אחרי 27 שנים בליגה הבכירה בני הרצליה נפרדה הערב (חמישי) באופן רשמי וירדה לליגה הלאומית. לעומתה, עירוני נהריה שרדה עוד מסע היחלצות ותישאר בליגה.
כל זה קורה אחרי שאתמול נהריה ניצחה בנס ציונה והערב הרצליה הפסידה באילת בשנייה האחרונה. מחזור אחד לפני הסיום, ותעלומת היורדת ללאומית נפתרה. את החותמת הרשמית לירידה המעט צפויה של הרצליה נתן יונתן שולדבראנד, שדייק עם שלשה על הבאזר ושלח את הרצליה לערבות הלאומית.
כשבני הרצליה ניצחה לפני ארבעה משחקים בנהריה, נראה היה שנשארה בליגה. היא יצרה אז פער של משחק וחצי מנהריה: גם נקודה יותר, גם יתרון במאזן הפנימי בין הקבוצות.
העניין הוא שהיה צריך עוד משהו מעבר לניצחון ההוא, ואותו הרצליה לא עשתה. היא הפסידה את כל ארבעת המשחקים מאז לכל ארבע הראשונות בליגה, בזמן שנהריה רשמה שלושה ניצחונות, כולל שני ניצחונות ברצף בחוץ. נהריה עקפה את הרצליה, והערב עם ההפסד באילת נגמרו להרצליה הסיכויים.
בהרצליה עוד בנו העונה על הפלייאוף, אבל מתחילת העונה החליפו שני מאמנים והעמידו מאזן עלוב של שבעה ניצחונות אחרי 32 משחקים.
אם להרצליה זה היה משחק על החיים והמוות, לאילת הוא לא שינה דבר והיא תסיים בכל מקרה במקום הרביעי.
אלייז'ה בראיינט הפצוע לא שיחק, ואילת שיתפה שני זרים בלבד. 10 שלשות של הרצליה מ־16 ניסיונות ו־20 נקודות של דייסון במחצית הראשונה וחשבנו שהרצליה בדרך הנכונה. קאמבק אילתי (בעזרתו של רפי מנקו) הביא לסיום הדרמטי והכל כך אכזרי להרצליה.
דיאור פישר נפרד ממנקו. בני הרצליה ירדה ליגה // צילום: יהודה בן יתח
מלכת הסיבוב השלישי
הפועל ירושלים היא הקבוצה במאזן הטוב ביותר בסיבוב השלישי. מחזור אחד לפני סיום הסיבוב היא עם הפסד בודד אחרי שהערב השיגה ניצחון רביעי רצוף, הפעם 80:91 על מכבי ראשל"צ. ניצחון שקידם אותה צעד למטרה - המקום השני. ראשון תהיה כמובן בפלייאוף השאלה באיזה מקום היא תסיים. זה יוכרע במחזור האחרון. הקבוצה של גיא גודס עם הפסד שלישי רצוף, שלושת ההפסדים היו מול שלוש הראשונות בליגה.
תומאס חוגג עם בלאט וטימור, הערב בארנה // צילום: דני מרון
ירושלים הובילה 22:32 בתחילת הרבע השני, אבל חולשה הגנתית של החבורה של קטש החזירה ראאשל"צ למשחק. הכתומים (אלכס המילטון) עלו ברבע השלישי ליתרון 59:64, אבל ירושלים (פלדין 10 אסיסטים) עשתה סדר, חזרה ליתרון 6, וברבע הרביעי ידעה לשמור על מרחק סביר כדי להבטיח ניצחון ביתרון דו ספרתי.
אמארה חוגג עם פלדין, הערב // צילום: דני מרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו