ג'אלין סמית'. צילום: FIBA

בגלל ג'ארד הארפר: הפועל ירושלים שינתה את תוכניות הרכש

כבר שנתיים שבבירה מנסים להתאים לכוכב גארד מוביל לצידו ונכשלים, כעת הם הלכו על גישה אחרת • ההחתמה של ג'אלין סמית' תוכל לתת איזון, הוא יוריד ממנו לחץ בהובלת הכדור ויוכל לתרום קליעה והגנה

[object Object]

הרכש הראשון של הפועל ירושלים לעונה הבאה הוא שחקן שהובא בהתאמה לג'ארד הארפר. זו כנראה הייתה המסקנה הראשונה של הקבוצה מהשנתיים האחרונות. זהו ג'אלין סמית', שהגעתו נחשפה ב"היום", והוא אמור לעזור להארפר להיות עוד יותר טוב וזהו אתגר גדול, כי מדובר בשחקן הכי טוב ביורוקאפ ובליגת העל.

כבר שנתיים מאז שהארפר הגיע לקבוצה והפך למנהיג שלה, בירושלים מנסים להתאים לו גארד לידו. זה לא עבד עם ספידי סמית', לא עם טאריק פיליפ ולא עם קשיוס ווינסטון העונה. התחושה היא שסמית' (1.90, 31), שהגיע מטורק טלקום הטורקית ושיחק בעבר גם ביורוליג, עשוי להיות בן הזוג המושלם.

בעונה שעברה בנו את הקבוצה עם ווינסטון ליד הכוכב הגדול והמטרה הייתה למצוא תואם הארפר. ווינסטון היה שחקן עם תכונות דומות, הפעם לא הלכו על "תואם הארפר" אלא על משלים להארפר. סמית' ייתן גודל, הגנה, יוריד ממנו לחץ בהובלת הכדור וידע לנצל היטב את ההתמקדות ההגנתית בו בחדירה לסל ועם יד לא רעה לשלוש.

ג'אלין סמית', צילום: EPA

תרומה בכל אספקט

סמית' תפור על ההגדרה "אול אראונד גארד". שחקן חוץ שיודע לעשות הכל ולהתאים את עצמו היטב, יודע לנהל את המשחק ולשחק ליד מנהל משחק. יציב מאוד עם אינטליגנציית משחק טובה. לפני הכל הוא ייבחן על השילוב עם הארפר ונתוני הפתיחה טובים. המחשבה להביא שחקן מסוגו, נראית על הנייר נכונה. נראה כמו התאמה קלאסית.

מדובר בשחקן מגוון מאוד שתורם בכל אספקט של המשחק וגם קולע ב-90 אחוז מקו העונשין. הוא שחקן פיזי מאוד שישדרג את ירושלים הגנתית, הוא מביא איתו ניסיון רב והכרת המפעלים האירופיים המובילים. אחרי שהיה ביורוליג הוא שיחק בשנתיים האחרונות ביורוקאפ, המפעל שירושלים משחקת בו ורוצה מאוד לזכות בו כדי להגיע ליורוליג.

הוכיח את עצמו ביורוקאפ

בשנתיים האחרונות שלו במפעל, בשורות בחצ'שהיר וטורק טלקום אנקרה, הוא הגיע לחצי הגמר. עם אנקרה הדיח העונה את הפועל ירושלים וניפץ לה את חלומות הזכייה וההגעה ליורוליג. בעונה הבאה הוא ינסה "לתקן את העוול" ולהביא אותה לזכייה במפעל.

תמיר בלאט וג'אלין סמית', צילום: אלן שיבר

סמית' שהוא המתאזרח של נבחרת קרואטיה אמור לפגוש בקרוב את נבחרת ישראל במסגרת חלון משחקי מוקדמות המונדובאסקט. בעבר הוא שיחק עם תמיר בלאט ויובל זוסמן באלבה ברלין והעונה ישחק לצד זוסמן. עם כל ההערכה לאיכויות שהוא מביא, צריך לשים לב שביורוליג ה"אמיתית" הוא לא הצליח.

הוא שיחק ביורוליג עם אלבה ברלין, אבל הקבוצה הגרמנית הייתה בתחתית המפעל. כשניסה להשתדרג זה לא עבד. הוא עבר לווירטוס בולוניה ולא הצליח ובאמצע העונה עבר לפרטיזן בלגרד וגם שם לא השפיע. זו הסיבה שבשנתיים האחרונות הוא ירד ליורוקאפ ושם הוא מאוד דומיננטי. במפעל הזה הוא כפפה ליד.

ג'אלין סמית', צילום: FIBA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...