נבחרת הנוער של ישראל המשיכה לעשות אתמול (שבת) היסטוריה כאשר ניצחה את ברזיל 2:3 ברבע גמר גביע העולם עד גיל 20. החשיפה אליה זוכים החבורה של אופיר חיים הגיעה כמובן עד לכנסת, שם לא נשארו אדישים. פרט לשיחות שקיבל המאמן מנשיא המדינה יצחק הרצוג, ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הספורט מיקי זוהר, היו עוד חברי כנסת שהגיבו לסנסציה הענקית.
אחמד טיבי שידוע כחובב כדורגל מושבע התייחס להבקעת השערים של שחקני המגזר - חמזה שיבלי וענאן חלאיילי. בתגובה לפוסט של העיתונאי בן כספית שכתב: "שמישהו יבדוק שאחמד טיבי בסדר, עוד לא ראיתי ציוץ התעמרות שלו בכל הגזענים והפשיסטים", ענה טיבי: "נחה דעתי מהשתלבותם של השחקנים הלא ערבים בנבחרת, מדי פעם גם הם מבקיעים".
פרופסור חגי לוין צייץ גם הוא בנושא וכתב: "ניצחון אדיר לישראל על ברזיל! לשחקני הכדורגל הערבים, כדוגמת חמזה שיבלי וענאן חלאילי, תרומה מכרעת להצלחת נבחרת ישראל עד גיל 20. ככל שנשכיל לעודד השתלבות מלאה של הערבים בישראל, בכל התחומים, כך ישראל תצליח יותר. כך נעשה במערכת הבריאות, שבה לערבים בישראל תרומה מכרעת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
