ליגת העל בכדורסל תחזור למגרשים בישראל ב-18.4, כפי שנקבע לאחר הצבעות הקבוצות, במקום לקיים את המשחקים בבועה בחוץ לארץ, כך נודע ל"היום".
במנהלת הליגה עובדים בימים אלה על תוכנית משחקים חדשה אותה צפויים להציג מחר (שני) לקבוצות. הקבוצות ישחקו שני משחקים בשבוע על מנת לסיים את כל משחקי העונה הסדירה. שלב הפלייאין יבוטל בשל המצב ולוח הזמנים הקצר, וסדרת רבע גמר הפלייאוף תקוצר ותשונה לפורמט הטוב משלושה משחקים.
סדרות חצי גמר וגמר הפלייאוף יישארו כרגיל בשיטת הטוב מחמישה משחקים. בשלב הפלייאוף יעלה קצב המשחקים, והקבוצות ישחקו כל 48 שעות.
זרים רבים חוששים לחזור
ההחלטה להשיב את המשחקים לישראל התקבלה ברוב קולות, אך גורמים בקבוצות מודים כי הקבוצות צפויות להיראות שונות בהרבה מתצורתן ערב המלחמה, כשמספר רב של שחקנים זרים, כולל בכירים, חוששים לשוב לישראל.
המשחקים צפויים להתחדש מתוך הבנה כי בשלב הראשון הסגלים לא יהיו מלאים. האולמות בכפר בלום וקריית אתא יפסלו בשל המצב הביטחוני בצפון.
מנפורד עזב, היידגר מתלבט
עד כה, הזר המשמעותי ביותר שעזב את ישראל הוא אקסבייר מנפורד שהחליט להיפרד מהפועל חולון וצפוי לחתום באוניקס קאזאן כפי שפורסם לראשונה ב"היום".
עוד שחקן משמעותי שעשוי להיפרד מבני הרצליה הוא המתאזרח הבולט מקס היידגר, שמחזיק בהצעה מסן פבלו בורגוס הספרדית ושוקל את עתידו - על רקע המצב הביטחוני וחזרת הליגה הצפויה.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
