הצעת הענק של אריק שטילמן - והתגובה הצפויה של בעלי מכבי תל אביב

מנכ"ל ראפיד הגיש הצעה חדשה למשפחת רקנאטי ומוכן לרכוש את כל מניותיהם תמורת 120 מיליון דולר • הבעלים צפויים לסרב, וסימנו רוכש אחר במקומו

אריק שטילמן ושמעון מזרחי. צילום: אלן שיבר

מנכ"ל ראפיד וספונסר מכבי תל אביב, אריק שטילמן, הגיש הצעהחדשה למשפחת רקנאטי ומוכן לרכוש את כל מניותיהם תמורת 120 מיליון דולר. אולם הצעתו לא צפויה להתקבל.

גורמים בסביבת המועדון מספרים כי משפחת רקנאטי צפויה להכניס משקיעים חדשים. עם זאת, נכון לשעה זו, שטילמן לא צפוי להיות חלק מהם. מי שצפוי לרכוש כמחצית מהמניות של המשפחה הוא איש העסקים היהודי-אמריקני ג'ייסון לוין, ששימש בעבר בתפקידי ניהול בכירים בספורט האמריקני והעולמי.

אריק שטילמן, צילום: אלן שיבר

האיש של שמעון מזרחי

כפי שפורסם ב"היום", מי שפועל מאחורי הקלעים לקידום העסקה דווקא עם איש העסקים היהודי-אמריקני ג'ייסון לוין הוא יו"ר המועדון, שמעון מזרחי. השניים מכירים זה את זה קרוב ל-20 שנה, ומזרחי מאמין כי לוין הוא המועמד המתאים ביותר להצטרף לבעלות.

ההיכרות בין השניים החלה בתקופה שבה לוין שימש כסוכנם של שחקנים ישראלים. תחילה היה סוכנו של יותם הלפרין, ובהמשך גם של עומרי כספי. לאחר מכן עזב את תחום ייצוג השחקנים כשמונה לתפקיד הג'נרל מנג'ר של סקרמנטו, ובאותן שנים אף עמד מאחורי בחירתו של כספי בדראפט ה-NBA והתנהל לא מעט מול מכבי תל אביב.

לפי התכנון, לוין צפוי לרכוש כ-29 אחוזים מהמועדון, נתח בעלות דומה לזה שהיה בידי קבוצת פדנקו, ובאותו שווי שלפיו בוצעה העסקה הקודמת.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ג'ייסון לוין, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר