"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחים לנשק: התמיכה של אולטראס סט. פאולי בישראל יוצרת סערה

בשעה שאוהדי כדורגל ברחבי העולם מפגינים את שנאתם וצביעותם כלפי ישראל, ארגון הגרמנית של הקבוצה הגרמנית נעמד לצד החברים מהפועל תל אביב גם במחיר של פרידה משאר אירגוני אוהדים

,עודכן
0השמעה
אוהדי סט.פאולי מניפים שלט. "תמיד איתכם, הפועל משפחה". צילום: מתוך טוויטר

עת נכנס הכדורגל הישראלי לשחק בזירה האירופאית ברצינות ולא רק כדי להשתתף ולעוף בסבוב הראשון, אי שם בתחילת המילניום הנוכחי, גדל גם היקף האוהדים הישראלים שנסעו למשחקי חוץ עם הקבוצות שלהם. שם התהוו חברויות וארגונים שונים התחברו כנהוג ביבשת האירופאית בין ארגוני אולטראס. לפעמים הקבלה הרשמית לאירופה, מתרחשת רק אחרי שהאוהדים לוקחים חלק בתרבות האהדה המקומית.

הפועל תל אביב כחלק מארגון ה'אנטיפה' (תנועות בינלאומיות נגד גזענות ופשיזם), יצרה יחסים אדוקים וחמים עם אוהדי סט. פאולי, קבוצת הליגה השניה בגרמניה שמשחקת בעיר המבורג וגם עם אומוניה ניקוסיה, מקפריסין. אוהדים של הקבוצה נסעו באופן קבוע לגרמניה וקפריסין וכך גם מהצד השני: אוהדים גרמנים וקפריסאים רבים הגיעו כדי לישון ולהתארח אצל חבריהם מישראל.

אורן סמדג'ה ושגיא מוקי בקיבוץ בארי

סוף העולם הישן כפי שהכרנו אותו, התרחש ב-7.10 ויחד איתו השתנו כמובן סדרי העולם. אוהדי הפועל תל אביב ספגו את האבדות הגדולות ביותר בקרב אוהדי הכדורגל הישראלי. בקיבוצים השונים, במסיבה ובקרב כוחות הביטחון. הכאב היה עצום, בטח כשהעולם ברובו הפנה גב לספורט הישראלי בכלל ולכדורגל הישראלי בפרט.

הראשונים להזדהות היו אוהדי סט. פאולי, כאשר הניפו שלט במשחק הראשון של הקבוצה מיד לאחר הטבח: "הפועל משפחה- אנחנו לעולם אתכם". זאת הייתה ההזדהות הבולטת בקרב הכדורגל האירופאי עם הצד הישראלי ולא עם הטרוריסטים של החמאס. הדבר יצר מהומת אלוהים. הראשונים לזעום היו אוהדי ניקוסיה. האולטראס שלהם, מתנגדים לכיבוש הטורקים על צפון קפריסין ורואים בישראל כובשים ממש כמו הטורקים: "אוהדי הפועל תמיד היו נגד הכיבוש ובעד השלום, מה קרה עכשיו?", הם זעמו ברשתות. אוהדי סט. פאולי ואוהדי הפועל תל אביב שאלו אותם אם הם באמת לא מבינים את ההבדל, אך הקפריסאים נשארו בשלהם ופרשו מהברית.

אולטראס סט. פאולי נפגשים עם שחקני הפועל תל אביב בכדורסל בשבוע שעבר,צילום: מתוך טוויטר

בכך לא נגמר הסיפור. לכל קבוצת כדורגל בגרמניה, יש 'אולטראס' מקומיים ו'אוטלראס' ומועדון אוהדים בעולם כולו. מועדון האוהדים העולמי של סט. פאולי, יושב בסקוטלנד, אחד המקומות האניטשמיים בעולם. הם מצידם הודיעו שהם לא מבינים כיצד אוהדי סט. פאולי הניפו כזה שלט, והדבר איננו מקובל עליהם כאוהדי הקבוצה. אוהדי סט. פאולי הגרמנים הודיעו שהם גאים בשלט ושומרים על החברים שלהם מישראל. בתגובה, התפרק מועדון האוהדים הבין לאומי של סט. פאולי לראשונה אי פעם. אבל האוהדים הגרמנים הודיעו שהם לצד האדומים מתל אביב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בשבת תעלה סט. פאולי לשחק נגד קרלסרוהה במסגרת הליגה השניה. לא רק אוהדי הפועל ביציע בהמבורג וכאלו בבית יחזיקו לה אצבעות. אלא כל מי שפקפק לרגע בכוחו העצום של הכדורגל בימים טרופים אלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר