לא ככה רצתה לפתוח מכבי תל אביב את שנת 2026. הצהובים, שהגיעו למפגש אצל באיירן מינכן הערב (שישי) במומנטום אדיר של תשעה ניצחונות בכל המסגרות וחמישה ניצחונות יורוליג, לא הופיעו לאורך כל ההתמודדות, וספגו 95:71 משפיל במשחק שסגר את הסיבוב הראשון.
הרבו לקלוע לבאיירן מינכן: דייוויד מק'קורמק 18 נקודות, ולדימיר לוצ'יץ' 17, אנדראס אובסט 15, ג'אסטינאן ג'סאפ 12 ואוסקר דה סילבה 10.
קלעו למכבי תל אביב: אושיי בריסט 13 נקודות, טי ג'יי ליף, רומן סורקין וג'יילן הורד 9 כ"א, תמיר בלאט ואיפה לונדברג 8 כ"א, וויל ריימן וג'ימי קלארק 5 כ"א, לוני ווקר 3 וגור לביא 2.
מה שהופך את ההפסד החד צדדי לעוד יותר בלתי נתפס, הוא שהקבוצה הגרמנית מתחתית טבלת היורוליג הגיעה בעיצומו של משבר ענק שכלל יכול מזעזעת, תשעה הפסדי יורוליג רצופים וזעזוע בעמדת המאמן. כל זאת, לא עצר אותה מלהתפוצץ על החבורה של עודד קטש היום מהפתיחה.
כבר מהרבע הראשון היה קשה לפספס מי רוצה יותר. הגרמנים הגיעו לטבעת בכל פעם שרצו - וגרמו לצהובים להיזכר בימים הרבה פחות טובים מפתיחת העונה. ברבע הראשון רומן סורקין ואושיי בריסט עוד השאירו את מכבי ת"א בעניינים - אבל זה לא החזיק יותר מידי.
ברבע השני באיירן כבר עלתה ליתרון דו ספרתי, כשאנדראס אובסט ולדימיר לוצ'יץ' ודייוויד מק'קורמק הותירו את החבורה של עודד קטש ללא תשובות. אם היכולת הרעה לא הספיקה, ברבע השני הגיע רגע דרמטי נוסף.
לוני ווקר נפצע בכתף במהלך ניסיון חטיפה, ירד ישירות לחדר ההלבשה - ולא חזר לפרקט. במועדון אישרו כי הוא יעבור בדיקות בארץ. ללא הקלע הבכיר שלה, מכבי תל אביב פשוט התפרקה במחצית השנייה - בדרך להשפלה שמעלה לא מעט שאלות לקראת ההמשך.


