כמעט שלושה שבועות חלפו מאז ההדחה של הפועל ירושלים ברבע גמר היורוקאפ. ירושלים לא תגיע ליורוליג דרך זכייה במפעל. מעבר לחישוב הסיכויים לכרטיס חופשי, שאינם גבוהים, הקבוצה צריכה לגבש מסלול חדש בכל הנוגע לזרים שלה בעונה הבאה. לפחות חצי מהם צריכים להיות מוחלפים.
בכתבה זו ננסה לעשות סדר: מי צריך להישאר, היכן נמצאות ההתלבטויות ומי צריך לסיים את דרכו. חשוב לציין: שלושת השחקנים שצריכים להישאר בוודאות אינם תלויים במפעל שבו תשחק הקבוצה בעונה הבאה. הם מתאימים גם לרמות הגבוהות יותר, בוודאי ג'ארד הארפר שכבר שיחק במפעל הבכיר באירופה.
הארפר הוא אחד הרכזים הטובים באירופה, והוא נשאר כזה גם כשהקבוצה לא השיגה את מטרתה המרכזית העונה. הוא המנהיג של הקבוצה ולפני כולם צריך להיות חלק מהפועל ירושלים של העונה הבאה.
אוסטין וויילי צריך להישאר לעונה שלישית. הסנטר בן ה־27 עבר בהצלחה את מבחן הרמות הגבוהות, ומרחב ההתקדמות שלו עדיין גדול. העונה הוא סיפק כמעט דאבל-דאבל בנקודות ובריבאונדים, והוביל את היורוקאפ בריבאונדים עם 9.5 כדורים חוזרים למשחק.
השלישי שצריך להמשיך הוא אחד שהגיע באמצע העונה, הפורוורד אייזיאה מובלי. הוא לא עשה דברים יוצאי דופן מאז שהגיע ממאניסה הטורקית במהלך העונה, אך האיכויות שלו בעמדה 4 ניכרות. מדובר בעמדה שהייתה בעייתית בירושלים, ונראה שהוא יכול לספק לה מענה, גם אם תהיה הפתעה וירושלים תשחק ביורוליג בעונה הבאה.
האיש המתאים לצד ג'ארד הארפר?
קשיוס ווינסטון היה ניסיון מעניין של ירושלים העונה, שחקן שנועד להשלים את הארפר ולסייע לו. הוא סיים את היורוקאפ עם 14 נקודות בממוצע וסיפק עונה סבירה במפעל. עם זאת, היו לא מעט עליות וירידות, והשאלה היא האם ירושלים, בעמדת הגארד הבכיר לצד הארפר, לא צריכה ללכת על סוג שחקן אחר - כזה שמגיע מהרמות הגבוהות בעמדה 2 ויכול לשחק גם כרכז.
אכזבת העונה הוא אנתוני לאמב. האמת היא שקשה לבוא בטענות לירושלים על עצם החתמתו, כל הסימנים הראו שהיא שמה את ידה על אחד השחקנים האיכותיים בשוק, בטח ברמת היורוקאפ.
מצד שני, צריך לומר שירושלים לא הגיבה בזמן כשהתברר שהתרומה שלו רחוקה מהציפיות. במשחק ההכרעה מול טורק טלקום אנקרה הוא קלע חמש נקודות בלבד, כהמשך לעונה מאכזבת.
ג'סטין סמית' צריך לעזוב
את ג'סטין סמית' צריך להחליף - לא בגלל היכולות, אלא בשל הצורך לחזק את עמדת הסנטר בשחקן עם נוכחות פיזית משמעותית יותר. סמית' הוא אתלט מצוין ומתאים לליגה הישראלית, אך במפעלים האירופיים הגובה שלו (2.01 מ') בעמדה 5 אינו מספיק.
שניים נוספים כמעט שלא תרמו, והחתמתם התבררה כלא מתאימה מלכתחילה, ולכן ברור שלא ימשיכו בקבוצה. ג'וזאיה ג'ורדן ג'יימס קלע העונה פחות משלוש נקודות בממוצע למשחק, ודימיטרו סקפינצב שיחק פחות מעשר דקות למשחק ותרם 4.4 נקודות בלבד.

