כשנותרו לה עוד חמישה משחקים עד לסיום עונת היורוליג, הפועל תל אביב "תארח" הערב (חמישי, 20:00) את פנאתינייקוס בסופיה לאחד המשחקים החשובים ביותר שלה העונה - משחק שבהחלט עשוי להיות מכריע על המקום בפלייאוף.
בינתיים, ג'ורג' קובאריס נשלח על ידי ה"גאזטה" היווני לסקר את ההתמודדות, ועוד לפני שריקת הפתיחה הוא מצא יתרון ברור עבור היוונים, ודווקא לא כזה שקשור ליכולות על הפרקט.
"זה כאילו פנאתינייקוס תרגיש יותר כמו קבוצה ביתית מאשר הפועל תל אביב. אוהדי ה"ירוקים" החלו להפוך את סופיה לאתונה מאז יום רביעי אחר הצהריים", שיתף קובאריס על האווירה. "וזה עוד למרות שהכמות הגדולה ביותר של אוהדים מאורגנים של הקבוצה צפויה להגיע בהמשך היום".
"הזדמנות אדירה עבור קבוצתו של ארגין עתמאן"
"האצטדיון מכיל 15,000 צופים, ויותר מ-2,00-2,500 אוהדי פנאתינייקוס צפויים להגיע ליציעים. הפועל, שחזרה לבירת בולגריה אחרי מה שקורה במזרח התיכון, לא יכולה להרגיש את אותו חיזוק של הקבוצה הביתית כמו שהרגישה בתל אביב".
לאחר מכן, הוא טען כי מדוברת בהזדמנות פז עבור הירוקים: "זוהי הזדמנות אדירה עבור קבוצתו של ארגין אטמן לנצל את הנסיבות שנוצרו, לעשות את העבודה, ולחזור לאתונה עם ניצחון חמישי ברציפות. פנאתינייקוס חייבת לנצל את ההזדמנות שנפתחת לה בזכות הסיטואציה".
למרות זאת, הוא הזהיר מהפועל תל אביב: "זו לא תהיה משימה קלה, להפך. היא לא רק קבוצה טובה, אלא קבוצה טובה מאוד. הם איבדו גובה וספגו שני הפסדים רצופים ולכן ייכנסו למגרש 'פגועים'. יש להם שחקנים מנוסים מאוד שיודעים מה צריך לעשות - וגם לבצע זאת בעצמם".
"הפועל תל אביב היא לא דובאי"
"שחקני פנאתינייקוס יגיעו עם סכין בין השיניים. הם צריכים להיות חדים. הפועל תל אביב היא לא דובאי, ואם הם יקבלו יתרון כמו שדובאי קיבלה בסרייבו - בסדר גודל של 13-14 נקודות, יהיה להם קשה מאוד לחזור למשחק", סיכם הכתב היווני.
כאמור דימיטריס איטודיס וחניכיו, שספגו שני הפסדים ברציפות במפעל, נמצאים כרגע במקום ה-5 עם מאזן של 13:20, כשהיריבה היוונית נמצאת במקום ה-7 עם מאזן 14:20 ומשחק אחד יותר. ניצחון של הירוקים על האדומים הערב יקפיץ אותם מעליהם, וגם ייתן להם יתרון גם במאבק הפנימי מולם.

