השגעון הכספי סביב כדורסל המכללות תפס תאוצה בחודשים האחרונים גם בכדורסל הישראלי. אל רשימת היוצאים הנוצצת (אורן סהר, אילי דולינסקי, יואב ויטלם, דיויד מוזס) היו אמורים להצטרף גם ים מדר ומרסיו סנטוס, שהיו סגורים ב-LSU בחוזים שמנים במיוחד. בזמן שהראשון סגר במכבי תל אביב, השני עדיין לא עזב אותה.
אוניברסיטת לואיזיאנה סטייט הייתה אחת מקבוצות הכדורסל שעשו את הרעש הכי גדול באביב. כל הסגל והצוות המקצועי עזב, כולל רון ציפר שחזר למכבי ראשון לציון, ובמקומם התבצעה שורת החתמות גרנדיוזיות של שחקנים ממעבר לים. מדר סיכם את תנאיו, סנטוס בחר בה על פני אוניברסיטת קנטקי, והוצע גם חוזה גבוה במיוחד לטאריק ביברוביץ' לפי דיווח ב"יורוהופס" הטורקי.
אלא שלצד הכסף והביקורת הגדולה על המאמן ויל ווייד, שלוקח שחקנים מקצוענים ומנסה להביא אותם לכדורסל המכללות, הגיעו גם התקנות של ה-NCAA. בתחילת חודש מאי יצאה כתבה ב"ספורטס אילוסטרייטד" לפיה ישנה הנחיה שלא לרשום, או לחילופין לחפש, שחקנים ששיחקו בליגות בכירות ברחבי העולם כמו ביורוליג, בליגה הספרדית, האיטלקית והאוסטרלית.
מאוחר יותר, עבר שינוי משמעותי בחוקי הזכאות שהתחלפו לבסיס גילי. כיום ניתן לשחק בקבוצת מכללות לחמש שנים מאז סיום התיכון או מאז יום הולדת 19, המוקדם מביניהם. בנוסף, בוטלו כל ההחרגות השונות שהיו עד כה למעט שירות צבאי, הריון ומשימות דתיות.
ארבעה שחקנים בסגל
בעקבות כך, LSU ניצבת בימים אלו בפני בעיה קשה במיוחד. מדר לא הגיע לאחר שלא אושרה לו ההחרגה על בסיס ייצוג נבחרת לאומית וסנטוס עדיין ממתין לקבל את האישור המיוחד לשחק במכללות. מבחינת גיל הוא מתאים לפי החוקים החדשים, אבל מבחינת השתתפות בליגות בכירות? כנראה שלא.
סנטוס לא לבד ברשימה של LSU. עד כה, רק 4 שחקנים נרשמו בסגל לפי האתר הרשמי של הקבוצה - כולם הגיעו מתוך מכללות שונות. אר ג'יי לואיס, ששיחק במכללות ועזב לשנה לג'י ליג עם חוזה דו כיווני ב-NBA, עדיין לא קיבל את האישור לשוב לקולג'ים, בעוד שחקני יורוליג ויורוקאפ נוספים עדיין ממתינים.
בין אותם שחקנים אפשר למצוא את סנטוס, אבל גם את ברייס דסרט מאנאדולו אפס, סאליו ניאנג מווירטוס בולוניה ומייקל רוזיץ' מבדאלונה. השלושה הראשונים קיבלו שכר משמעותי ודקות רבות ביורוליג בעונה האחרונה, בעוד הקרואטי עדיין לא התמודד בדראפט ה-NBA ושיחק רק בליגה הספרדית וביורוקאפ.
בזמן שאוניברסיטאות אחרות של ישראלים כמו פרדו וסנט לואיס של עומר מאייר ואלון מיכאלי כבר החלו את האימונים שלהן בחודש שעבר, לאוניברסיטה של שאקיל אוניל אין שחקנים להשלים חמישייה. האם עד תחילת נובמבר, אז יחלו המשחקים, יהיה לה עם מי לשחק?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
