החתמתו של שייק מילטון סגרה קיץ מרשים של הפועל ירושלים בגיוס שחקנים זרים. על הנייר, זהו צוות הזרים הטוב ביותר שהיה לקבוצה, ובוודאי כזה שעולה משמעותית על מה שהיה לה בעונה שעברה.
האס הגדול, ג'ארד הארפר, נשאר, ולצדו הגיעו שישה זרים איכותיים מאוד בהשקעה גדולה. נכון שיש כאן הימור עם שני זרים צעירים שמגיעים לראשונה לאירופה - דיוויד רודי וקני לופטון - אבל הפוטנציאל העצום של הקבוצה ברור. בהתאם לכך, הציפיות הן להעמיד את הקבוצה הטובה ביותר שהייתה לירושלים אי פעם.
השאלה הגדולה שמסתמנת היא הסגל הישראלי. נראה שלפחות נכון לפתיחת העונה, הישראלים של ירושלים אינם מייצרים מספיק כוח ואיזון. הפועל ירושלים כמעט שלא שינתה את מצבת הישראלים שלה. קאדין קרינגטון עזב, וככל הנראה שלו לוגשי יגיע. כל השאר נשארו, וגבי צ'אצ'אשווילי אמור להצטרף אחרי היעדרות ממושכת. עדיין לא ברור מתי.
בשורה התחתונה, הסגל הישראלי נחלש. העזיבה של קאדין קרינגטון משמעותית ביותר. מדובר באובדן של שחקן בעל אזרחות ישראלית שהיה שובר שוויון ושיחק תקופה ארוכה בקבוצה. אין לו מחליף, והמטוטלת תלך לכיוון הזרים. לא בטוח שזה יספיק, גם משום שהישראלים שנמצאים כיום בסגל יוצרים תמונה לא מספיק איכותית, והדבר עלול לפגוע באיזון של הקבוצה.
שימו לב לתמונת הישראלים: יובל זוסמן חוזר אחרי פציעה ארוכה, איתן בורג הגיע רק בתום העונה שעברה, נמרוד לוי היה פצוע בחלקים נרחבים של העונה שעברה. יותם חנוכי עדיין לא הוכיח שהוא מתאים לרמות האלה, צ'אצ'אשווילי, כאמור, חוזר אחרי פציעה ארוכה, שלו לוגשי אמור להיות שחקן משלים, ורועי הובר הוא בשלב זה בעיקר רכז ליגה טוב. מכל החבורה הזו, רק זוסמן מחזיק בניסיון אירופי נרחב, וגם הוא, כאמור, יצטרך זמן להתאושש מהפציעה.
אין בירושלים שובר שוויון ישראלי אחרי העזיבה של קרינגטון. אין לה רומן סורקין או ים מדר. אפילו לא תומר גינת. ירושלים עשתה עבודה מרשימה מאוד בגזרת הזרים, אך מנגד נחלשה בגזרת הישראלים. היא לא צירפה אף ישראלי משמעותי הקיץ. היא רצתה את גינת, אבל הוא נשאר בהפועל תל אביב. במצב העניינים הזה, היא הייתה צריכה לשים את כל יהבה על תמיר בלאט. מעבר להם, אין ישראלים משמעותיים בשוק.
ירושלים היא לא הפועל תל אביב, שמחזיקה 11 זרים ובזירה האירופית כמעט שאינה משתפת ישראלים. היא תזדקק לשחקנים הישראלים שלה. מעבר לכך, יש כמובן את משחקי הליגה, שבהם מותר לשתף רק חמישה זרים. האיזון חשוב מאוד. מבחינה מקצועית, אסור שיווצר מצב שבו הקבוצה בנויה כמעט כולה על השחקנים הזרים. היא גם צריכה ללמוד ממה שקרה להפועל תל אביב בליגה אחרי סיום העונה האירופית.
בינתיים, הסגל הישראלי של הקבוצה לא מספיק חזק כדי לעמוד במטרות המאוד גבוהות שהציבה לעצמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
