"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המשכורת לא משקפת: זה השחקן הכי חשוב במכבי תל אביב

ים מדר חתם על חוזה גבוה בהרבה, גם חלק מהזרים נמצאים מעליו - והצהובים יצטרכו לפתוח את החוזה של רומן סורקין כדי ששכרו ישקף את מעמדו בקבוצה בפרט וביורוליג בכלל • ליאור אליהו מסביר ל"היום": "רומן משתדרג כל הזמן, הגיע הזמן 'לעשות את הקופה'"

,עודכן
0השמעה
ספי שמש עם אושיי בריסט, ג'ון דיברתולומיאו ורומן סורקין , אלן שיבר
ספי שמש עם אושיי בריסט, ג'ון דיברתולומיאו ורומן סורקין. צילום: אלן שיבר

עוד לפני החתמתו של ים מדר,במכבי תל אביברצו לשדרג את החוזה של רומן סורקין. עכשיו, כשהוחתם שחקן בשכר כפול ממנו, הם יהיו חייבים לעשות זאת. במושגי שוק השחקנים, סורקין הוא "אנדרפייד" - שחקן שמרוויח פחות ממה שהוא יכול. יש האומרים שהרבה פחות.

כבר בחודש מאיתומר גבעתי פרסם ב"היום"על הכיוון במכבי - פתיחת החוזה של סורקין עם שדרוג והארכה. כניסתו של ים מדר לתמונה עם חוזה של כ-2 מיליון דולר לא שינתה את המגמה, אבל יכול להיות שהיא תגרום למספרים להיות גבוהים יותר.

רומן סורקין,צילום: אודי ציטיאט

החוזה עליו חתם סורקין לפני שנתיים הוא אחת העסקאות המוצלחות ביותר של מכבי. לא רק מקצועית, גם כלכלית. הסכומים שנראו בזמן החתימה גבוהים מאוד, מתגלים כיום כהרבה מתחת לרבת השכר שהוא יכול להרוויח.

זה קורה בגלל שני משתנים. סורקין מתקדם לעונה לעונה והפך לאחד הגבוהים הטובים ביורוליג, והקפיצה הגדולה של המשכורות ביורוליג. סורקין אמור להגיע העונה לכמיליון דולר במסגרת החוזה המשתדרג שלו. גבוהים מובילים מרוויחים היום פי לפחות פי 2. שחקן הפנים חיימה פראדייה עבר הקיץ מוולנסיה לריאל ושילש את שכרו ליותר מ-1.5 מיליון יורו.

רומן סורקין חוגג,צילום: אלן שיבר

ההסתכלות השתנתה

סורקין יפתח עונה שישית במכבי. בחוזה הקודם הוא הרוויח 400 אלף דולר, אבל בקיץ 2024 מכבי החליטה לפתוח לו את החוזה - גם בגלל שעופר ינאי רצה להחתים אותו. החוזה החדש היה לחמש שנים: 850 אלף דולר בעונה הראשונה ושדרוג של 50 אלף דולר מדי עונה.

החוזה היה גבוה מאוד עבור שחקן ישראלי. בפועל התברר שבמושגים של היום זהו מחיר מציאה. כולם יודעים את זה: המועדון, השחקן וגם קבוצות אחרות ביורוליג שניסו לגשש העונה בעניין שלו, ביניהן מועדוני צמרת כמו אולימפיאקוס, פנאתינייקוס וריאל מדריד. לסורקין אין סעיף יציאה ליורוליג, אלא רק ל-NBA. הוא הביע לא פעם את רצונו לנסות לשחק שם, וההערכות הן שבסיטואציה הנכונה הוא בהחלט יכול להשתלב בליגה הטובה בעולם.

משיחות עם סוכנים מובילים אפשר להבין שאם סורקין היה היום שחקן חופשי הוא היה מרוויח בין 1.5 ל-2 מיליון דולר. ואם הפועל תל אביב הייתה בתמונה, זה היה הרבה יותר. הביקוש היה גבוה.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

עופר ינאי,צילום: אלן שיבר

"מבין חמשת הגבוהים בטובים ביורוליג"

"המספרים שהיו הם לא המספרים שיש עכשיו", מסביר ל"היום" ליאור אליהו, "היום שחקן שווה 1.5-2 מיליון דולר אם הוא חופשי". מכבי תנסה לא רק לשמור על הישראלי הכי בכיר, אלא גם רוצה שהוא יהיה מרוצה. "סורקין השחקן הכי חשוב במכבי", אומר אליהו, "בכושר של העונה האחרונה הוא מבין חמשת הגבוהים הכי טובים ביורוליג".

סורקין הוא גבוה בכיר ביורוליג. התקפית אין היום הרבה גבוהים ביורוליג ברמה שלו ובוורסטיליות. הוא משתדרג מדי עונה, צובר ביטחון, חיזק מאוד הקליעה משלוש, הניידות והתנועה שלו פנטסטיות ויכולת חסימה השתדרגה. רק הגנת אחד על אחד עדיין דרושה שיפור.

רומן סורקין בטירוף,צילום: אלן שיבר

העונה הוא הוסיף לארסנל שלו גם סלי קלאץ׳. ראינו את זה ביורוליג ובסדרת הגמר נגד הפועל תל אביב. "יש לו ניסיון, הוא משתדרג כל הזמן", אומר אליהו, "היום הוא שחקן מאוד שלם. רומן מתקרב לגיל ל-30 וזה הזמן 'לעשות את הקופה', את מה שיקבל הוא הרוויח ביושר".

אליהו מוסיף: "יש היום קפיצה גדולה בשכר השחקנים ביורוליג שנעשתה תוך תקופה קצרה. בארץ זה נעשה הרבה בעקבות עופר ינאי שכתב חוקים חדשים. המרוויחים הם השחקנים. מכבי תל אביב מתחילה ליישר קו עם המשכורות הגבוהות וזה שינוי תפיסתי".

ניב רסקין וליאור אליהו,צילום: אלן שיבר

כאמור, במכבי הבינו את תמונת המצב. עם החוזה החדש של מדר, חוקי המשחק השתנו. מכבי ידעה שיהיו לכך השלכות ושזה יעלה לה עוד כסף. סורקין היה בעבר השחקן הישראלי המרוויח ביותר בארץ ועכשיו הוא רחוק מזה.

"החוזה של מדר זו הסיבה העיקרית שרומן יזכה לפתיחת חוזה", מסכם אליהו, "אנשים מבינים נפש של שחקן ואף אחד לא ירצה מלחמות אגו בחדר ההלבשה. אין ספק שהוא ראוי לחוזה גדול יותר".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר