מחזור אחד אחרי ש״אריות הליגה״ לא הצליחו לחבר יחד שלוש נקודות, והאלופה עוד הגדילה לעשות וחטפה שלישייה מרגלי העולה החדשה, נפגשו מיטב שועלי הליגה לשבת של כדורגל על טהרת החלומות הצנועים, לכאורה, לעשות ״עונה טובה״: מקומות 4-3, אירופה, פלייאוף עליון, להישאר ליגה לפני פתיחת עונת הרחצה.
בני ריינה - בית"ר ירושלים 2:1
כבשו לבני ריינה: שלומי אזולאי (52) סמביניה (56)
כבש לבית"ר ירושלים: ירדן שועה (45, פנדל)
מישהו אמר פעם ש״אופי לא קונים במכולות״, לא יודע איפה משיגים כזה – אבל הייתי מתחיל בלחפש אצל החבר׳ה מהגליל שנטלו תשעה קבין ממנו. כמו בשבוע שעבר, שלומי אזולאי איזן את התוצאה אחרי יתרון צפוי של יריבה עדיפה, הפעם הם לא הסתפקו בתוצאה האהובה עליהם 1:1 – והעזו גם לנצח. בית״ר עוד ניסתה לחזור, אבל בריינה כנראה התפללו נעילה מוקדם השנה.
נאמר על הבעלים סעיד בסול שהוא חובב סוסים, נראה שהוא יכול להיות מרוצה: לפחות סוס שחור אחד כבר יש לו.
הפועל פתח תקווה - הפועל באר שבע 0:1
כבש להפועל פתח תקווה: אבי ריקן (52)
בפתח תקווה עלו במדי רטרו וערכו טקס לשחקני דור האליפויות שלה, לכדורגל הישראלי הייתה בכך תזכורת למה שכמעט אבד במסע של הקבוצה הזאת בליגות הנמוכות – ואילו לעצמה קיוותה להוכיח שיש בה את מה שצריך בשביל לצאת מעמדת היורדת הבטוחה.
ובכן, נראה בכלל שהם התחילו במסורת אחרת: גליצ׳ים מופרכים. אל ג'ימי אלכסיס הצטרף עידן ורד, שבדקה ה-15 גלש קמיקזה עם הפקקים קדימה לעבר השוער מרציאנו, אין מה להוסיף כאן – אם זה קורה במשחק פיפא, אתה שואל את מי שמשחק איתך אם הוא בחר במקשים הנכונים. פשוט תמוה. עד המחצית הפועל ב״ש איזנה את התוצאה כשבריירו הוריד זקיף בדרכו לשערו.
הזקיף האמור, פורצ׳ן באסיי, התגלה כאחד בעייתי במיוחד ואחרי שהיתל בהגנה של ב״ש, סידר לריקן כדור על הבלטה שהוא הכי אוהב על המגרש. שבוע קודם לכן הפסידה במושבה האלופה, ואתמול עשתה זאת סגניתה. בדקות האחרונות ב״ש הסתובבה הרבה בסביבת השער של יריבתה, היא עשתה זאת גם בשבוע שעבר, אבל כמו אז –נראה היה שהיא מנהלת יחסים אסימפטוטיים עם השער והיא לא תבקיע גם אם השופט יאבד את המשרוקית והמשחק ימשך לנצח.
לאחר המשחק, מספר אוהדי הפועל באר שבע מאוכזבים במיוחד ניסו לפרוץ לכר הדשא, כוחות האבטחה במקום הצליחו למנוע מהם להיכנס, אך ניתן להבין עד כמה הלחץ בבירת הנגב גדול.
הפועל חדרה - הפועל חיפה 2:1
כבשו לחיפה: תומר יוספי (41) גיא מלמד (45)
כבש לחדרה: ארון לייה איסקה (5, פנדל)
אחרי שספגה שתי שלישיות, רשמה חדרה במחזור הקודם התקדמות משמעותית כשחתכה בשליש את מאזן הספיגות שלה. לכן לאחר שסיימה את רצף המשחקים הבלתי אפשרי שהוגרל לה (מכבי ת״א, הפועל ב״ש וביתר י-ם) – היא קיוותה להשיג מעט יותר מול הפועל חיפה. אפשר להבין כמה הופתעו חניכו של ניסו אביטן כשכבר בדקה החמישית עלו ללוח התוצאות. כל כך הופתעו שעד המחצית כבר חזרו לעמדת הפיגור שכבר התרגלו אליה.
הפועל חיפה סיימה את השבת במקום הראשון, ורושמת פתיחת עונה חלומית. נכון, היא כנראה לא תסיים שם את העונה, אבל בליגת העל של מטה, זאתי שנגמרת במקומות 4-3 – היא יכולה ללכת עד הסוף.
מ.ס. אשדוד - מכבי פתח תקווה 1:1
כבש למ.ס. אשדוד: קלארק רוברטסון (51)
כבש למכבי פתח תקווה: מוחמד הנדי (89, פנדל)
פתאום, בלב שכונת מגורים באשדוד – קלארק רוברטסון. תסכימו איתי, מפתיע. אכן, עיר הנמל הדרומית מזכירה במשהו את אברדין מולדתו הצפונית שבקצה האי הבריטי. ובכן, בדקה 51’ התרומם הבחור הסקוטי כדי לעלות את אשדוד ליתרון שכמעט הספיק לה בשביל ניצחון – אבל פנדל (גבולי, לכל הפחות) מאוחר סידר לחבר׳ה בני לם לצאת עם נקודה. אשדוד יכולה להתעודד מזה שלראשונה העונה לא הפסידה, גם זה משהו.
הפועל ירושלים - מכבי נתניה 1:1
אופק ביטון. אופק ביטון. קשר אמצע עם חוש לשערים – מוצר צריכה בסיסי בכל קבוצה. אם לקבוצתך אין כזה, דרוש אותו עוד היום מהמנהל המקצועי שלה. נתניה כמעט ורשמה שבוע מושלם שהתחיל בניצחון משכנע במחזור הקודם והמשיך ברכש של היוקרתי של איתמר שבירו. עד שבא אופק ביטון ותרגם את הלחץ של הפועל ירושלים לגול מאוחר. החבר׳ה מקטמון עדיין מחפשים ניצחון ראשון העונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
