שחקני מכבי ת"א עם חדאד. צילום: גדעון מרקוביץ'

יוסף חדאד ערך הרצאת הסברה לשחקני מכבי ת"א, זהבי: "השחקנים בחו"ל תומכים בפלשתינים מטיפשות ובורות"

רגע לפני שיצאו למשחק הליגה האירופית מול זוריה, אחד מאנשי ההסברה הבכירים בישראל ערך שיחה עם כדורגלני הקבוצה אותה הוא אוהד כאשר במועדון הוציאו חולצה מיוחדת למען החטופים ברצועה

שחקני מכבי ת''א פגשו היום (חמישי) את יוסף חדאד, שעוסק המון בהסברה ברחבי העולם לטובת ישראל. חדאד, ערבי ישראלי ואוהד מכבי ת''א, היה לוחם בגולני ונפצע קשה במלחמת לבנון השנייה ומאז הפך לקול של לא מעט ערבים ישראלים ברחבי הארץ, אבל בעיקר קול שפוי עבור ההסברה הישראלית והתאמת התכנים גם לכאלה שאינם מבינים את הקונפליקט.

מכבי ת''א, יחד עם חדאד, החלו בקמפיין להחזרת החטופים מרצועת עזה, תחת הכותרת "Bring Them Home". חדאד הסביר לשחקנים: "אתם יוצאים לאירופה. יהיו לכם מסיבות עיתונאים. יש עם שלם מאחוריכם. זה לא מכבי או הפועל. דברו על החטופים. ספרו את האמת על הזוועות. כשאתם עולים למגרש אני מתחנן אליכם תטרפו את המגרש ותביאו לנו קצת אושר".

חדאד עם זהבי וייני, צילום: גדעון מרקוביץ'

קפטן מכבי ת"א, ערן זהבי, דיבר אף הוא עם פתיחת קמפיין החזרת החטופים ואמר: "זה באמת צמרמורת, הסיפורים כל הזמן באים אליך ואתה מרגיש שאתה שומע כל הזמן משהו חדש ועוד זוועה כזאת ואחרת ואתה לא מאמין". עוד הוסיף זהבי: "יש פה שני אוהדים שלנו, אחים תאומים שקנו אפילו כרטיס למשחק שהיה אמור להיות בטדי נגד הפועל ירושלים, בסוף לא היה משחק והם בטח ובטח לא יהיו במשחק הזה. פשוט בלתי נתפס, בלתי נתפס".

זהבי נשאל על תפקידם ההסברתי של שחקני הכדורגל, בהמשך לדבריו של חדאד ואמר: "חד משמעי אני חושב שאנחנו במת כשחקנים וכאנשי ציבור צריכים להשתמש בכוח שלנו ברשתות החברתיות, אני מאוד שמח שבאמת הרבה אנשים עשו את זה בכל התקופה האחרונה, לא רק אנשים עם מספר עוקבים מאוד מאוד גבוה, גם אנשים שיש להם השפעה בציבור בעמדות מפתח באמת השתמשו בכל האמצעים שיש להם כדי לעשות הכי טוב שאפשר בהסברה. וברור שבמסיבות עיתונאים, אז אני מגיע מוכן".

זהבי נשאל על תגובות הזויות כמו זו של הפרמייר ליג האנגלית או מצד שחקנים אחרים בעולם והסביר: "אם היית בהרצאה של יוסף, אז היית מבין למה זה קורה. זה פשוט מבורות, מטיפשות, הם לא באמת מבינים מה קורה במזרח התיכון, הם לא יודעים איפה זה ישראל.  אפילו אני עברתי את זה ב-פ.ס.וו איינדהובן. לא יודע אם אתם זוכרים היה איזה קטע שפתאום כמה מוסלמים בקבוצה העלו "FREE PALESTINE", ואני זוכר את עצמי מושיב אותם באמבטיה החמה ופשוט נותן בראש בלי חשבון ומסביר, והמועדון חייב אותם להוריד את הפוסטים האלה. כי הם לא באמת מבינים, זה פשוט חבר מבקש מהם אתה יכול להעלות באינסטגרם? זהו הוא לא עושה את זה מרוע, זה פשוט מבורות, מטיפשות".

עוד הוסיף זהבי: "ברור שאנחנו מרגישים שליחות. כל זמן שהמצב כאן  באירופה כמועדון ובטח בטח כנבחרת אנחנו מיצגים את המדינה הזאת ואנחנו עושים הכל כדי לשמח את האנשים שמחכים לנו פה בבית, משימות לא פשוטות בטח ובטח בתקופה לא פשוטה. אם יש אפשרות לתת קצת למדינה רגעים של אושר זה רק דרך הספורט, הספורט מגשר בין תרבויות דתות וכל דבר אפשרי וננסה לעשות את זה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לקראת משחקי הנבחרת, הליגיונרים בחו"ל והמשימה הלאומית אמר: "הרוח והמוטיבציה נותנת אקסטרה, הרגשה מיוחדת. הכל בשביל המדינה שלנו. לא יהיה פשוט, אבל בסוף יש טקטיקה, הכנה למשחק ולא לבוא באובר מוטיבציה כי בסוף כדי לשמח את עם ישראל נצטרך לעשות התנתקות קרה. זה לא פשוט אבל זאת המטרה. הליגיונרים שלנו עושים עבודה מצוינת. אפילו ליאל בסלטיק, תראו איך המועדון הוציא את כל אותם אוהדים שהניפו דגלי פלסטין. גם מנור עושה עבודה מצוינת. דווקא בפעם הזאת, אין שחקן ששיחק איתי ממדינות אחרות, ברזילאים, מקסיקנים, מגרמניה והולנד, כולם שלחו הודעות תמיכה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...