנו היא עדיין איתנו", הוסיף שפק על גבורתו של חברו.



