מכבי תל אביב פתחה את עונת היורוליג בצורה רעה והיא סופרת שישה הפסדים אחרי שמונה משחקים, כשהערב (חמישי, 21:05) תארח את פריז. במקביל ליכולת במגרש, מאחורי הקלעים נמשך המאבק על השליטה והבעלות במועדון, ונראה כי הוא לא צפוי להסתיים בקרוב.
בתקופה האחרונה החל איש העסקים האמריקני ג'ייסון לוין לקחת חלק פעיל בעבודה השוטפת, בעיקר במישור ה"דיפלומטי". לוין, שרכש 7.5% ממניות המועדון, לקח על עצמו את תחום קשרי החוץ, ופרויקט הדגל שלו הוא החזרת משחקי היורוליג לישראל.
במכבי מספרים כי לוין נמנה עם יוזמי המהלך להבאת ראשי היורוליג לישראל. המנכ"ל צ'וס בואנו ומנהל התחרויות דייגו גיאן הגיעו לארץ מוקדם יותר החודש וצפו מקרוב במשחק של מכבי ת"א מול הפועל גליל עליון ולפני כן במשחק הכדורגל בין מכבי ת"א לבני סכנין באצטדיון בלומפילד.
בעלים מן המניין
אף שהצטרפותו לתפקיד לא הוכרזה באופן רשמי על ידי דוברות המועדון, מאחורי הקלעים פועל לוין כבעלים לכל דבר ועניין, ואף נרשם ברשם החברות כאחד מבעלי המועדון. הוא גם ליווה את היו"ר שמעון מזרחי לישיבת בעלי המניות.
במסגרת השיחות עם בעלי המניות וחלוקת הסמכויות ביניהם, לקח לוין על עצמו את הקשר עם הגורמים הבינלאומיים, ובראשם ראשי היורוליג וה־NBA. עם האחרונים יש לו קשר ישיר מתקופתו כמנכ"ל ממפיס גריזליס. בענף מעריכים כי קשריו עם ראשי הליגה הטובה בעולם היו אחד השיקולים שקרצו למכבי, בין היתר לנוכח פרויקט NBA אירופה.
כאמור, לאחרונה נסע מזרחי לפגישת בעלי המניות של היורוליג באגם קומו שבאיטליה, ולוין הצטרף אליו כנציג המועדון. כמה ימים לאחר מכן הגיע לוין לישראל והשתתף בפגישות עם ראשי הנהלת היורוליג, המנכ"ל בואנו ומנהל התחרויות גיאן, שנערכו בת"א.
מודע לרחש בקהל נגדו
עד כה הספיק לוין להיפגש עם ראשי המועדון, הצוות הניהולי והמנהל המקצועי קלאודיו קולדבלה. עם זאת, עיקר מעורבותו התמקדה בפגישות עם ראשי היורוליג באיטליה ובת"א, ולא בצד המקצועי. גורמים ששוחחו עמו מספרים כי למרות מגוריו בארה"ב, הוא מעורה במתרחש במועדון ומודע גם לרחשי הקהל ולספקות שמלווים את כניסתו לבעלות.
אנשים ששוחחו עם לוין בחודשים האחרונים אף מספרים כי הצטרף למועדון בעקבות פנייה של מזרחי, מתוך כוונה להיות חלק מהבעלות לאורך שנים. חזון נוסף שהעלה בשיחותיו הראשונות הוא קידום הקמתו של אולם כדורסל חדש ומודרני, שיחליף בעתיד את היכל מנורה מבטחים הוותיק ויסייע בהגדלת הכנסות המועדון.
שמעון מזרחי עומד מאחוריו
לוין, בן 53, הוא מנהל ספורט אמריקני ומשקיע. בעבר שימש כמנכ"ל ויו"ר משותף של מועדון הכדורגל די. סי יונייטד מה־MLS וכיו"ר קבוצת הכדורסל האוסטרלית בריזביין בולטס. הוא גם מייסד ומנהל של חברות ההשקעות Neivel Capital ו־82nd Street Partners, וכן פרופסור חבר למשפטים בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת מישיגן.
לוין נולד למשפחה יהודית וגדל באזור ניו יורק. אביו היה עורך דין ומנהל עסקים שייצג ספורטאים ואנשי ספורט, ואמו הייתה מורה. לאחר שהוסמך כעו"ד, החל לעבוד במשרד Williams & Connolly בוושינגטון, שם עסק בייצוג ספורטאים מקצוענים.
בהמשך הצטרף להנהלות סקרמנטו קינגס וממפיס מה־NBA ואף לימד משפטי ספורט בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת קליפורניה בברקלי. במהלך הקריירה כסוכן ייצג את עומרי כספי ויותם הלפרין. דרך פעילותו זו נוצר הקשר בינו לבין ראשי מכבי ת"א.
כפי שפרסמנו בעבר, מי שפעל לקידום העסקה עם לוין היה מזרחי. השניים מכירים קרוב ל־20 שנה, ומזרחי האמין כי לוין הוא המועמד המתאים ביותר להצטרף לבעלות על המועדון. כעת הוא כבר מעורב באופן שוטף וכאמור מבצע מהלכים בתחום קשרי החוץ של המועדון.


