מכבי חיפה של עונת 2022/23 היא קבוצה היסטורית, על כך כבר אין ספק. היא בדרך לזכייה באליפות שלישית ברציפות והיא הראשונה בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי שתעשה זאת בעונה שבה השתתפה בשלב הבתים של ליגת האלופות.
בתקופה שבה שיחקה בשלב הבתים המטרה המוצהרת של ברק בכר היתה "להיות באזור המקום הראשון כששלב הבתים יסתיים". בפועל, הקבוצה שלו היתה שם גם כשבין לבין פגשה את בנפיקה, פ.ס.ז' ויובנטוס.
חיפה סיימה ראשונה את העונה הסדירה, ומאז שהונהגה שיטת הפלייאוף לא קרה שקבוצה שסיימה בראש הטבלה את שני הסיבובים הראשונים לא הניפה צלחת בחודש מאי.
בכלל, מכבי חיפה הנוכחית היא קבוצה היסטורית כי באף עונה בשני העשורים האחרונים לא היתה אלופה שהשיגה 20 נקודות בעונה אחרי שהיתה בפיגור. שש פעמים הירוקים הפכו פיגור לניצחון, פעמיים בארבעה משחקיה האחרונים בפלייאוף העליון מול מ.ס אשדוד (היו בעשרה שחקנים) ומכבי נתניה.
הקבוצה הנוכחית של ברק בכר כל כך חזקה ובעלת אופי, שהיתה למעלה משליש ממשחקיה העונה בפיגור - 12 במספר - אך מתוכם הפסידה רק בארבעה.
יש עדיין שטוענים כי האליפות לא סגורה, אבל מעבר לפער המבטיח של האלופה הנוכחית מהמקום השני (8 נקודות מהפועל ב"ש ו־10 ממכבי ת"א), רק פעם אחת בעשר העונות האחרונות קרה שמוליכת הטבלה במחזור ה־30 לא סיימה כאלופה.
יכולים להיות רגועים
מי שאחראי על כך הוא לא אחר מאשר ברק בכר, שכמאמן הפועל ב"ש עקף את מכבי ת"א בעונת 2015/16 בדרך לאליפות ראשונה בנגב מזה 40 שנה.
באף אחת מהעונות בעשור האחרון הליגה לא היתה צמודה כמו באותה עונה, אז ב"ש היתה עם 70 נקודות אחרי 30 מחזורים, נקודה בלבד מהמקום הראשון שאותו השיגה בסופו של דבר.
בכלל, בכר יכול להיות רגוע. הוא המאמן הישראלי היחיד בעשור האחרון שזכה באליפויות - השאר היו זרים. מה שמדהים הוא שבכל עונה שבה מכבי ת"א לא הניפה צלחת - ברק בכר הוא שגרם לכך. שלוש פעמים זה קרה עם הפועל ב"ש, פעמיים כמאמן מכבי חיפה, והעונה זה יכול לקרות בפעם השישית תוך עשור.
למעשה, רק מכבי ת"א של ולאדן איביץ' ופאולו סוזה השיגה נתונים טובים יותר מבחינת קצב צבירת נקודות נכון למחזור ה־30, אבל אף אחת מהן לא היתה בשלב הבתים של ליגת האלופות. סוזה העפיל ל־32 האחרונות בליגה האירופית, בעוד איביץ' "נהנה" מקצב של משחק בשבוע בליגת העל.
אגב, ברק בכר אוהב שיאים. אז הנה אחד שאם ישבור, הקבוצה שלו תהיה באמת במקום אחר: אם מכבי חיפה תשיג שישה ניצחונות בששת המחזורים שנותרו, היא תחלוף על פני הקבוצה ההיא של איביץ', שהשיגה 89 נקודות בעונת 2018/19 (כרגע יש לחיפה 72 נקודות כשנותרו 18 בקופה).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
