מנהיג על המגרש עם כינוי מפתיע: בגיל 42, לאן נעלם דונטה סמית'?

הפורוורד האגדי שזכה באליפויות מכבי חיפה והפועל ירושלים, עדיין לא עוצר • המספרים אמנם בירידה, אבל אחרי הופעה בסדרת הגמר אשתקד, הוא מכוון לאליפות כשלצידו אקס היורוליג וחברו של גל מקל מה-NBA

דונטה סמית'. צילום: Trotamundos BBC

אחד השחקנים הגדולים בליגת העל בכדורסל בעשור הקודם היה דונטה סמית'. הוא נחת בארץ לראשונה ב-2012 במכבי חיפה, אותה הוביל ב-2013 לאליפות היחידה בתולדותיה וכמעט לאחת נוספת שנה לאחר מכן. ב-2014 הוא הפך להחתמה הנוצצת של אורי אלון בהפועל ירושלים, וזכה עימה באליפות הראשונה בתולדות המועדון ב-2015.

נפרד מקבוצה שכולכם מכירים: לאן נעלם ג'ייקובן בראון?>>

למעלה מעשור עבר מאז אותה אליפות, אבל דונטה עדיין פעיל. השחקן בן ה-42 פתח בסוף השבוע האחרון עונה נוספת בטרוטאמונדוס דה קראבובו מהליגה הבכירה בוונצואלה.

דונטה סמית', צילום: Trotamundos BBC

האמריקני שיחק בליגה בוונצואלה עוד לפני מסעותיו בישראל, התאזרח במדינה ואף ייצג את הנבחרת המקומית. בקבוצתו הנוכחית הוא משחק מאז שנת 2023, ובעונה שהעברה הוא הפסיד עימה בסדרת הגמר של הפלייאוף המקומי.

באופן לא מפתיע בהתחשב בגילו, מספריו של סמית' נמצאים בדעיכה משנה לשנה. אשתקד הוא קלע 4.7 נקודות בממוצע למשחק, כשבשנה לפני כן עמד על 6.9 ובשנתו הראשונה בקבוצה על 8.9. את העונה החדשה קבוצתו פתחה עם ניצחון 65:83 על דיאבלוס, כשהפורוורד לא קלע אך רשם 4 ריבאונדים ו-3 אסיסטים ב-19 דקות.

דונטה סמית', צילום: Trotamundos BBC

הערפד האהוב

הפורוורד האגדי מימיו בליגת העל נחשב לדמות אהובה בקבוצה. בוונצואלה הוא מכונה "הערפד", כינוי חדש עבור הקהל הישראלי, וכשנודע בחודש שעבר שהוא ישחק בטרוטאמונדוס גם העונה, הוא אמר: "זו ברכה להמשיך לשחק עבור הקבוצה הזו. זה הבית שלי".

מפאת גילו וניסיונו, דונטה יודע בעצמו כי התרומה שלו לא צריכה להתבטא אך ורק במספרים על המגרש. "אני תמיד אתן הכל עבור הקבוצה, על הפרקט וגם מחוצה לו כשאזור לשחקנים עם עצות ותובנות על המשחק".

הפורוורד, אגב, משתף פעולה עם שחקן ששמו עשוי להיות מוכר לחלק מחובבי הכדורסל הישראלי. בסגל של טרוטאמונדוס נמצא הגארד ריקי לידו, שבתור רוקי ב-NBA שיחק עם גל מקל בדאלאס מאבריקס. לידו גם שיחק ביורוליג במדי אנאדולו אפס, וכעת, כאמור, מצא את עצמו בדרום אמריקה.

דונטה סמית', צילום: eliographys, Trotamundos BBC

הותיר חותם בישראל

הקדנציה הראשונה של סמית' בישראל הייתה בין 2012 ל-2016, ובכל ארבע העונות הללו הוא הגיע לגמר. ב-2013 הוא היה אחד מגיבורי האליפות ההיסטורית של מכבי חיפה כשזו ניצחה בגמר הפלייאוף ברוממה את מכבי תל אביב, וכעבור שנה בגמר הצהובים סגרו חשבון עם הירוקים.

ב-2014 הוא הצטרף להפועל ירושלים וזכה עימה באליפות שנה לאחר מכן. רבים ציפו שהאדומים ישלימו בק-טו-בק ב-2016, אבל מכבי ראשון לציון היממה אותם ואת הכדורסל הישראלי כולו כשניצחו בארנה וזכו באליפות היסטורית משלהם.

סמית' הספיק לחזור לארץ בעונת 2020/21, שוב למכבי חיפה, אבל הקדנציה הזו זכורה הרבה פחות. הוא לא סיים את העונה בקבוצה, שבתום אותה עונה ירדה לליגה הלאומית. מאז, הירוקים שבסגל שלהם באותה העונה היה גם רומן סורקין, לא חזרו לליגה הבכירה מאז.

מאז הקדנציה הראשונה בישראל, וחוץ מוונצואלה, סמית' הספיק לעבור גם בברינדיזי האיטלקית, בשתי קבוצות צרפתיות ובליגה בפוארטו ריקו. אחרי סיבוב חובק עולם וחוצה יבשות, נדמה שהוא מצא את הבית האחרון בקריירה שלו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר