כמדי קיץ, קבוצות ליגת העל מתחמשות, מתחזקות, ומפיקות לקחים מהעונה שעברה. לקראת פתיחת עונת 22/23 בליגת העל, כתבי ופרשני "ישראל היום" פתחו יומנים, ורצוי שגם אתם, ונתנו את התחזיות האישיות שלהם כיצד תסתיים העונה.
שלוש בראש: הצמרת בסיום העונה
אורי אוזן: 1. מכבי ת"א 2. מכבי חיפה 3. הפועל ב"ש
העובדה שמכבי חיפה תהיה בשלב הבתים האירופי ומכבי ת"א תודח קודם לכן תאפשר לצהובים לברוח בתחילת העונה, מה שבסופו של דבר יכריע את המאבק הצמוד.
ליאב נחמני: 1. מכבי חיפה. 2. מכבי ת"א. 3. הפועל ב"ש
הקבוצה של ברק בכר רצה כבר שנתיים יחד, ועם החיזוק שהגיע בקיץ היא נראית מחוברת ועוצמתית יותר. אמנם צפוי לה קרב צמוד עם מכבי ת"א, אבל דווקא האתגר הוא זה שיוציא מהירוקים את המאה אחוז שלהם.
שי ארצי: 1. מכבי ת"א. 2. מכבי חיפה. 3. הפועל ב"ש
מכבי ת"א תזכה באליפות לא כי היא טובה יותר ממכבי חיפה, אלא בעיקר בגלל שני דברים: הרעב של הצהובים לזכות שוב בתואר, ומעל הכל כי חיפה הגיעה לפיק שלה מוקדם מדי, והמסע באירופה ישפיע עליה בגדול.
יעקב מאיר: 1. מכבי ת"א. 2. מכבי חיפה. 3. הפועל ב"ש
מכבי חיפה היא קבוצה טובה ואיכותית, אבל ההשתתפות באירופה ורענון לא מספיק בחלק ההתקפי - יעבדו לרעתה. מכבי ת"א תגיע לליגה חדה וממוקדת יותר, וגם תזכה בתואר.
הטוב מכולם: שחקן העונה
אורי אוזן: דניאל פרץ. השוער הכי מוכשר שגדל כאן מאז ניר דוידוביץ' ודודו אוואט, קיבל את מאמן ההגנה הכי טוב שהיה כאן. חיבור מנצח עבור מכבי ת"א.
ליאב נחמני: עלי מוחמד. הקשר הניז'רי של מכבי חיפה נראה כמו משהו שהרבה זמן לא היה בכדורגל הישראלי. הכי קל לבחור בשחקן התקפה נוצץ, אבל יש מי שעובד בשביל כולם וקוראים לו עלי מוחמד.
שי ארצי: ערן זהבי. השחקן הבלתי נגמר הזה רוצה לסיים את הקריירה עם תארים ולהוכיח שגם בגיל 35 ליגת העל עדיין קטנה עליו. הוא יסיים עם דאבל־דאבל בשערים ובבישולים - ועם תואר שחקן העונה.
יעקב מאיר: ערן זהבי. תמשיכו להגיד שהוא בן 35 וכבר לא מה שהיה פעם, והישראלי הטוב בדורנו - ואחד הטובים בכל הזמנים - ימשיך לצחוק ולצפצף על כולם בדרך לעוד תארים אישיים וקבוצתיים.
והכדורים ברשת: מלך השערים
אורי אוזן: פרנצדי פיירו. מכבי חיפה תבקיע הכי הרבה העונה, והחלוץ הירוק ישלים את השערים שיחסרו מהירידה במספרים של עומר אצילי ודין דוד. רק תזכרו: התקפה מוכרת כרטיסים, אבל הגנה מביאה אליפויות.
ליאב נחמני: ערן זהבי. גם בגילו הוא עדיין הסקורר הכי גדול שצמח בכדורגל הישראלי בדור האחרון, אולי אפילו מאז קום המדינה. אם הוא יהיה בריא, כמות של 25-20 שערים היא משהו שמספר 7 בצהוב עושה בקלאס, באפס מאמץ.
שי ארצי: פרנצדי פיירו. אחרי מאבק צמוד מאוד עם ערן זהבי, שמן הסתם יקבל פה ושם מנוחה במשחקים פחות חשובים, החלוץ הירוק יחורר קצת יותר רשתות.
יעקב מאיר: פרנצדי פיירו. ברק בכר התעקש עליו וידע למה. אין שחקני הגנה בישראל שיכולים להתמודד עם העוצמה ועם המהירות שלו. מס' 9 של החיפאים הוא חיית רחבה, שיביא לבד הרבה נקודות.
מנהל את העניינים: מאמן העונה
אורי אוזן: ולאדן איביץ'. חזר אחרי שנתיים, והוא הולך להחזיר את האליפות למכבי ת"א אחרי שנתיים.
ליאב נחמני: ברק בכר. בגיל 42 הוא יכול להפוך למאמן היסטורי עם 6 אליפויות - והוא לא יפספס את ההזדמנות. אולי בדרך לאתגר חדש כמאמן באירופה.
שי ארצי: ולאדן איביץ'. הסרבי יעיר לחיים את הקבוצה האפורה והמנומנמת שהיתה למכבי ת"א בשנתיים האחרונות, לא יעשה חשבון לשחקנים שיזייפו, ויעמוד במשימה שלשמה הגיע - צלחת אליפות צהובה.
יעקב מאיר: ולאדן איביץ'. הגנרל הסרבי בא להשיב את מכבי ת"א למסלול עם משמעת, סדר וארגון, שיובילו אותה לזכייה באליפות. עם קבלות אי אפשר להתווכח.
מה קרה לך? אכזבת העונה
אורי אוזן: בית"ר ירושלים. למרות שניצלה מירידה על הנייר, היא תרד לליגה השנייה על המגרש.
ליאב נחמני: הפועל חיפה. יואב כץ שוב מצהיר על הפלייאוף העליון, ולשם כך החזיר את המאמן האחרון שהביא אותו לשם, ניר קלינגר. אבל אלו קבוצות שונות, וכמו שהדברים נראים באוגוסט, גם הישארות בליגה תיחשב להישג.
שי ארצי: מ.ס. אשדוד. אחרי גל של עזיבות בקיץ ורכש די אלמוני, הקבוצה של רן בן שמעון, למרות השאפתנות, תמצא עצמה שוב במאבקי התחתית, מייחלת להישארות.
יעקב מאיר: הפועל חיפה. הזרים לא פוגעים, הישראלים מעט שבעים מדי, ונראה שהשחקנים החדשים לא תואמים את סגנון המשחק, שאותו המאמן ניר קלינגר מנסה להנחיל בדרך כלל בקבוצותיו.

