הסיפור המקראי על דוד וגוליית הפך במסורת שלנו לשם נרדף למאבק, שבו הצד הקטן, האנדרדוג המוחלט, מנצח את הפייבוריט המובהק בזכות ערמומיותו, אמונתו ויכולתו לזהות נקודת חולשה אצל היריב ולנצל אותה עד תום. לא במקרה בחרו אופיר חיים והשדר שלצידי אור סוכריאנו להשתמש בסיפור הנהדר הזה כדי לתאר את הניצחון ההרואי של ילדינו על הפייבוריטים מצרפת.
השידור של משחקי הנבחרת הזו עמוס רגשות מבחינתי מהרגע שהטורניר החל, רגשות שהגיעו לשיא בחצי הגמר. בשלבים מסוימים דמעות של התרגשות נקוו בעיניי וקולי נחנק.
לפני שבע שנים פנה אלי ניר לוין בהצעה לאמן את קבוצת נערים א' במכבי ת"א, שנתון 99'. בתחילה לא חשבתי על הכיוון הזה, חשבתי על בוגרים (אחרי שלוש שנים כעוזר מאמן במכבי חיפה ובבית"ר ירושלים) או במינימום לאמן נוער. לשמחתי, עצה חכמה שקיבלתי מחברי דן רומן גרמה לי לקבל את ההצעה, וזו היתה אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי בחיי.
ההשפעה של מאמן נערים ונוער על הילדים - לא רק בכדורגל, אלא גם בחיים עצמם - היא עצומה. החיבור הרגשי שנוצר נשמר לנצח, והפידבק שמקבלים מהילדים שווה כל דקת השקעה. זה השכר האמיתי שמאמן מחלקות נוער מקבל, והוא לא יסולא בפז. אל־ים קנצפולסקי הוא ילד מיוחד. הוא עלה אלי לנוער בגיל 15.5 והחיבור אליו היה מיידי. ווינר אמיתי, מנהיג, אומר את האמת בפנים, מתאמן בכוח מלא ושחקן שאתה לוקח איתך לכל קרב. לא במקרה הוא נגח את שער הניצחון מול גוליית הצרפתי.
את סתיו למקין, הבלם שלי בנוער, עומר בוקסנבאום הביא מהיריבה העירונית בזכות הקסם האישי שלו והיכולת לגרום להורים להאמין שזה המקום הנכון. באליפות הזאת הוא מתעלה - יש 51 שחקנים שניסו לעבור אותם מספר דו־ספרתי של פעמים בטורניר, אבל היחידי שלא הצליחו לעבור אפילו פעם אחת הוא סתיו למקין.
רק מאמן במחלקת נוער מבין את ההקרבה שנדרשת כדי להיות שחקן, וזה גם הופך את ההישג למרגש במיוחד. העצה שלי לכל שחקן שמסיים לשחק – לכו לאמן במחלקות הנוער. תביאו מניסיונכם לדור ההמשך, ועל הדרך תשתפרו כמאמנים. נכון, זה לא נוצץ, השעות לא משהו, המגרשים רעים והשכר הנמוך מצריך עבודה נוספת, אבל הרגעים האלו, כשראיתי את אל־ים רץ בטירוף אל הספסל אחרי השער ואת סתיו חוגג עם אביו - שווים הכל, ואפילו יותר מזה.
את הגמר ההיסטורי אני אזכה לפרשן מהמגרש, וזה יהיה הרגע הכי גדול בעבודתי בתקשורת, יותר מגמר היורו לבוגרים. המסע של הצעירים הללו, שהכרתי כשהיו בני 15, יגיע לשיא. נותר לי רק לאחל לאופיר חיים הצלחה ושימשיך להוציא מהם את המקסימום. הגביע הוא רק בונוס, אני כבר זכיתי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
