"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קוטלת הענקיות: כך הפועל ירושלים הפכה לנמסיס של מכבי והפועל תל אביב
החבורה מהבירה נמצאת במאזן מושלם מול התל אביביות העונה בכל המפעלים ונראה כי יונתן אלון מצא את הנוסחה לנצח את עודד קטש ודימיטריס איטודיס • גם היכל מנורה מבטחים לא מרתיע כשג'ארד הארפר כבר מרגיש שם בבית
יובל זוסמן ושחקני הפועל ירושלים חוגגים עם הקהל. צילום: עודד קרני
21:05: מכבי תל אביב - הפועל ירושלים

קוטלת הענקיות: כך הפועל ירושלים הפכה לנמסיס של מכבי והפועל תל אביב

החבורה מהבירה נמצאת במאזן מושלם מול התל אביביות העונה בכל המפעלים ונראה כי יונתן אלון מצא את הנוסחה לנצח את עודד קטש ודימיטריס איטודיס • גם היכל מנורה מבטחים לא מרתיע כשג'ארד הארפר כבר מרגיש שם בבית

אבי סגל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אף אחד לא יתפלא אםהפועל ירושליםתנצח הערב (ראשון, 21:05) במשחק החוץ אתמכבי תל אביב. זה לא בגלל שהצהובים בכושר לא טוב עם סדרת הפסדים ביורוליג, וגם לא בגללהחיסרון של לוני ווקר. זה יותר בזכות העובדה שירושלים פשוט פורחת העונה במשחקים האלה.

ארבע פעמים התמודדה העונה קבוצת היורוקאפ של יונתן אלון עם שתי התל אביביות, קבוצות היורוליג, ובכולן היא ניצחה. היא גברה על מכבי ת"א בחצי גמר גביע ווינר ובמשחק הסופרקאפ. את הפועל ת"א היא ניצחה בגמר גביע ווינר ובמחזור האחרון בליגה ביד אליהו.

שחקני הפועל ירושלים מניפים את גביע ווינר, צילום: אלן שיבר

ירושלים לא חוששת מהגדולות וגם לא מהאולם הביתי שלהן, שאמור להיות מבצרן - היא מנצחת שם בקביעות, כי היא ממש לא מתרגשת מההיכל. כאמור, המאזן מולן העונה, עד עתה, מושלם, אבל זו לא תופעה חדשה. היא בלטה כבר בעונה שעברה.

הפועל ירושלים ניצחה את הצהובים התל אביבים פעמיים במשחקי הכרעה ואת האדומים התל אביבים במשחק הבכורה החגיגי שלהם ביד אליהו, כמו גם בסדרת חצי גמר הפלייאוף.

שחקני הפועל ירושלים עם גביע הסופרקאפ, צילום: אלן שיבר

ת"א מחפשת פתרון

ירושלים, למרות תקציב נמוך יותר, מסתכלת בלבן של העיניים לשתי התל אביביות וכל ניצחון עליהן מגביר אצלה את הביטחון. המאזן הזה הופך אותה למועמדת משמעותית לזכייה בתואר האליפות וגם בגביע המדינה. דאבל זו לא מילה גסה מבחינתם. נכון, המאבק הזה יהיה משולש, אבל לניצחונות האלה של הקבוצה מהבירה תהיה משמעות מהבחינה המנטלית במאבקים הפנימיים ביניהן.

מה הופך את ירושלים, כאמור עם תקציב נמוך יותר וסגל שעל הנייר פחות טוב ועמוק, להיות הנמסיס הגדולה של שתי התל אביביות העשירות ממנה? אחת הסיבות הבולטות היא ההיכרות וההמשכיות. הקבוצה משחקת כבר עונה שלישית תחת הסגנון של יונתן אלון ויש גם המשכיות בסגל. יציבות היא שם המשחק במשחקים האלה.

עוד סיבה שירושלים לא פוחדת ממכבי ומהפועל ת״א, הסיבה המרכזית, היאג'ארד הארפר. כל עוד הוא ילבש את המדים של ירושלים, היא תמיד תהיה מועמדת לניצחונות על שתי הגדולות. מעבר ליכולות, זה בגלל המנהיגות, והעובדה שהוא תמיד מופיע למשחקים הגדולים. בצד השני חסרי אונים ולא מוצאים לו פתרון.

ג'ארד הארפר, צילום: אלן שיבר

"הדברים תלויים בנו"

חשוב לציין שבמשחקים פחות גדולים, ייתכן שירושלים פחות מרוכזת, אבל מול שתי התל אביביות היא מגיעה בשיא הדריכות ובגישה הנכונה. הנפילות, אם יקרו, יהיו מול הקטנות ולא מול הגדולות. יעיד על כך משחק ההגנה שלה. בארבעת הניצחונות על מכבי והפועל ת"א היא ספגה בממוצע רק 77 נקודות.

מאמני התל אביביות, דימיטריס איטודיס בהפועל ועודד קטש במכבי, מנוסים מיונתן אלון. זה לא מפריע למאמן הירושלמי לבוא לכל המפגשים האלה ברמת מוכנות גבוהה. הוא תמיד מיישיר מבט, לא סובל משום רגשי נחיתות, משדר ביטחון ודואג להדגיש ש"הדברים תלויים בנו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
יונתן אלון, צילום: לירון מולדובן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...