בזמן שמכבי תל אביב ממשיכה לעבוד במרץ על בניית הסגל לעונת 2026/27, באירופה ממשיכים לעסוק במהפכה שמתכננים הצהובים לקיץ הקרוב. ב"טלספורט" היווני מדווחים כי בקצב שבו מתנהלים המהלכים של המועדון, ייתכן שכבר עד חודש יולי יהיה למכבי תל אביב סגל כמעט חדש לחלוטין.
לפי הדיווח, המאמן עודד קטש והמועדון מתקדמים במהירות בבניית הקבוצה, כאשר אחרי החיזוק בקו האחורי, עיקר המאמצים מופנים כעת לקו הקדמי. מי שכבר הבטיח את הישארותם הם וויל ריימן, ג'יילן הורד וג'ימי קלארק שחתמו על חוזים חדשים ונחשבים לעמודי התווך של הפרויקט המקצועי. גם לגבי אושיי בריסט קיימת אופטימיות, כשעל פי הדיווח השחקן “מרוכז לחלוטין במכבי”, ולכן במועדון לא צופים שינוי משמעותי בגזרתו במהלך הקיץ.
מנגד, עתידו של רומן סורקין עדיין לא סגור לפי היוונים. במכבי ינסו לעשות הכל כדי להשאיר את הפורוורד/סנטר הישראלי, אך האפשרות להצעות מה-NBA עדיין מרחפת מעליו. במקביל, ברור כי מרסיו סנטוס יעזוב את הקבוצה לטובת מכללת LSU בארצות הברית.
על רקע האפשרות שסורקין יעזוב והעזיבה הצפויה של סנטוס, במכבי מחפשים שני סנטרים בעלי פרופילים שונים, כפי שנחשף ב"היום". ביוון טוענים שריקוואן גריי אכן קרוב להצטרף לצהובים: "עודד קטש רוצה לצרף סנטר שמכיר את השיטה שלו. בקיץ שעבר מכבי בחרה במרסיו סנטוס על פני גריי — והם לא היו מרוצים מההחלטה הזו, עכשיו גריי מתקרב לערוך את הופעת הבכורה שלו ביורוליג - במדי מכבי".
גריי רשם העונה מספרים מרשימים בליגת האלופות של פיב"א עם 12.9 נקודות, 5.8 ריבאונדים ו-3.9 אסיסטים בממוצע למשחק, לצד יכולת טובה גם בליגה היוונית.

