"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרננדו היירו לא יגור בישראל

איך בדיוק ישנה הספרדי את פני הכדורגל בארץ עם תפקיד לא ברור, ומה עלול לעכב את מינויו? • סימני השאלה סביב הגעתו

,עודכן
פרננדו היירו. יצחק עלינו כל הדרך אל הבנק? // Anadolu Agency // פרננדו היירו. יצחק עלינו כל הדרך אל הבנק?

יועץ או מנהל מקצועי?נדמה שמכל סאגת פרננדו היירו נעדרת שאלה אחת בסיסית - מה יהיה תפקידו. בזמן שהדיון בנושא רץ קדימה לכותרות על מהפכות ומודלים ספרדיים, עדיין לא ברור בדיוק לאיזו משבצת הוא אמור להיכנס.

רק לפני כמה שבועות הודתה שרת הספורט מירי רגב שמתנהל עם היירו מו"מ לתפקיד יועץ לוועדה המשותפת שהיא הקימה עם יו"ר ההתאחדות לכדורגל, עופר עיני. בשבוע שעבר נפגשו מנכ"ל המשרד יוסי שרעבי וחיים רביבו עם הספרדי ודנו עימו בפרטים. במשרד הספורט לא מעוניינים להיכנס למהות התפקיד עד להשלמת המו"מ, אבל כבר עכשיו ברור שהוא יהיה ארוך מהמתוכנן ויכלול גם ליווי מקצועי מעבר לעבודת הייעוץ לוועדה. כך, למשל, עלתה האפשרות לצרף לצוות של היירו את דוקטור חואן קרלוס פרס, מומחה כושר גופני שעבד עם בלם ריאל מדריד לשעבר בהתאחדות הספרדית. עם זאת, לאורך כל התהליך היירו לא יגור בישראל.

מהפרסומים בנושא נוצרת תמונה מתעתעת שלפיה היירו יתפקד כמנהל מקצועי, אך מן הסתם תפקיד כזה או דומה לא יוכל להתבצע בשלט רחוק. החשש הוא שייווצר כאן יצור כלאיים בלתי ברור על הציר שבין יועץ לוועדה ספציפית לסמכות מקצועית במשרה מלאה. זוהי עוד דוגמה להיעדר המדיניות בספורט הישראלי: קודם כל נבחר אדם, ראוי ככל שיהיה, ורק לאחר מכן נמצא לו תפקיד.

פטור ממכרז, מישהו?כפי שפורסם ב"ישראל היום", משרד הספורט מנהל מו"מ עם היירו שלא בהליך של מכרז, כפי שהחוק מחייב אם אכן יועסק על ידי המדינה. שם הבהירו כי יפעלו על פי עצת היועצים המשפטים ותיתכן אפשרות שהספרדי יועסק על ידי ההתאחדות לכדורגל וזאת תועסק על ידי משרד הספורט במתווה של "ספק יחיד", המאפשר פטור ממכרז. בכל מקרה, מדובר בהליך לא פשוט שעשוי להימשך חודשים - מה שעלול לעכב משמעותית את תחילת עבודתו של הספרדי.

גם סוגיית התקצוב עלולה להיות בעייתית, לפחות מבחינה ציבורית. ההתאחדות לא תוכל לממן את עלותו הגבוהה של היירו. האם משרד הספורט יזרים לה כספים מיוחדים דווקא בימים שבהם מתקיימת בדיקה לאן נעלמו 38.5 מיליון שקלים מקופתה? ואם כן - מאיזה מקור תקציבי?

מדוע מוקמת עוד ועדה?זה נשמע כבר כמו תקליט: נכנס שר למשרד, מחכה לשעת הכושר ומקים ועדה. העילה, במקרה של רגב, היא הכישלון האחרון של נבחרת ישראל להעפיל ליורו, אם כי גם במשרד הספורט יודעים היטב שהבעיות רחבות בהרבה מחוסר הצלחתה המתמשך של הנבחרת. רק לפני פחות משלוש שנים, בתקופת כהונתה של לימור לבנת, פורסמו המלצותיה של "ועדת זליכה" לבחינת המבנה הניהולי של הכדורגל הישראלי. הקמה של ועדה נוספת היא בבחינת בזבוז זמן וכסף.

אפילו משרד הספורט מודה בעקיפין שהוועדה מיותרת בכך שהוא דן עם היירו על תוכניות מקצועיות אופרטיביות לאור הבעיות שידועות כבר לכל. כבר כמה עשורים שהכדורגל כאן נמצא בשלב האבחון לאחר כישלון כזה או אחר, הגיע הזמן להתקדם לשלב היישום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר