דושאן אלימפייביץ' ו-וסיליה מיציץ'. צילום: FIBA ואלן שיבר

"הפועל תל אביב לא נתנה לווסיליה מיציץ' אישור, בלי להסביר"

מאמן נבחרת סרביה, דושאן אלימפייביץ', טען כי 4 שחקנים לא קיבלו אישור להצטרף לסגל - כולל הכוכב של האדומים • הוא סירב להאשים אותם והבהיר: "זה בגלל המועדונים"

[object Object]

נבחרת סרביה פתחה היום (חמישי) את הכנותיה לארבעה משחקים שייערכו במהלך חודש אוגוסט, ובמסיבת העיתונאים לקראת ההתמודדות מול צרפת ובהמשך מול איסלנד ואיטליה במסגרת מוקדמות גביע העולם, נחשפו גם מספר שחקנים שלא יעמדו לרשות המאמן דושאן אלימפייביץ'.

במוקד הדברים עמד וסיליה מיציץ', שחקנה של הפועל תל אביב, שלא קיבל אישור מהמועדון להגיע לנבחרת. "הוא לא קיבל אישור מהפועל, ללא הסבר", אמרו בהתאחדות הסרבית.

וסיליה מיציץ', צילום: אלן שיבר

גם בוגדן בוגדנוביץ' נעדר 

מיציץ' לא היה היחיד שנעדר בשל החלטת קבוצתו. גם בוגדן בוגדנוביץ' לא קיבל אישור, כאשר קבוצתו ביקשה שיהיה כשיר ומוכן לקראת עונת ה-NBA. פיליפ פטרושב לא קיבל אישור מדובאי, בנוסף לכך שהוא מתאושש מפציעה, בעוד מרקו מרקוביץ' וניקולה טופיץ' רצו להגיע, אך גם במקרה שלהם המועדונים לא שחררו אותם.

המאמן אלימפייביץ' הדגיש כי מבחינתו אין שחקן שבחר שלא להיענות לזימון. "אין אף שחקן שלא נענה. כל מי שלא נמצא כאן - או שלא קיבל אישור מהמועדון או שיש בעיית פציעה", אמר.

דושאן אלימפייביץ', צילום: יורוקאפ

בהתאחדות הסרבית אף פנו לשחקנים ולסוכניהם בבקשה להכניס סעיף בחוזים שיחייב את המועדונים לשחרר אותם למשחקי הנבחרת. יו"ר ההתאחדות, נבויסה צ'וביץ', סיפר כי מדובר בבעיה חדשה מבחינת סרביה, בעיקר מול שחקנים שמשחקים באוניברסיטאות בארצות הברית, והוסיף: "אנחנו מבקשים מהשחקנים ומהמנהלים שלהם להוסיף לחוזים שלהם סעיף שלפיו המועדונים מחויבים לשחרר אותם לנבחרת".

"יש אווירה נהדרת"

למרות החיסורים, אלימפייביץ' סיפר כי האווירה סביב הנבחרת חיובית וכי מבחינתו השחקנים תמיד נענו לזימונים. "יש אווירה נהדרת סביב נבחרת הכדורסל של סרביה וזה מאוד משמח אותי. יש לנו שיתוף פעולה מצוין. זה החלון הרביעי, ובכל אחד מהם היה לנו סגל שונה לחלוטין. אבל אני חייב להדגיש: תמיד עמדו לרשותנו השחקנים הטובים ביותר באותו רגע, וכולם נענו", אמר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...