"וסילייה מיציץ' היה גיבור ילדות שלי, היום אנחנו יחד בהפועל תל אביב"

דני דניאלי הפך מנער "חולה כדורסל" לאיש מקצוע באחד המועדונים המצליחים ביורוליג • עכשיו הוא מספר על הפנייה שקיבל מעופר ינאי, העבודה עם תקציב כמעט בלתי מוגבל ("זה יותר קל"), היחסים עם דימיטריס איטודיס ("חייב לו הרבה") והכושר של וסיליה מיציץ': "הייתי רואה סרטונים שלו בתור חייל בצבא" • וגם: החלום הגדול להיות מנהל מקצועי

ג'ורג' חינאס ודני דניאלי , מדיה הפועל ת"א
ג'ורג' חינאס ודני דניאלי | צילום: מדיה הפועל ת"א

לא בכל יום יוצא לך, כאדם בוגר, לעבוד עם גיבור הילדות שלך. לדני דניאלי, הסקאוט של הפועל ת"א, זה קרה, וגיבור הילדות הוא וסילייה מיציץ'. כשמיציץ' סיפק השבוע את משחק השיא שלו בדרבי, השמחה של דניאלי הייתה כפולה.

הפועל ת"א מצליחה מאוד העונה, ויש גם מי שעובדים מאחורי הקלעים כדי לגרום לזה לקרות. אחד מהם הוא דניאלי, בסך הכול בן 26, אבל עם ידע רב ועתיד מבטיח בתחום. זו העונה השלישית שלו במועדון, והוא חלק מהגדילה ומההתפתחות שלו.

הוא החל את דרכו עם עמוד הכדורסל המשובח ועתיר הידע "יורוזון", שעסק בתוכן כדורסל מכל רחבי הגלובוס וצבר עוקבים רבים ברשת. דניאלי החל ללמוד מדעי המחשב, אבל אחרי שנה החליט לעזוב ולהתמקד באהבה הגדולה, כשבמקביל החל לעבוד גם בערוץ הספורט.

דני דניאלי | צילום: מדיה הפועל ת"א

טיילר אניס הוא השחקן שבזכותו החל לעבוד בהפועל ת"א. דניאלי מספר בראיון מיוחד ל"היום" שעופר ינאי פנה אליו אחרי שדני פרנקו פוטר, וביקש ממנו לעזור לאתר רכז זר לקבוצה. בסופו של דבר, בעזרתו נבחר אניס, שהצליח מאוד בתקופתו בקבוצה: "בקיץ שאחרי (עונת היורוקאפ) נכנס ג'ורג' הינאס לתפקיד המנהל המקצועי. עופר אמר לי להיפגש איתו, ואחרי שזה קרה נקראתי להקים את מחלקת הסקאוטינג של הקבוצה".

דניאלי הוא כיום הסקאוט והאנליסט של הקבוצה. הוא עוסק באיתור שחקנים לכל מצב ולכל תקופה שבה יזדקקו להם, ובמקביל אחראי על הווידאו של הקבוצות היריבות במסגרת ההכנה למשחקים. דניאלי טס עם הקבוצה לכל משחק.

"מאז שהייתי נער, מה שאהבתי זה להכיר שחקנים, קבוצות וליגות", הוא מספר. "זו הייתה מעין אובססיה. הייתי פריק של העניין. זה היה חיידק. זה תמיד בער בי. למעשה, כשהגעתי לא הייתה מערכת סקאוטינג בהפועל ת"א. הינאס התווה את הדרך, ואני, בעזרת סקאוט נוסף, יובל לאור, הקמנו את המחלקה ואנחנו מתפתחים כל הזמן.

"יש לנו המון תוכנות ואת הידע הטכנולוגי ברמה הגבוהה, ויש לנו גיבוי מלא מההנהלה לעשות את הדברים הכי מתקדמים שיש. יש לנו את הגב של ההנהלה לחשוב בגדול ולחלום בגדול. אף אחד מהבעלים לא אמר לנו לא לשום דבר שביקשנו. התמיכה חשובה מאוד והיא לא מובנת מאליה. יש לנו את הכי טוב שאנחנו רוצים".

דני דניאלי ודימיטריס איטודיס | צילום: מדיה הפועל ת"א

מהן דרכי העבודה שלכם?
"אנחנו צופים בכדורסל בכל העולם, מכסים את כל הליגות, לומדים הכול על שחקנים. אנחנו עוקבים אחרי כמויות גדולות של שחקנים. יש לנו במאגר כאלף שחקנים. אנחנו כל הזמן בנושא של מקרים ותגובות. מכינים אופציות למצבים שבהם נזדקק לשחקנים במהלך העונה, לקראת העונה הבאה ובכלל. אנחנו דואגים למצב שבו נהיה מוכנים לכל דבר שהמציאות תפגיש אותנו איתו. זו עבודה שלא נגמרת. אתה צריך להיות זמין 24/7, יש גם רגעים קשים, אבל זו עבודה כיפית".

איך אתה רואה את הקבוצה של העונה?
"היה הבדל גדול בין עונת המעבר מהיורוקאפ ליורוליג לבין הקיץ האחרון, שבו אנחנו ממשיכים לעונה שנייה ביורוליג. היורוקאפ והיורוליג הם שני עולמות אחרים. לעומת זאת, בקיץ שמרנו על המשכיות ואנחנו מאוד מרוצים מהסגל. יש שחקנים שממשיכים כבר עונה שלישית והופכים לסמל מועדון, כמו בלייקני ו־וויינרייט.

"הקיץ עשינו שינויים קוסמטיים. שדרגנו את הקו הקדמי עם זאק לידיי. המטרה היא לעמוד במטרות שלנו, שהן הצלחה ביורוליג ולקחת את התארים בארץ. הגעה לגמר זה לא מספיק. אין תירוצים, העונה אנחנו צריכים לזכות בכל התארים. אני מאוד מקווה שהעונה נניף ברזל לראשונה מאז 1993".

זאק לידיי | צילום: הפועל "IBI" תל אביב

היו שחקנים שסימנתם בקיץ ולא הצלחתם להביא?
"זה כבר ידוע שרצינו את טריי ליילס, ששיחק בעונה שעברה בריאל מדריד והחליט ללכת ל־NBA. בסופו של דבר הבאנו אופציה לא פחות טובה, כמו זאק לידיי. כולם גם מכירים את המאבק שלנו עם פנאתינייקוס על נייג'ל הייז־דיוויס בעונה שעברה, והוא בחר ללכת לאתונה".

יגידו לך שזו לא בעיה לעשות סקאוטינג כשיש תקציב כל כך גדול.
"אני לא אגיד שזאת לא סיטואציה נוחה, זה יותר קל, אבל העבודה שלנו קשה ומעמיקה והקול שלנו נשמע. מה שחשוב הוא התמיכה וההבנה של הבעלים עד כמה הדבר חשוב. למאמנים אין זמן לראות יורוקאפ או ליגה גרמנית, ואנחנו עושים את זה עבורם כדי להיות הכי מעודכנים שיש, לכל מצב שלא נצטרך".

דני דניאלי (שני מימין) עם הצוות המקצועי של הפועל ת"א | צילום: מדיה הפועל ת"א

השבוע ניצחתם בגדול בדרבי, אבל באופן כללי לא הצלחתם עד עכשיו לפצח את עניין הליגה. 
"קודם כול, אנחנו לא משחקים בארץ לבד, ויש מולנו קבוצות טובות. ביורוליג זה 11 זרים, בליגה זה רק חמישה, והכימיה שונה. הצוות המקצועי עובד על זה ואנחנו במגמה טובה. אני מקווה שאנחנו בכיוון הנכון, ושניקח את גביע ווינר השבוע וזו תהיה ההתחלה. יש לנו ישראלים בכירים, ועכשיו הצטרף תמיר בלאט, שעוד משדרג אותנו. יש לנו תחושה טובה גם לגבי המסגרת המקומית".

אפרופו ישראלים, דניאלי ממשיך: "אני מקווה שג'ייקוב טופין יקבל אזרחות בקרוב. זה משהו שאנחנו עובדים עליו שלוש שנים. ההגעה שלו גרמה לנו סיפוק גדול. עוד לפני שהגעתי להפועל, גילינו אני ושליח ערוץ הספורט לארה"ב, יואב מודעי, על היהדות שלו. בשנים שלי בקבוצה טופין היה מטרה גדולה. הינאס ואני נפגשנו איתו ועם אמא שלו בקיץ בווגאס. אמא שלו התרגשה מאוד שהוא הולך לשחק בישראל. אני מאוד מקווה שהוא יהיה ישראלי בקרוב".

ג'ייקוב טופין (מימין) | צילום: דני מרון

איך העבודה מול דימיטריס איטודיס?
"העבודה מולו מדהימה. אני חייב לו הרבה על הדרך שבה קיבלו אותי לקבוצה. איטודיס הוא מאמן שדורש. הוא יודע מצוין מה הוא רוצה. הוא פרפקציוניסט ורוצה לדעת כל פרט. בסופו של דבר זה מביא ניצחונות. מצד שני, הוא נותן חופש וסומך עלינו. אני חושב שיש סינרגיה מדהימה בצוות המקצועי: איטודיס, הינאס, סטפאנוס דדאס, ברק לדרר, גיל סלטר ודניס טימקוב".

וסילייה מיציץ' נתן הצגת שיא בדרבי, אבל לאורך התקופה שלו בקבוצה היו הרבה עליות וירידות.
"על מיציץ' אני יכול לומר שגדלתי עליו. הוא היה השחקן האהוב עליי כשהייתי נער. הוא היה הגיבור שלי. כשהייתי לוחם בצבא, בכל פעם שהיה לי זמן הייתי רואה סרטונים שלו. היו לו תקופות פחות טובות, אבל תמיד סמכתי עליו. אני מאוד מאמין בו. יש לו איכויות שאין לאחרים.

"אני חושב שמאמצע העונה שעברה הוא יציב. מיציץ' הוא ספורטאי־על ומפלצת פיזית. הוא חיית עבודה, ואני לומד ממנו המון. הייתי אומר את כל הדברים האלה גם אם היה קולע ארבע נקודות בדרבי ולא 31. הכי מגיע לו לזכות בתארים. ואסה הוא שחקן של תארים. עבורי, לעבוד איתו זה חלום שהתגשם ומזל שהיה לי בחיים".

וסיליה מיציץ' ודני דניאלי | צילום: פרטי

אנטוניו בלייקני הפך לאחד הסקוררים הטובים ביורוליג.
"הוא סיפור יוצא דופן. יש שלשות שהוא קולע שאני פשוט תופס את הראש. קשה להסביר מה שהוא עושה. חשבנו שילמדו אותו ויידעו איך לסגור אותו, אבל זה לא קורה. איטודיס עבר איתו הרבה תהליכים. הוא שיפר ושכלל דברים במשחק שלו. גם משחק ההגנה שלו השתפר מאוד. בלייקני הוא בלתי עציר, והיתרון הגדול שלנו הוא שהוא עולה מהספסל".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אתה בחור צעיר, מה השאיפות והחלומות לעתיד?
"להישאר בהפועל ת"א עוד הרבה שנים. להגשמת החלום ייקח עוד שנים, אולי עשור. אני שואף להיות מנהל מקצועי בקבוצת יורוליג. הדרך עוד ארוכה, אבל אני חולם בגדול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר