אוטיס פרייז'ר ודיאנטה בולדווין. צילום: אלן שיבר

המלחמה באיראן הצילה אותה: הלהיט החדש של ליגת העל

אליצור נתניה נראתה בדרך הבטוחה לירידת ליגה עד הסבב האחרון מול איראן • מאז חידוש הליגה היא עומדת על הפסד מכובד למכבי תל אביב ושלושה ניצחונות, כולל 77:102 על מכבי רעננה, ובעיקר נראית כמו קבוצה חדשה לחלוטין • 88:104 לבני הרצליה על רמת גן

הסבב האחרון מול איראן גרם למתיחת פנים בקבוצות רבות בליגת העל, עם זרים שעזבו בשל המצב הביטחוני וכאלו שבאו במקומם. קבוצות רבות נחלשו בשל כך, אבל יש קבוצה אחת שהשינוי הזה עשוי לגרום לה להישאר בליגה - אליצור נתניה.

מתוך ארבעת המשחקים שלה מאז חידוש הליגה, נתניה ניצחה בשלושה - כולל 77:102 חד צדדי הערב (שני) על מכבי רעננה. ההפסד היחיד היה 102:92 מול מכבי תל אביב ביד אליהו, כשגם אז הקבוצה של אלי רבי סיימה את הרבע השלישי ביתרון.

עמית גרשון, צילום: אלן שיבר
אלי רבי, צילום: אלן שיבר

שלושה זרים נשארו בנתניה למרות המצב הביטחוני. אחד מהם, אוטיס פרייז'ר, התפוצץ מול רעננה עם 36 נקודות, 10 מ-14 מהשדה ו-11 ריבאונדים. אחד המצטרפים החדשים, מוריס קמפ, אמנם קלע רק ארבע נקודות, אך הוא הוסיף 10 ריבאונדים. עבור קמפ זו הקדנציה השנייה בישראל, אחרי שכיכב בעבר בבני הרצליה.

נתניה עלתה למאזן 15-6 שלילי ורחוקה ניצחון אחד מהפועל גליל עליון (16-5) שנמצאת מתחת לקו האדום. מכבי רעננה שקועה במקום האחרון עם ארבעה ניצחונות ו-17 הפסדים.

גוני יזרעאלי וג'ו רגלנד, צילום: אלן שיבר

בני הרצליה טיילה

מאוחר יותר בליגת העל, בני הרצליה הביסה 88:104 את מכבי עירוני רמת גן. הסגל של סגנית מחזיקת גביע המדינה איבדה מספר כוכבים בעקבות המלחמה מול איראן, אבל הערב היא נצמדה להפועל העמק שבמקום השלישי עם ניצחון משכנע, ועקפה את הפועל ירושלים.

שלו לוגשי קלע 19 נקודות עבור הרצליה, זאק בראיינט הוסיף 18, ג'ורדן ורנאדו ואוואן ברונסמה תרמו 17 כל אחד. רמת גן ירדה למאזן 13-9 שלילי ונותרה במקום התשיעי. גיל בני וטרל בראון הובילו עם 17 נקודות כל אחד.

גיל בני מול שלו לוגשי, צילום: עודד קרני
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...