בגיל 16 ובגובה 2.03: היהלום של מכבי תל אביב השתלט על אליפות אירופה

מאור סלע עזר לנבחרת הקדטים לשרוד בדרג א' עם טריפל-דאבל מפלצתי ומדד 40 נגד בלגיה • הוא סיים את הטורניר עם ממוצעים מרשימים וממשיך להיות מסומן ככישרון על בכדורסל הישראלי • הכירו אותו

מאור סלע בנבחרת הקדטים של ישראל. צילום: FIBA

נבחרת ישראל לקדטים חתמה היום (שבת) את אליפות אירופה בדרג א' עם ניצחון גדול 68:85 על בלגיה, שהבטיח לה את ההישארות בדרג א'. את ההצגה הגדולה סיפק מאור סלע, שרשם טריפל-דאבל מרשים של 27 נקודות, 10 ריבאונדים ו-10 אסיסטים והוביל את ישראל לניצחון החשוב.

עבור סלע, שחקן מחלקת הנוער של מכבי תל אביב, מדובר בשיאו של טורניר מצוין, שבו בלט לא רק ביכולת האישית אלא גם בפוטנציאל שממשיך למשוך תשומת לב. בגיל 16 בלבד הוא כבר מתנשא לגובה של 2.03 מטר, נתון פיזי חריג לגילו, ובמקביל מפגין יכולת מגוונת שמאפשרת לו להשפיע על המשחק גם בקליעה, גם בריבאונד וגם בניהול המשחק.

סלע סיים את האליפות עם ממוצעים של 16.4 נקודות, 6.9 ריבאונדים ו-4 אסיסטים למשחק, כשהוא קולע ב-56.3% מהשדה. במשחק האחרון הוא כבר סיפק את ההופעה המרשימה ביותר שלו בטורניר: 10 מ-14 מהשדה, 6 מ-6 מהקו ו-40 נקודות מדד.

מאור סלע בנבחרת הקדטים של ישראל, צילום: FIBA

ההופעה הזו מספקת עוד חותמת להתקדמות של מי שכבר מסומן במכבי תל אביב כאחד הכישרונות המעניינים של מחלקת הנוער. סלע הגיע לצהובים מעירוני נס ציונה בכיתה ט', ומאז עבר תהליך התפתחות משמעותי, כאשר במועדון משקיעים בו ורואים בו נכס עתידי.

"המטרה היא להפוך אותו לשחקן שעושה הכל על המגרש", סיפר בעבר אורן אהרוני ל"היום". "זו אמורה להיות הייחודיות שלו. המטרה שלנו היא לבנות אותו כסמול פורוורד מודרני. יש לו ראיית משחק, הבנת משחק וקליעה. אנחנו גם עובדים על הפיתוח הגופני שלו ועל האתלטיות. יש לו תשוקה גדולה לכדורסל והוא עושה התקדמות בכל המישורים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מאור סלע. כישרון ענק, צילום: מכבי תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר