קייזר גייטס הגיע להפועל ירושלים ממש ברגע האחרון. הוא בא על תקן הזר השישי בסגל של אורן עמיאל עם הרזומה הכי פחות מרשים ועם הציפיות הנמוכות ביותר. לאחר החתמתו היו אפילו אוהדים ואנשי מקצוע שהביעו תמיהה או תרעומת על החתמת שחקן כמוהו בקבוצה כמו הפועל ירושלים.
"נראה על המגרש ותשפטו בעצמכם", אומר גייטס ל"ישראל היום" בראיון ראשון מאז הגעתו לארץ. "השקעתי הרבה עבודה במהלך השנים ואני כאן כדי לתת את הלב. אפשר לאהוב את זה או לא, אבל זה אני. אני אשחק חזק כל משחק ואראה שמגיע לי לשחק בהפועל ירושלים ולקבל כמה שיותר דקות".
וגייטס יודע על מה הוא מדבר. במשחק הליגה מול הפועל גליל עליון ביום ראשון הוא לא קלע אפילו נקודה אחת, אבל קיבל 26 דקות. "כשקייזר היה על המגרש ההרכבים ההגנתיים עבדו עבורנו ועזרו לנו לנצח", הסביר עמיאל. כנראה שהשחקן הבין את הדרך שלו להשיג את אמון מאמנו ואת דקות המשחק. "בסוף המאמן הוא זה שמחליט כמה כל שחקן ישחק, אני רק צריך לעבוד ולקחת כל הזדמנות שאקבל".
גם אתה וגם שלושה זרים נוספים אצלכם חסרי ניסיון אירופי. אתה חושב שזה משהו שיכול לפגוע בכם, במיוחד בליגת האלופות?
"אני מכבד את הכדורסל האירופי וברור שזה יכול להיות יתרון כשאתה מכיר, אבל אנחנו מביאים למגרש את המקום ממנו הגענו ואת מה שלמדנו כל השנים. אני כאן כדי לעשות את העבודה שלי ואני לא מתעניין יותר מדי בניסיון. תראה למשל שחקנים צעירים ב-NBA כמו טריי יאנג ולוקה דונצ'יץ' שמובילים את הליגה ולעומת יש הרבה שחקנים ותיקים בינוניים. הניסיון חשוב, אבל יש עוד דברים".
במהלך השנים הרבה שחקנים צעירים התפתחו תחת המאמן עמיאל והגיעו למקומות גבוהים בזכות העבודה איתו. האם זו אחת הסיבות שהגעת לירושלים?
הסוכן שלי ואני דיברנו בקיץ וזה באמת היה משהו שדיברנו כעליו. שיש למאמן הצלחה עם שחקנים אמריקנים וגם שזה מקום שקל לאמריקנים להתאקלם בו, כי ירושלים הרבה אנשים מדברים אנגלית ואפשר לחיות חיים רגילים, בלי לשנות יותר מדי ממה שאני מכיר ומורגל".
"אוהב את הוייב של המוזיקה הישראלית"
גייטס (24) נולד באטלנטה, ג'ורג'יה. הוריו קראו לו קייזר "כדי שיהיו לי חיים טובים כמו של קיסר", וגם על שמו של קייזר סוזה, הגיבור הבדיוני בסרט "החשוד המיידי".
משפחתו נחשבת לאחת המפורסמות בעולם המוזיקלי באזור מגוריהם. אביו מפיק ידוע ובכיר בחברת הקלטות מקימות ואמו הייתה זמרת במשך שנים רבות. "אני לא קיבלתי את הכישרון ממנה ואני לא יכול לשיר, אבל אני כן כותב קצת שירים. למזלי אני משחק כדורסל, אז זה שלא קיבלתי כישרון מוזיקלי לא פגע בי יותר מדי", הוא מחייך. "כבר הספקתי להסתובב קצת בירושלים ולשמוע קצת מוזיקה ישראלית שפתחה לי את הראש למשהו חדש שלא הכרתי. יש לכם וייב טוב".
אומרים שאתה בחור רגוע, לפעמים רגוע מדי.
"אני מראה רגשות, אבל יודע להישאר על הקרקע, לא להגזים ולא להתרגש מדי כשלא צריך או להתאכזב כשלא צריך".
בן-דודו הוא יינסי גייטס ששיחק בעבר בישראל ואף חתם בהפועל ירושלים, אך לא שיחק בשורותיה. בעונת 2016/17 הוא נתפס על שימוש בחומרים אסורים ועזב את הארץ. קייזר מספר שהוא לא בקשר עם הבן-דוד ולא ידע מאומה על עברו בישראל והקשר הקצר עם ירושלים.
בין השנים 2018-2015 שיחק במכללת קסבייר שם לקח אותו תחת חסותו ג'יילן ריינולדס, כיום שחקנה של מכבי ת"א. ריינולדס היה אז בעונתו האחרונה במכללה והתחבר עם הרוקי הצעיר והכיר לו את כדורסל המכללות. "ג'יילן הוא כמו אח גדול בשבילי, אבל גם הוא יודע שעל המגרש אנחנו אויבים", מתחיל גייטס לחמם את האווירה לקראת המפגש מול הצהובים בעוד שבוע וחצי.
אחד מחבריו הטובים הוא מאליק ביזלי, כוכבה של מינסוטה טימברוולבס. "גדלנו ביחד מגיל 10-9 ואנחנו החברים הכי טובים שיש. שיחקנו כדורסל כשהיינו ילדים ומאז אנחנו בקשר קרוב מאוד".
להחזיר על ההפסד לקרשיאקה
הערב (רביעי, 21:00) תפגוש הפועל ירושלים את מנרסה בידיעה שהיא חייבת לנצח אחרי ההפסד הכואב בשבוע שעבר מול קרשיאקה. גייטס שהחטיא שתי זריקות עונשין קריטיות לקראת הסיום, רוצה להחזיר לחבריו לקבוצה ולאוהדים. "אני מאוכזב שהחטאתי. התוצאה בשבוע שעבר לא הייתה צריכה לקרות. הטעויות שלנו הפסידו לנו את המשחק. כולנו צריכים להיות חדים כדי להשיג ניצחון ראשון".
יש הרבה מפקפקים מסביב ביכולת של הסגל הנוכחי לעמוד בסטנדרטים של הפועל ירושלים מהעונות הקודמות.
"אני מרגיש שלקבוצה הזאת יש את כל הפוטנציאל שבעולם. יש לנו את החתיכות הנכונות בפאזל ויש לנו שחקנים ששיחקו הרבה דקות בקבוצות גדולות ויכולים לעשות דברים גדולים. עכשיו חובת ההוכחה עלינו להצליח ולעמוד במטרות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו