פרשת השבוע: פחות זה יותר

הפועל אילת מוכיחה שאפשר להצליח בליגת העל גם עם 3 זרים • זאיון וויליאמסון לומד להתחשל מנטלית אחרי ההדחה מטורניר המכללות • ויובל זוסמן חושב קדימה, אולי בדרך המהירה לאן.בי.אי

טוקוטו, בראיינט ובריימו. עושים את העבודה // צילום: יהודה בן יתח // טוקוטו, בראיינט ובריימו. עושים את העבודה

1. ההצלחה הגדולה של הפועל אילת ממש לא טריוויאלית. למרות בעיות כלכליות, מצליח שרון דרוקר להביא את השחקנים מרוכזים לכל משחק. הפליאה גדולה עוד יותר כשזוכרים שקרוב לחודשיים אילת משחקת עם שלושה זרים בלבד ולמרות זאת שומרת על אחוזי הצלחה גבוהים. מבדיקה שערכנו ב־42 משחקים העונה בליגת העל, המאזן של קבוצות ששיחקו עם שלושה זרים מול יריבה עם ארבעה זרים הוא 16 ניצחונות (ניצחון אחד הושג עם שני זרים) ו־26 הפסדים (שלושה מההפסדים היו עם שני זרים או אחד). מדובר ב־%38 הצלחה, לא נמוך כפי שהיה אפשר לחשוב.

בשיחות עם מאמנים ושחקנים אפשר להבין מדוע אחוזי ההצלחה הם סבירים, על אף הנחיתות לכאורה - השחקנים הזרים עצמם רגועים ובטוחים במקום שלהם ויודעים שדקות המשחק שלהם מובטחות (כמובן, בהתאם ליכולת) והם לא יורדים לספסל בגלל שיקולי תעודת זהות, וגם הישראלים תורמים יותר כי לפחות 2-3 מהם מקבלים זמן משחק משמעותי ואפשרות להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם.

2. עם כל האכזבה, כלל לא בטוח שההפסד של דיוק ברבע הגמר וההדחה לפני פיינל פור המכללות יעשו רע לקריירה המבטיחה של זאיון וויליאמסון. הכוכב הצעיר, שכבר מחזיק בחוזי פרסום בשווי של עשרות מיליוני דולרים ומסומן כמי שצפוי להיבחר ראשון בדראפט הקרוב, צריך לדעת להתמודד עם קשיים וכישלונות, והנה עוד לפני תחילת הקריירה המקצוענית הוא כבר עומד בפני מבחן מנטלי ראשון, ועם תחושות קשות שלבטח אופפות אותו בגלל חוסר ההצלחה בקריירת המכללות הקצרה שלו.

למזלו של וויליאמסון, מאמנו מייק ששבסקי הוא בדיוק האיש הנכון בזמן הנכון. המאמן בן ה־72, שכבר ראה הכל, מסייע לכוכבים הצעירים שלו לעכל באופן הנכון את הכישלון ולדעת להפיק את הלקחים המתאימים לקראת ההמשך, בלי ליפול לדיכאון.

 

זוסמן. לא רוצה לפספס את הזדמנות חייו // צילום: אלן שיבר

 

3. רבים שואלים מדוע יובל זוסמן מיהר לגשת לדראפט האן.בי.אי כבר בקיץ הקרוב ולא חיכה לקיץ הבא. רק העונה הוא ביצע את הפריצה האמיתית ואולי עדיף היה שישתפשף עוד, מתוך מחשבה רציונלית שבעונה הבאה מעמדו במכבי ת"א יהיה אפילו חזק יותר וכך הוא יגיע מוכן יותר לדראפט.

לצד הדעה ההגיונית הזו, קיימים המניעים שהובילו את הכישרון הצעיר ונציגיו לגשת לדראפט כבר בקיץ הקרוב. העונה זוסמן כבר נמצא על הגל בזכות הבחירה לשחקן המצטיין של אליפות אירופה עד גיל 20 ובזכות הפריצה במדי מכבי ת"א, שבגינה נבחר בחודש ינואר לפריצת אמצע העונה ביורוליג ונכלל בשלושת המועמדים הסופיים לתואר הכוכב העולה של המפעל הבכיר ביבשת. אילו זוסמן ונציגיו היו מחליטים לחכות, הם היו לוקחים סיכון גדול, מכיוון שדראפט 2020 הוא האחרון שאליו השחקן רשאי לגשת. פציעה פתאומית או שינויים מקצועיים לא צפויים היו גורמים לו לפספס את המסלול המקובל להרשים את הקבוצות בליגה הטובה בעולם. 

איש מקצוע בכדורסל הישראלי אמר לי לפני כמה שבועות ש"כדי להיכנס לרמות הגבוהות בכדורסל המודרני, צריך שלושה דברים: אתלטיות והגנה, אינטליגנציית משחק וקליעה". עד כה זוסמן הראה שאת שני הפרמטרים הראשונים יש לו בשפע, כעת הוא צריך לנצל את החלק האחרון והחשוב של העונה כדי להפגין את סט היכולות שלו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר