"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
20 שנים אחרי: מכבי חיפה רוצה לשחזר את ההיסטוריה
איכות הזרים, הכימיה הנהדרת בין השחקנים והמצב הביטחוני הם רק חלק מקווי הדמיון בין מכבי חיפה של היום לזו שעשתה היסטוריה ב־2003 • לקראת משחק הגומלין מול אפולון לימסול הערב באצטדיון ה־GSP בניקוסיה חזרנו בזמן יחד עם ג'ובאני רוסו ורפי כהן
רפי כהן חוגג| צילום: Getty

20 שנים אחרי: מכבי חיפה רוצה לשחזר את ההיסטוריה

איכות הזרים, הכימיה הנהדרת בין השחקנים והמצב הביטחוני הם רק חלק מקווי הדמיון בין מכבי חיפה של היום לזו שעשתה היסטוריה ב־2003 • לקראת משחק הגומלין מול אפולון לימסול הערב באצטדיון ה־GSP בניקוסיה חזרנו בזמן יחד עם ג'ובאני רוסו ורפי כהן

,עודכן
0השמעה

מכבי חיפה רוצה לשכתב העונה את ההיסטוריה מחדש. אחרי שהלחימה בדרום הסתיימה, הירוקים הגיעו לאצטדיון ה־GSP בניקוסיה למשחק הגומלין מול אפולון לימסול בדרך לשלב הפלייאוף של ליגת האלופות (0:4 במשחק הראשון).

בדיוק לפני 20 שנה המצב הביטחוני בישראל לא אפשר לירוקים לשחק בארץ - ואת משחקי ליגת האלופות הם העבירו בדיוק למקום שבו הם רוצים להתחיל שוב את המסע. נכון, הערב לא תעלה לכאן מנצ'סטר יונייטד או לברקוזן, אפילו לא אולימפיאקוס, שכן האלופה כבר הדיחה אותה מהמפעל בשבוע שעבר.

ליאב נחמני

רגע לפני האימון המסכם, עלו לדשא באצטדיון בניקוסיה כוכבי הקבוצה ההיא, אולי הגדולה בתולדות המועדון, ג'ובאני רוסו ורפי כהן. האחרון כבש שער בלתי נשכח באולד טראפורד מול מנצ'סטר יונייטד (5:2) בעוד רוסו כבש שער בלתי נשכח במשחק העלייה למפעל בגראץ. השניים הללו עלו יחד על הדשא וניכר כי הם התרגשו. רוסו חיבק את הקשר צ'ארון שרי ולחש לו משהו באוזן.

שרי ורוסו מחובקים בניקוסיה,צילום: ליאב נחמני

"הוא עשוי מחומר של אלופים", אמר רוסו אחרי החיבוק והודה: "האמת? אני מתרגש מאוד. חזרתי למקום שבו חוויתי את הכדורגל בצורה הכי חזקה שיש. היו לנו כאן חוויות מדהימות, דברים שאי אפשר לשכוח". רוסו וכהן לא סתם הגיעו. המועדון מצלם עימם כתבה מיוחדת וחזר איתם לרגעים ההם, בתקווה שהקבוצה הנוכחית תשחזר את ההישג ותגיע לשלב הבתים של ליגת האלופות.

לשאלה אם זה אפשרי מבחינת חיפה לחזור למפעל הבכיר ביבשת אמר רפי כהן: "השנה יש קבוצה חזקה. החיבור כאן מזכיר את הקבוצה הגדולה שהיתה לנו ב־2002. יש שילוב אדיר של זרים איכותיים, גם לנו אז היו זרים שוברי שוויון כמו רוסו, ננאד פראליה, איגביני יעקובו וריימונדאס ז'וטאוטאס. השנה יש זרים מצוינים והשילוב עם ישראלים טובים, ומאמן כמו ברק בכר עושה את ההבדל".

רוסו במדי חיפה בליגת האלופות,צילום: AFP

"חזיזה זה ג'ובאני הקטן"
רוסו מדבר ממקום של אחד שיודע, שמצד אחד היה במעמדים הללו, אך גם נמצא במועדון כיום, משוחח עם השחקנים ומרגיש את חדר ההלבשה. הוא עובר ביניהם לפני האימון ומקשיב, רואה אותם צוחקים ומתקוטטים בצחוק. ברק בכר מגיע ונזכר בימים שרוסו היה עושה את אותו הדבר עם יעקובו או וואליד באדיר.

"הכימיה בין השחקנים נהדרת, בלי זה אין קבוצת כדורגל" הוא מסביר, "יש תשוקה לעלות לליגת האלופות וזה משהו חשוב. אני אוהב שיש אווירה טובה, צחוקים, השחקנים חברים". לשאלה את מי הוא מסמן כמחליף שלו כאיש המצחיק בקבוצה הוא מבהיר מייד: "דולב חזיזה זה ג'ובאני הקטן. הוא אולי לא אני, אבל הוא גם קצת משוגע טוב. אני אוהב אותו".

חזיזה. ג'ובאני הקטן,צילום: אלן שיבר

הערב מכבי חיפה תעלה למשחק הגומלין כשהיא עם רגל וחצי בשלב הפלייאוף מול הכוכב האדום בלגרד. הירוקים כבר לא צריכים לנדוד לניקוסיה כדי לארח משחקי בית, בטח כאשר יש להם מבצר כמו סמי עופר. אבל איך שלא הופכים את זה, בכדורגל יש תחושה שרק הר והר לא נפגשים לעולם. במקרה הזה מדובר באצטדיון ה־GSP. ברק בכר היה אז שחקן, ואתמול הוא הודה שגם "קצת אוהד" בתקופה ההיא.

העונה יש הזדמנות לשחזר את העלייה ההיסטוריה ולהיות הקבוצה הראשונה שמגיעה שלוש פעמים לשלב הבתים של הליגה הטובה בעולם. בסוף רוסו וכהן תמימי דעים: "זה אפשרי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
רוסו וכהן. מאמינים שעלייה לליגת האלופות אפשרית,צילום: ליאב נחמני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו