"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
לקראת ישראל נגד אנגליה - 21:00

לנטוש את הפרופורציות, ולהישאר עם האמוציות

האווירה מנומנת בעיר טרנבה שתארח הערב את גמר היורו עד גיל 19 • הישראלים שהגיעו מורכבים מכל הקשת הספורטיבית, ומכאלה שהיו בקרבת מקום • האמוציות, כמה שעות לפני המשחק הגדול בשיאם • דור הופמן עם חוויות מסלובקיה

,עודכן
0השמעה
האיצטדיון המרהיב מוכן לאירוע, צילום: דור הופמן

זה יהיה לא נכון לומר שטרנבה, העיר הסלובקית שתארח הערב (שישי) את גמר יורו 2022 עד גיל 19, נכבשה על ידי ישראלים. למעשה, העיר המאוד ציוריות הזאת מייצרת את התחושה שהיא לא נכבשה על ידי אף אחד – אפילו לא על ידי תושביה. האווירה ביום המשחק מאוד מנומנמת, אולי גם בגלל מזג האוויר הלוהט - שאיתו מתמודד המקומיים בעזרת ממטרות שמשפריצות מים קרירים לאורך הרחובות, ואולי בגלל שהנבחרת המקומית סיימה את דרכה בטורניר.

מיוחד לעוקביי: סיור מודרך בטרנבה.pic.twitter.com/Lvggtrptav

— dor hoffman (@dorhoffman)July 1, 2022

ובכל זאת, עברית היא השפה השנייה ברחובות העיר. במיוחד סביב האיצטדיון המרהיב של ספרטק טרנבה, שמכיל 19,000 מקומות ומתגאה במשטח דשא משורטט להפליא ובנוי במשותף עם הקניון המקומי. פה בטרנבה אפשר להיכנס ל-H&M ולצאת ביציע של האולטראס. הישראלים שהגיעו לכאן בינתיים (רבים נוספים צפויים להגיע סמוך למשחק) מורכבים מכל הקשת הספורטיבית – לא מעט עיתונאים הוזעקו מהארץ (ואני ביניהם), יש פה כמובן בני משפחה ואנשי תקשורת וגם כמה אנשים שהיו בקרבת מקום מבחינה גאוגרפית – הונגריה, אוסטריה וכו' – והחליטו לשנות מסלול ולהגיע לטרנבה.

עוד שמונה שעות!
דשא פצצה, איצטדיון מרהיב, התרגשות שיא.

אל אל!pic.twitter.com/W5c6XTmGDT

— dor hoffman (@dorhoffman)July 1, 2022

במקום לבקר באיזשהו מוזיאון אירופי-קלאסי שמציג היסטוריה שכבר נעשתה, ישראלים רבים בחרו להחליף זאת בביקור באיצטדיון שבו אולי יזכו לראות היסטוריה שנעשית לנגד עיניהם. תרמה לכך גם העובדה שכרטיס למשחק עולה שלושה יורו בלבד.

הנבחרת מתאכסנת במקום מבודד, כ-40 דקות מהאיצטדיון. המאמן אופיר חיים והשחקנים ממשיכים להתנהל ברוגע ובפתיחות מלאה, משדרים עסקים כרגיל. לאיצטדיון הם יגיעו כשעתיים לפני שריקת הפתיחה של מה שיהיה המשחק הגדול ביותר בקריירה הקצרה שלהם. מסביב, ההתרגשות אדירה.

את היממה האחרונה העברתי עם צוות השידור של המשחק מטעם כאן11, מיכאל זנדברג וליאן וילדאו, שדרוכים ומוכנים לקראת האירוע הגדול. ניכר בהלך הרוח של כל הנוכחים פה שערב עם פוטנציאל היסטורי ממתין באיצטדיון של טרנבה.

דיונים על חשיבות המשחק וגודל ההישג ממשיכים להתנהל ברשתות החברתיות ובשיחות המסדרון, אבל כמי שחווה את האווירה ביממה האחרונה המסקנה שלי היא אחת: לפעמים, במקרים מאוד בודדים, אפשר לנטוש את החיפוש אחר פרופורציות ולהישאר אך ורק עם האמוציות. והאמוציות, כמה שעות לפני המשחק הגדול, לא חסרות בכלל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
רגע השיא בקריירה של המאמן והשחקנים,צילום: דור הופמן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר