"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מה שמחכה בחצי גמר גביע המדינה: שלוש גדולות, ואחת שהיא ממש לא רק אורחת
השחקנים שיכולים להוביל את הרצליה לעונה היסטורית • כיצד דני פרנקו העמיק את הסגל של הפועל ת"א • כולם כבר למדו את הטריק של הפועל ירושלים • ומי את באמת מכבי ת"א? • אבי סגל עם שלוש מסקנות ממשחקי רבע גמר הגביע
אונואקו. גדול על הליגה | צילום: דני מרון
קשת השלוש

מה שמחכה בחצי גמר גביע המדינה: שלוש גדולות, ואחת שהיא ממש לא רק אורחת

השחקנים שיכולים להוביל את הרצליה לעונה היסטורית • כיצד דני פרנקו העמיק את הסגל של הפועל ת"א • כולם כבר למדו את הטריק של הפועל ירושלים • ומי את באמת מכבי ת"א? • אבי סגל עם שלוש מסקנות ממשחקי רבע גמר הגביע

אבי סגלקשת השלוש
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

1.על הנייר יש שלוש קבוצות שהגיעו לחצי גמר גביע המדינה באופן טבעי.מכבי ת״א,הפועל חולוןוהפועל ת״אהם מה שנקרא אצלנו מועדונים גדולים. פחות טבעי נראה מקומה שלבני הרצליהבין ארבע האחרונות.

אבל - זה על הנייר בלבד. הקבוצה מהשרון נמצאת שם בצדק רב. איזו עונה לקבוצה שניצלה בעונה שעברה מירידת ליגה: מקום שני בליגה, שבעה ניצחונות בשמונה משחקיה האחרונים בכל המסגרות, הראשונה בליגה שהיגיעה לעשרה ניצחונות, וכאמור - מקום בחצי גמר הגביע.

הרצליה לא תהיה רק אורחת במעמד המכובד, כדאי מאוד שיספרו אותה. לא ברור כבר מי פייבוריטית בחצי הגמר שלה נגד הפועל חולון.

באב. שיחוק אמיתי, צילום: אודי ציטיאט

יש בהרצליה המון דברים טובים העונה, אבל מעל הכל יש לה שני שחקנים שהם זכייה גדולה בפיס. היא הצליחה להביא שני שחקנים שהם ברמה מעל מועדון עם שם לא גדול ויכולות כספיות, כמו של הרצליה. הליהוק של כריס באב וצ׳ינאנו אונואקו למועדון הוא שיחוק גדול, הברקה אמיתית. עם השניים האלה הרצליה יכולה לחלום על עונה גדולה בממדים היסטוריים עבור המועדון הזה.

2.חצי גמר גביע המדינה מהווה תמונת מצב של מקומות 5-2 בליגה. במילים אחרות: כמעט כל הצמרת שם, ודווקא המובילה הפועל ירושלים לא. אם ירושלים תמשיך להיראות כמו במשחקיה האחרונים גם המקום הראשון בליגה בסכנה. תוך תשעה ימים היא איבדה מקום בשני מפעלים - ליגת האלופות וגביע המדינה. ירושלים נראית כמו קבוצה שלמדו את הטריק שלה. לטריק הזה קוראים צמד הגארדים: אובאסוהן - אדאמס.

לעונה יש דינמיקה, וירושלים שניצחה בתחילת העונה בדרייב-אין בליגה, הפסידה שם ברבע הגמר הגביע להפועל ת״א. התשובה פשוטה - נכון לעכשיו האדומים מת"א טובים מאלה הירושלמים.

אובאסוהן. היריבות למדו, צילום: עודד קרני

הפועל ת״א לא זוכרת מומנטום כזה מזמן: שישה ניצחונות רצופים - שניים מהם על מכבי ת״א, אחד על ירושלים. זה נבנה על הגנה משודרגת מאוד, על היכולת המשופרת של ג׳ייקובן בראון לאחר קשיים בתחילת העונה. ג׳יימס יאנג שנכון לעכשיו הוא בלתי עציר, ג׳יי.פי טוקוטו עושה הכל על המגרש ועידן זלמנסון בעונה גדולה.

אני רוצה להפנות זרקור לסיבה נוספת לפריחה של הקבוצה התל אביבית: המאמן דני פרנקו ידע לעשות מהלכים כדי להרחיב את הסגל שלו ועכשיו יש לו סגל עמוק. סגל רחב זה אומר שכל שחקן יכול להשקיע יותר בהגנה.

איך המאמן עשה זאת? על ידי הקרדיט הגדול ללוטן אמסלם, הדחיפה של גיל בני שהפך לשחקן חמישייה, הבאתו של איגור קולשוב ממכבי ראשל״צ, ופרנקו דואג גם לדקות לרז אדם.

גיל בני והחבורה של פרנקו. יש עומק, צילום: עודד קרני

3.מכבי ת״א עלתה אתמול לחצי גמר הגביעאחרי שני משחקים במשחק אחד. מי זו מכבי ת״א? זו שספגה 54 נקודות במחצית הראשונה נגד גליל עליון בכפר בלום או זו שספגה 7 נקודות ב-15 הדקות הבאות? זו שירדה בפיגור דו ספרתי למחצית, או זו שניצחה בדו ספרתי בסיום?

הרווח הגדול של מכבי מהמשחק הזה:יפתח זיו ורומן סורקין. הרכז מגלה באחרונה סימנים ראשונים של קליטה במועדון הצהוב. השני פתח טוב את העונה, נפצע ובהמשך מיעט לקבל קרדיט. סורקין ראוי לקרדיט מחודש גם ביורוליג.

יפתח זיו. סימני השתלבות, צילום: עודד קרני
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

גליל חזרה העונה בצורה טובה לליגה הבכירה, אבל המחסום שלה הוא הגדולות. בכל אחד מהמשחקים מול השמות הגדולים של הליגה היא משחקת טוב, אבל רק בחלק מהמשחק. אתמול זה היה מחצית אחת. במשחק הליגה מול מכבי היא נפלה בהארכה. מול ירושלים וחולון ידעה להוביל ולהפסיד בסוף. מתי היא תשבור את המחסום הזה?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...