הפועל חולון במגעים הם הרכז קנדל מקולום (30) ששיחק מדי מכבי עירוני רמת גן, כך נודע ל"היום". מקולום ששוהה כעת בארה"ב מחלים מפציעה, והסגולים מוכנים להמתין להחלמתו.
הרכז בלט במדי עירוני רמת גן ב-2023/24 ו-2024/25 ובין היתר נבחרת בישראל גם לחמישיית העונה. העונה שיחק בפרומיתאס היוונית בליגה המקומית ו-BCL והעמיד ממוצעים של 10 נק' למשחק ו-5 אסיסטים.
הקבוצה ממשיכה במירוץ שלה נגד הזמן ונגד המלחמה שהביאה לערעור מצבת הזרים של הקבוצה. היא כבר השלימה את העזיבה של אקסבייר מנפורד שכבר חתם באוניקס קאזאן הרוסית, אבל נמצאת בקרב בלימה מול רצון של זרים נוספים לעזוב.
המצב נכון להיום לא מזהיר. אחרי שאתמול גם ג'ורדן מקריי הביעה רצון להיפרד מישראל, הצטרף אליו דמיון רוסר. הגארד אמנם עדיין לא ביקש מראשי הקבוצה לעזוב, אבל הוא שוקל את האפשרות ברצינות על רקע המצב הביטחוני.
במידה ורוסר ומקריי אכן יעזבו, המאמן פרדראג קרוניץ' עשוי למצוא את עצמו עם שני זרים בלבד בסגל, כל זאת שנותרו כשבועיים וחצי בלבד עד לחידוש משחקי ליגת העל. בחולון ברור שבמצב הנוכחי הם יתקשו למצוא מחליפים איכותיים.
אדאמה סאנוגו והפתח לתקווה
עד שתתקבל ההחלטה הסופית לגבי המבקשים לעזוב, בהפועל חולון יכולים להתנחם בכך שיש מי שלא חוששים לשחק בישראל, גם תחת האיום האיראני, ובראש מדובר באדאמה סאנוגו, שהצטרף במהלך העונה ונחשב לזר דומיננטי עם קבלות.
סאנוגו, נכון לעכשיו הוא הזר היחיד של חולון שנשאר בישראל עם פרוץ המלחמה וכבר יצא עם הקבוצה לאירופה. הוא אמור לשוב לישראל יחד עם דארין גרין, שכבר הודיע כי בכוונתו לשוב בקרוב, בזמן להכנות ולחידוש המשחקים.


