ג'יילן הורד יעזוב את מכבי תל אביב אחרי שנתיים ומנהל מו"מ מתקדם עם דובאי, כך פורסם היום (שלישי) באתר "אנססטנדו" הספרדי. לפי הפרסום, הפורוורד הצרפתי מחזיק בהצעות רבות, אולם הטובה שבהן היא מהקבוצה מאיחוד האמירויות והוא בכל מקרה לא ימשיך במדי הצהובים.
הפורוורד (27, 2.03 מטר) הגיע לישראל כבר באוגוסט 2022, תחילה כשחקן אימונים בהפועל תל אביב ובהמשך חלק משמעותי בקבוצה. אחרי שתי עונות עם האדומים הוא בחר לחצות את הכביש בעונה שעברה ובשתי העונות האחרונות היה עמוד התווך בסגל של עודד קטש, עם יכולת יציבה ומשכנעת.
הורד אומנם חתם על הארכת חוזה בקיץ שעבר לשלוש שנים, אולם החל מהעונה הבאה מכבי תצטרך לשלם עליו מס גבוה עם כניסתו לעונה החמישית בישראל. במקביל, נחשף כי הוא מחזיק באופציית יציאה תמורת 600 אלף דולר. הדבר הוביל לעניין רב סביבו וקבוצות רבות ביורוליג פנו.
אחרי עונה עם ממוצעים של 11.7 נקודות ו-7.1 ריבאונדים ביורוליג (שני רק לניקולה מילוטינוב), הורד ביסס את מעמדו כאחד הפורוורדים המובילים ביבשת והוא גם היה חלק מרכזי בנבחרת צרפת ביורובאסקט. אולימפיה מילאנו פורסמה כמועמדת, אך נראה שדווקא דובאי היא זו שמנצחת במרוץ והוא ישחק עבורה החל מהעונה הבאה.


