הפועל ירושלים מתרחקת מהיורוליג: 11 הקבוצות שהליגה רוצה
הירושלמים נותרו מחוץ לרשימת המועדונים שהליגה תיבחן לקבלת רשיון קבוע, הפועל תל אביב בפנים • וגם: לוח הזמנים של המפעל, והסכום העצום שידרשו לשלם כעת הקבוצות
Your browser doesn’t support HTML5 audio
הפועל ירושלים מתרחקת ככל הנראהמהאפשרות להצטרף ליורוליגבעונת 2027/28. לפי דיווח של "יורוהופס", יותר מ-20 מועדונים הביעו עניין בקבלת זיכיון קבוע במפעל, אך רק 11 הצעות עברו לשלב הבא בתהליך. ארבע הצעות נוספות הועברו בשלב זה ל"המתנה".
היורוליג צפויה לבחור בסופו של דבר עד שמונה מועמדות שיצטרפו ל-13 בעלי המניות הקיימים במסגרת מודל הזיכיונות ארוכי הטווח החדש. ההחלטה הסופית צפויה להתקבל בסוף ספטמבר.
11 המועמדות שעברו את השלב הראשון נדרשות כעת להגיש הצעות מחייבות, בהיקף כולל של כמעט 700 מיליון יורו בדמי זיכיון. לפי היורוליג, ההשקעה הכוללת הצפויה של הפרויקטים הללו בחמש השנים הקרובות עולה על 3.2 מיליארד יורו.
היורוליג תגדל ל-24 קבוצות
לפי "יורוהופס", משמעות המהלך היא שהיורוליג למעשה מתקדמת לעבר התרחבות ל-24 קבוצות, כאשר 21 מהן צפויות להפוך לבעלות זיכיון קבוע במסגרת המודל החדש. עם זאת, המספר עשוי לעמוד על 20 קבוצות בעלות זיכיון אם צסק"א מוסקבה לא תחזור להתחרות במפעל.
המשמעות עבור הפועל ירושלים היא שהאפשרות שלה להשתלב במפעל באמצעות אחד הזיכיונות החדשים נראית כרגע רחוקה יותר. שמה של ירושלים עלה בהקשר של תהליך ההתרחבות, אך היא אינה אחת מ-11 הקבוצות שעברו לשלב הבא. המשמעות: הדרך האידיאלית כרגע היא זכייה ביורוקאפ שמזכה בכרטיס חופשי למפעל בעונה העוקבת.
אלו ה-11 קבוצות שהיורוליג החליטה לבחון:הכוכב האדום בלגרד, דובאי, הפועל תל אביב, לונדון ליונס, נאפולי, פאוק סלוניקי, פריז באסקט, פרטיזן בלגרד, רומא,ולנסיה, וירטוס בולוניה.
ההכרעה – בסוף ספטמבר
בשלב הבא תבצע היורוליג בדיקת נאותות מקיפה יותר לכל אחת מ-11 ההצעות שאושרו, ולאחר מכן תציג את המלצותיה בפני בעלי המניות. ההצבעה הסופית צפויה להתקיים בסוף ספטמבר, אז ייקבעו מספר הקבוצות שיצטרפו וזהותן.
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

