"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

אלונה אמרה להרים ידיים? בהפועל באר שבע פשוט הימרו לא נכון

בבירת הנגב קיבלו לפני מספר שנים החלטה לוותר על מחלקת הנוער ולבסס את בניית הסגל הישראלי על רכישת שחקנים מקבוצות הביניים • תוסיפו לזה את חוסר ההשקעה בהקמת מחלקות סקאוטינג ודאטה ותקבלו קבוצה תקועה עם עתיד לוט בערפל • רגע לפני משחק הגומלין מול לבסקי סופיה, אליניב ברדה יודע כי המשימה האמיתית היא בכלל לא עלייה לשלב הבתים

,עודכן
0השמעה
שחקני הפועל באר שבע. עונה שתלך לשומקום , אלן שיבר
שחקני הפועל באר שבע. עונה שתלך לשומקום, צילום: אלן שיבר

עומרי גאנדלמן, אחד הכוכבים של המסע המופלא של הנבחרת הצעירה בקיץ, נמכר לגנט ב-2.5 מיליון יורו בעסקה נפלאה לשחקן וגם למכבי נתניה. הוא מצטרף בליגה הבלגית לחברו לקבוצה בשנתיים האחרונות, רז שלמה, שעליו שילמה לובן 1.1 מיליון יורו. אם נוסיף לשניים את ארד בר, שיצא ממכבי פ"ת לציריך, סתיו למקין שחתם בשחטיור - נקבל קיץ מאוד מוצלח של קבוצות הביניים בכדורגל שלנו שמתחילות לקבל דיווידנדים משמעותיים על ההשקעה במחלקות הנוער ובהרחבה המשמעותית, שביצעו במחלקות הסקאוטינג שלהם.

הפועל באר שבע קיבלה לפני מספר שנים החלטה מודעת לוותר על מחלקת הנוער שלה. למרות ההצלחה הגדולה של הקבוצה הבוגרת, הרחבה משמעותית של בסיס האוהדים והאפשרות להשתמש בישובים שמסביב לעיר כדי להפוך את מחלקת הנוער לאחת החזקות והגדולות בישראל ולגאווה עצומה לעיר ולמחוז הדרום, אלונה ברקת בחרה לוותר ולבסס את בניית הסגל הישראלי על רכישת שחקנים מקבוצות הביניים.

אלונה ברקת. לאן עכשיו?,צילום: אלן שיבר

בנוסף, בקבוצה לא השקיעו בהקמת מחלקות סקאוטינג ודאטה, בעוד שיריבותיה הגדולות, מכבי ת"א ומכבי חיפה, הרחיבו את שלהן באופן משמעותי וגם חלק מקבוצות הביניים, כמו מכבי נתניה, הצטרפו לעניין והצליחו להנחית זרים איכותיים (לעיתים תוך תשלום דמי העברה), להרוויח אותם בליגה ולהוציא אותם החוצה ברווח (טוומאסי, פלאניץ' ויובנוביץ' הם רק חלק מהדוגמאות).

כשלוקחים את כל אלו בחשבון ומוסיפים לזה את הקיצוץ התקציבי של באר שבע והעובדה שברקת מסרבת לשלם דמי העברה והחליטה להביא העונה רק שחקנים חופשיים, מתחילים להבין מדוע הקבוצה של אליניב ברדה בבעיה בתחילת העונה. בעיקר נראה שאם לא יבינו את הלך הרוח בכדורגל, גם העתיד לא נראה מבטיח במיוחד, מבחינת הקבוצה מבירת הנגב.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

אליניב ברדה. עם הפנים ללבסקי סופיה,צילום: אלן שיבר

אליניב ברדה עשה קסמים בשנה וחצי שלו כמאמן ראשי. הוא הביא גביע בקמפיין מאוד מרשים כשהוא מנצח את מכבי ת"א בבלומפילד בחצי הגמר ואת האלופה מכבי חיפה בגמר, סיים במקום השני כשהוא מקדים את הצהובים שהחזיקו תקציב גדול משמעותית ושדרג שחקני ביניים, כמו שי אליאס, עדן שמיר, רועי גורדנה, שגיב יחזקאל בצורה מאוד מרשימה והפך אותם לשחקנים מובילים בליגה שלנו. אבל גם ליכולות של ברדה יש גבולות.

העונה באר שבע אמנם השלימה את הסגל בשלב מאוד מוקדם, מה שנתן המון סיבות לאופטימיות, אבל אז הגיעה ההתרסקות במשחק האירופאיות מול מכבי ת"א ומאז הקבוצה במרוץ למזער נזקים לקראת פתיחת הליגה. הזרים החדשים שהגיעו – ספר ופטרסון מתקשים להתאקלם, לא הובא שחקן מוביל לקישור במקום מיכה, ההגנה לא הפכה להיות צעירה ומשחק הרגל של מרציאנו, שלא שיחק כלל בעונה האחרונה, לא באותה רמה של גלזר ופוגע בניסיונות של ברדה להניע כדור מאחור.

אליניב ברדה. יעשה שינויים בקבוצה?,צילום: אלן שיבר

בניגוד ליריבותיה הגדולות, שיכולות לעבות את הסגל עם שחקנים מקבוצות הנוער החזקות שלהן, לבאר שבע אין את הלוקסוס הזה והיא נראית תקועה עם עתיד לוט בערפל.

עכשיו, רגע לפני משחק הגומלין מול לבסקי סופיה, המחשבות של ברדה הן לא איך עולים לשלב הבתים (משימה בלתי אפשרית לאור ההגרלה של סיבוב הפלייאוף, פרנקפורט), אלא איך מחזירים את הביטחון של השחקנים בעצמם, של השחקנים במאמן ושל המאמן בשחקנים ואת זה עושים צעד אחרי צעד, ניצחון אחרי ניצחון, כשהיכולת פחות חשובה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בנוסף, ב"ש צריכה לעשות חושבים לגבי העתיד הקרוב והרחוק. באר שבע צריכה לחשב מסלול מחדש לקראת פתיחת הליגה, להכיל את הטעויות המקצועיות בבחירת השחקנים וההפסדים הכלכליים, להוסיף קשר יצירתי ושחקן כנף, כשהיא משאילהמשחררת את אחד או שניים מהזרים בחלק הקדמי. לגבי המחשבה קדימה, פה צריך להגיע שינוי הרבה יותר משמעותי, כי אם בבאר שבע לא יבינו את השינויים שחלים בכדורגל שלנו, יהיה להם קשה עד בלתי אפשרי להדביק בעתיד הנראה לעין את הפער ההולך וצומח ממכבי ת"א ומכבי חיפה - והחלום של האוהדים לחגוג שוב אליפות בטרנר, יישאר בגדר חלום בלבד.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אורי אוזן

פרשן בכיר של כדורגל ישראלי ועולמי. שחקן נבחרת ישראל ומכבי חיפה לשעבר. התחיל את דרכו בתקשורת ב-2014 בעיתון "הארץ", ופרשן משחקים גדולים כגון גמר המונדיאל 2022. "שידור המונדיאל ב-2018 היה הכי משמעותי עבורי. זכורים לי גם שידורים של משחקי הנבחרת, ובהם הניצחון 2:4 על אוסטריה בסמי עופר ב-2018. אלו שידורים מרגשים".

כדאילהכיר