הצעד המניעתי של ליגת העל מול הזרים שסירבו לשוב לישראל

מנהלת הליגה קבעה כי זרים שלא הסכימו לחזור לארץ בטענה לחשש מהמצב הביטחוני, לא יוכלו לחתום בקבוצה אחרת בליגה עבור סכום גבוה יותר • חלון העברות מיוחד ייפתח עבור הישראלים

די ג'יי ברנס. צילום: אלן שיבר

מנהלת הליגה בכדורסל תמנע משחקנים זרים שעזבו את ישראל בשל המלחמה מול איראן וסירבו לחזור לקבוצתם, לשוב לקבוצה אחרת בליגה, כך נודע ל"היום".

הצעד של מנהלת הליגה נועד למנוע מצב שבו שחקנים יעזבו קבוצה אחת בליגת העל בטענה של חשש מהמצב הביטחוני, ואז כעבור מספר ימים יחזרו לארץ בשביל הזדמנות כלכלית עדיפה. כחלק מהאיסור, יתבקשו השחקנים הזרים שיבקשו לעזוב את הארץ ולקבל טופס שחרור, לחתום על טופס הסכמה בו הם יצהירו כי לא יחזרו לקבוצה אחרת בליגה במהלך העונה.

עוד נודע ל"היום" כי בניגוד לשחקנים הזרים, בשוק המקומי צפויה מנהלת הליגה לאשר חלון העברות מיוחד ומוגבל ל-24 שעות בלבד, במהלכן יתאפשר לשחקנים ישראלים לעבור בין קבוצה הליגה. החלון נועד על מנת לאפשר לשחקנים שהתחילו את תהליך המעבר שלהם לפני המלחמה ולא סיימו אותו באופן רשמי, לחתום בקבוצתם החדשה.

עודד קטש מאמן את שחקני ליגת העל בבלגרד, צילום: ליגת ווינר סל

נפרדים מבלגרד

אתמול פורסם כאן כי המנהלת צפויה לסגור במהלך השבוע את הבועה שהקימה לזרי ליגת העל בבלגרד, ושהזרים האחרונים שנותרו בה ישובו לארצות הברית. האופרציה בסרביה תוכננה מראש להתקיים מספר ימים ולא לשמש בית קבוע.

מי שכן נותרו מחוץ לישראל הן שלוש הנציגות של הליגה במפעלים האירופיים. מכבי תל אביב והפועל ירושלים שוהות בבלגרד, בעוד הפועל תל אביב שבה להשתכן בבירת בולגריה, סופיה - שהייתה לה לבית בחודשים הראשונים של העונה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר