"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גאווה ודעה קדומה
"אנחנו מכבי חיפה", חזרו ואמרו גיא לוזון ושחקניו בכל פעם שנשאלו על הפערים מהפועל חיפה, שתגיע לדרבי הערב כשהיא מעל הירוקים בטבלה לראשונה זה 19 שנים • הקהל האדום, שזוכר שאז זה הסתיים באליפות, התעורר, אך במכבי סבורים: "אנחנו לא פחות טובים"
שחקני הפועל חוגגים עם הקהל שלהם. האדומים הרימו את ראשם // צילום: יוסי שקל // שחקני הפועל חוגגים עם הקהל שלהם. האדומים הרימו את ראשם

גאווה ודעה קדומה

"אנחנו מכבי חיפה", חזרו ואמרו גיא לוזון ושחקניו בכל פעם שנשאלו על הפערים מהפועל חיפה, שתגיע לדרבי הערב כשהיא מעל הירוקים בטבלה לראשונה זה 19 שנים • הקהל האדום, שזוכר שאז זה הסתיים באליפות, התעורר, אך במכבי סבורים: "אנחנו לא פחות טובים"

ליאב נחמני
, עודכן

מסר אחד חזר בשבוע האחרון כמעט בכל הראיונות שהעניקו מאמן מכבי חיפה גיא לוזון ושחקני הקבוצה עומר דמארי ורמי גרשון לקראת הדרבי מול הפועל הערב - "אנחנו מכבי חיפה", הם אמרו בכל פעם שעלתה השאלה האם הפועל, זו שהוליכה את הטבלה ערב המחזור, פייבוריטית לקראת הדרבי החיפאי הראשון של העונה.

כבר 19 שנים שהפועל לא מגיעה למשחק מול מכבי כשהיא מעליה בטבלה בפער כה גדול, הן מבחינת הנקודות והן מבחינת היכולת. "זה מדרבן", טען השבוע שחקן במכבי. "צריך לתת להם לדבר לפני ואז לבוא לעשות את העבודה במגרש. אף אחד לא אוהב שמזלזלים בו, וגם אם הם לא אומרים את זה זו התחושה שלנו".

האליפות שלקחה הפועל חיפה לפני 19 שנים היתה הטריגר להתעוררות של הנשיא הירוק יעקב שחר, ששנה לאחר מכן שתל את הזרעים של מכבי חיפה הגדולה, זו שזללה אליפויות בתחילת המילניום.

"ב־1998/99 רצנו לאליפות מול הפועל, אבל כבר עונה לפני כן הם היו טובים מאיתנו", נזכר אלון מזרחי, שהיה חלוץ מכבי באותן שנים. "מכבי רוצה לשלוט בעיר, אבל הדבר העיקרי שצריך לעניין אותה הוא איך היא חוזרת להיות הקבוצה הגדולה שרצה בכל עונה למקומות 2-1. ברגע שהם יחזרו להיות קבוצה מפחידה הם לא יספרו את הפועל".

מבחינת רחשי הקהל משהו התעורר בעיר הכרמל ויותר מ־20,000 אלף אוהדים כבר הבטיחו את מקומם בסמי עופר הערב. אף שכ־13 אלף מהם צפויים להגיע בירוק, אוהדי הפועל כבר לא שקטים כבעבר, ואפילו אלה שערקו למשחקי קבוצת האוהדים מ.ס רובי שפירא חזרו ליציעים ובאים לעודד. כל אלה הציפו גם את הקהל של מכבי, שממשיך לבוא בהמוניו, אך גם להתאכזב ממה שהוא רואה עד כה.

"כמובן שיש פה הגמוניה של האוהדים, של העיר, חיפה זו עיר של כדורגל ומרגישים את זה בכל מקום", אמר מזרחי ושם את האצבע על נקודה נוספת: "במכבי אולי רוצים להחזיר את הכבוד, אבל קודם כל הם רוצים לתקן את הכשל המקצועי. מפריע למכבי שהיא לא מדביקה את הצמרת הגבוהה. עזוב רגע אליפות, תראה איך הם נראים, זו לא מכבי חיפה שכולנו מכירים".

אוהדי מכבי. מחכים ששחר שוב יתעורר // צילום: אלן שיבר

"בסוף יש משחק"

במכבי מודעים לכך שניצחון הערב יקטין את הפער מהפועל ל־6 נקודות בלבד. מבחינת האוהדים, כל מה שקרה בשבע העונות האחרונות (גם לפני 19 שנה מכבי עברה 7 שנים רעות עד שזכתה שוב באליפות) מתגמד כשהיריבה העירונית עושה עונה טובה ומגלה עליונות. בעונת האליפות ההיסטורית של הפועל היה זה עופר טלקר שהכריע את הדרבי החשוב של העונה בדרך לזכייה בתואר.

"אף אחד לא רוצה להפסיד גם את הדרבי בעונה כזו", הודה גורם במכבי. "אנחנו לא חושבים שיש כאן קבוצה פחות טובה מזו של הפועל, גם אם הטבלה מראה אחרת. הם שורפים צעיפים שלנו, פתאום מגיעים בכמויות גדולות יותר, אבל בסוף יש משחק ושם נראה מי ינצח".

מבחינת ההרכב של לוזון, השוער עומרי גלזר, שנפצע בידו ולא שיחק מול הפועל ב"ש בחצי גמר גביע הטוטו, צפוי להיות כשיר ויפתח בין הקורות. לחוליית ההגנה ישובו אליסון דוס סנטוס וארנסט מאבוקה, בעוד בחלק הקדמי עדיין לא ברור אם סינטאיו סלליך, שהחלים מפציעה, יפתח ב־11 או ימתין להזדמנות על הספסל. באימון המסכם אמש תורגל בהרכב קאיו הברזילאי, אך ההחלטה הסופית בנושא תתקבל רק היום.

בצד האדום, המאמן ניר קלינגר יחסר את השוער ארנסטס שטקוס, שמחלים מניתוח תוספתן, ואת ניסו קפילוטו המורחק. עדיין לא ברור מי יחליף את קפילוטו, ואחת האפשרויות היא שגל אראל יתופקד כבלם ויפתח בהרכב לראשונה מאז חזר לקדנציה שנייה בקבוצה. בחלק הקדמי עדן בן בסט יחזור מהרחקה היישר להרכב, והוא ישחק לצידו של אלון תורג'מן. מקסים פלקושצ'נקו צפוי לרדת לספסל, ומי שישחק בקישור הוא ראדו גינסרי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...