מכבי תל אביב קיבלה החלטה לגבי מרסיו סנטוס

הסנטר הברזילאי של הצהובים מתקשה להיכנס למכללות ועדיין ממתין להחלטה בעניינו, שצפויה להיות שלילית • בינתיים, המועדון אינו מתכוון לקרוא לו להגיע חזרה לישראל ולהצטרף לסגל

מרסיו סנטוס | צילום: דני מרון
[object Object]

מרסיו סנטוס, שהתחייב ל-LSU במהלך העונה, לא צפוי לשוב לישראל או להיות חלק מהסגל של מכבי תל אביב אם לא יקבל את הזכאות לשחק בליגת המכללות בעונה הבאה.

שינוי המדיניות בליגת המכללות והקשחת מדיניות האישורים לשחקני כדורסל מקצוענים משנה את המציאות ומטילה צל כבד על מספר רב של שחקנים. לאחר שבשבוע שעבר התבשר נועם יעקב כי לא יוכל לשחק במכללות, גם סנטוס נמצא כעת בצומת דרכים ומחכה להחלטה בעניינו.

בארצות הברית אומרים כי ישנו ספק גדול אם אכן יקבל את הזכאות. אם אכן לא יקבל, הוא לא צפוי לשוב לארץ ולהצטרף לקבוצה למרות שהוא מחזיק בחוזה לשנתיים נוספות במכבי ת"א.

מרסיו סנטוס | צילום: דני מרון

אולם הדרך להגשמת החלום עוד רחוקה, גורמים בארצות הברית ששוחחו עם ״היום״ סיפדו כי נכון לשעה זו סנטוס שיחגוג בנובמבר יום הולדת 24 עדיין לא קיבל את האישור המיוחד לזכאות מליגת המכללות, כאשר גורמים מעריכים כי ככל שחולפים הימים הסיכויים לקבלת האישור מצטמצמים. החוקים החדשים שנכנסו הקיץ לליגת המכללות ומנעו בין היתר מים מדר לשחק שם, מעכבים כעת את קבלת האישור בעבור הסנטר הברזילאי שממשיך להמתין במטרה להשלים את התהליך.

על אף העובדה כי החוזה בין סנטוס למכללת LSU נחתם, הצהובים עדיין לא נפרדו באופן רשמי מן השחקן וגם המכללה לא הודיעה באופן רשמי על צירופו. ליגת המכללות אישרה לאחרונה ההחלטה דרמטית שתאפשר לשחקנים לשחק חמש עונות בדיוק החל מגיל 19 ועד גיל 24 בלבד. בשל שינוי החוקים והקשיים שמפעילה הליגה על שחקנים בינלאומיים ששיחקו בליגות מקצועניות בכירות, גם המקרה של הסנטר הברזילאי נמצא כעת בבדיקה מעמיקה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...