Loading...
"החתמה יוצאת דופן של מכבי תל אביב, הוא לא יעשה הרבה בהתקפה"
ביוון בחרו את חמשת השחקנים שהגיעו מה-NBA ליורוליג ועשויים להתברר כשוברי שוויון • קיטון וולאס בפנים: "יארגן את המשחק ויהיה אחד הבולטים בהגנה" • גם אמיר קופי ברשימה: "בחירה חכמה מאוד של הפועל תל אביב, יכול לעשות את ההבדל"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
מכבי והפועל תל אביב השלימו את בניית הסגלים שלהן לעונת 2026/27 ויש תחושת התחדשות באוויר. באתר היווני "To10" סימנו חמישה שחקנים שהגיעו הקיץ מה-NBA ליורוליג וביכולתם להפוך לכוכבי על באירופה, ובחרו שני נציגים מהישראליות:קיטון וולאס שחתם אצל הצהוביםואמיר קופי מהאדומים.
וולאס (27, 1.91 מטר) הגיע אחרי שנתיים באטלנטה הוקס והוא למעשה המחליף של לוני ווקר בסגל של עודד קטש. "מקרה יוצא דופן", כתבו ביוון. "מכבי הצליחה להבטיח את החתמתו של שחקן שיארגן את ההתקפה שלה ויהיה אחד הבולטים בהגנה. יש לו גודל והוא נחשב למגן מצוין, בין עם הכדור ובין בלעדיו".
עם זאת,בניתוח על וולאסהדגישו: "הוא לא יעשה הרבה בהתקפה, הוא יקלע בהתאם למה שהיריבות יתנו לו, אבל הוא מנהל משחק טוב מאוד ועל כך מעידה העובדה שהוא חילק 26.6% מהאסיסטים של אטלנטה בזמן שהיה על המגרש". ב-84 משחקי NBA וולאס רשם 4.2 נקודות, 2.1 אסיסטים ו-1.3 ריבאונדים.
השחקן שיעשה את ההבדל בהפועל ת"א
גם קופי (29, 2.01 מטר) נכנס לרשימה שנבחרה. "הוא השחקן המנוסה ביותר מבין השמות ברשימה הזו", הכריזו ביוון על הפורוורד. "הפועל ת"א הייתה זקוקה לגודל,בחרה בו והביאה אותו לאירופה. בחירה שתחת דימיטריס איטודיס יכולה להתגלות כחכמה מאוד. קופי מוכשר ויכול לעשות את ההבדל".
קופי מגיע לישראל עם ניסיון עשיר ב-NBA שכולל 369 משחקים עבור לוס אנג'לס קליפרס, מילווקי באקס ופיניקס סאנס. בליגה הטובה בעולם הוא העמיד ממוצעים של 6.2 נקודות (ב-59.2% מהשדה), 1.8 ריבאונדים ו-1.1 אסיסטים: "יש לו קליעה מצוינת ולמרות שמסירה לא הצד החזק שלו, הוא יודע לתרום גם שם".


