"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליאור רפאלוב - קונסול של כבוד

קשר הנבחרת יתחיל בסוף השבוע את העונה השישית שלו בקלאב ברוז', הפעם כאלוף בלגיה • בראיון ל"ישראל היום" הוא מספר על הקשיים ("בצוק איתן חשבתי לחזור") • על העונה ("מחכים להגרלת הצ'מפיונס") • ועל הנבחרת ("כימיה נהדרת עם אלישע")

,עודכן
ליאור רפאלוב. כבר שש שנים בליגה הבלגית והרגל עוד נטויה // ליאור רפאלוב. כבר שש שנים בליגה הבלגית והרגל עוד נטויה

כשליאור רפאלוב נמכר לקלאב ברוז' בגיל 24 תמורת 2.5 מיליון יורו הרבה גבות הורמו. היו שאמרו שהסכום מופרז, שהוא יחזור לישראל בתוך עונה או שתיים, אבל העובדות הן שבשישי הקרוב יחל קשר הנבחרת עונה שישית בליגה הבלגית כאשר הוא מחזיק בתואר האליפות וישחק העונה בשלב הבתים של ליגת האלופות.

בראיון ל"ישראל היום" הוא מודה: "לא האמנתי שאהיה פה כל כך הרבה זמן. אמנם הרגשתי אהוב ואהוד מהרגע הראשון שהגעתי אבל היו גם רגעים לא קלים".

על סוד ההצלחה הסביר רפאלוב: "צריך להישאר חזק במיוחד כשאתה חי בחו"ל. אתה יודע, אנחנו הישראלים לא ממש אהובים באירופה, במיוחד בזמן מלחמה כמו שהיה במבצע צוק איתן, היו רגעים לא קלים ומחשבות אם לחזור לישראל אבל היינו חזקים, אני, אשתי והמשפחה ובגדול אני מאוד שמח על איפה שאני נמצא היום".

הפעם אתה מתחיל עונה אולי כשחקן הכי בכיר בקבוצה שלך.

"זה דורש המון מחויבות ואחריות בכל רגע נתון. כל דבר הכי קטן שאני עושה בחדר ההלבשה או איך אני מגיב על המגרש, איך אני תומך בחברים לקבוצה ואני יודע שהמאמן מישל פרודום מאוד מחשיב את הדעה שלי גם בעניינים טקטיים או לגבי התוכנית השבועית שלנו. אלה דברים שמחייבים אותך לתת דוגמה אפילו אם לפעמים אתה ב'דאון' מסוים".

רפאלוב. המאמן מתייעץ איתו על שיטת המשחק // צילום: אי.פי
רפאלוב. המאמן מתייעץ איתו על שיטת המשחק // צילום: אי.פי

רפאלוב. המאמן מתייעץ איתו על שיטת המשחק // צילום: אי.פי

מה תגיד לאנשים שפיקפקו לפני כמה שנים בליגה הבלגית?

"אם לפני 6-5 שנים היה למישהו ספק אז היום לאף אחד כבר אין. מי שבאמת מבין עניין אף פעם לא זילזל, היום כולם נוכחו לדעת כמה זו ליגה חזקה. שחקנים טובים יוצאים מכאן לטופ של אירופה".

אם הטובים יוצאים למה אתה לא עברת לקבוצה גדולה באירופה?

"יש הרבה גורמים שלא אכנס אליהם. בסופו של דבר לוקחים את הטובים ביותר. היו לי הזדמנויות ללכת לליגה בכירה יותר, אבל לקבוצה שלדעתי היתה קבוצה פחות טובה מקלאב ברוז'. אני צריך להיות דומיננטי בקבוצה חזקה ולא עוד שחקן בקבוצה שמתגוננת בליגה הגרמנית או הספרדית".

קרש קפיצה לטופ האירופי

ביום שישי כאמור קלאב ברוז' תתארח אצל מכלן כאלופת בלגיה הטרייה והציפיות בהתאם. "בכל שנה מכוונים גבוה בעיקר במפעלים המקומיים, אליפות וגביע", אמר רפאלוב ולא התבייש לצאת בהצהרות: "כל השנים היינו קרובים ובשנה שעברה סוף סוף עשינו זאת. רוב שחקני הסגל נשארו למעט המגן שלנו שעזב לפ.ס.ז'. תבין, שחקנים בכירים ממועדון כמו שלנו, אנדרלכט, גנט או ליאז' עוברים לטופ של אירופה ואני שמח עבור תומאס מונייה שקיבל חוזה גדול בצרפת".

מה לגבי הנבחרת? זה לא סוד שאלישע לוי בונה עליך לקראת הקמפיין הקרוב.

"ביליתי 3 שנים עם אלישע במכבי חיפה וזכינו בשתי אליפויות. היתה לנו כימיה נהדרת. אנחנו בקשר רציף, הוא מתעניין ושואל כל הזמן. עשיתי התקדמות בנבחרת תחת לואיס פרננדז, לאחר מכן היתה דעיכה קלה אבל השתדרגתי מבחינה קבוצתית ככדורגלן. ההגרלה עם איטליה וספרד קשה לנו ולכן היה לי קשה לראות דווקא את היורו עם השיטה החדשה ואנחנו לא שם. עכשיו יהיה הרבה יותר קשה ואולי בלתי אפשרי מבחינתנו, אבל לא נרים ידיים".

לאחל לך עוד אליפות השנה?

"קודם כל בריאות, זה הכי חשוב ובעזרת השם שנייצג את קלאב ברוז' בליגת האלופות בצורה הכי טובה שאפשר. אנחנו כבר לא יכולים לחכות להגרלה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר