מכבי תל אביב . צילום: דני מרון

בלי ששמתם לב: השינוי הכי משמעותי במכבי תל אביב

מתחילת העונה עודד קטש היה מביט אל הספסל בייאוש, אלא שלאחרונה חל שינוי • הסגל של הצהובים נעשה עמוק יותר, ולפתע למאמן יש שלל אופציות • התוצאה: רצף ניצחונות ביורוליג וטיפוס במעלה הטבלה

[object Object]

ג'ף דאוטין ג'וניור אמור לחזור בקרוב מהיעדרות של כמה שבועות בגלל פציעה, וממש לא ברור איפה יימצא לו מקום לשחק. אפילו מקום בסגל ליורוליג יהיה לו קשה לקבל, והוא אולי האינדיקציה הטובה ביותר להבדל בין מכבי תל אביב של לפני הפציעה שלו לבין הקבוצה שיפגוש כשיחזור לכשירות.

הרבה בעיות היו למכבי עד לא מזמן, אחת הבולטות שבהן הייתה היעדר העומק, היעדר התרומה מהספסל, והמחסור הזה הורגש היטב כשנאלצה להתמודד עם הסגלים העמוקים של היריבות ביורוליג. עכשיו מכבי נמצאת במומנטום גדול עם ארבעה ניצחונות, ואחת הסיבות לכך שהיא נראית כמו קבוצה אחרת נעוצה בעובדה שהתרחבה והפכה תוך זמן קצר לקבוצה עמוקה.

בניצחון על ולנסיה עודד קטש שיתף 12 שחקנים, ואף שחקן לא קיבל יותר מ־26 דקות. קטש קיבל 41 נקודות משחקני הספסל, והסגל הרחב שנוצר עוזר למכבי להיות כל הזמן עם רגליים טריות על הפרקט - דבר שעוזר מאוד באינטנסיביות ההתקפית וההגנתית. בעקבות הספסל החזק, כל אופי המשחק השתנה.

שחקני מכבי תל אביב ועודד קטש, צילום: דני מרון

מבחר רחב

אז איך מכבי ת"א הפכה מקבוצה "רזה" לקבוצה שהמאמן שלה צריך להתלבט את מי להשאיר מחוץ לסגל למשחקי היורוליג? קודם כל, הובאו שני שחקנים - איפה לונדברג וזאק הנקינס.

לונדברג נקלט מצוין והפך במהירות לאחד המובילים בקבוצה. להנקינס יהיה מאבק גדול על הדקות, מכיוון שהתברר פתאום שקו הפנים של מכבי הוא לא רק רומן סורקין וג'יילן הורד.
טי ג'יי ליף ומרסיו סנטוס עשו צעד גדול קדימה, וכעת משני גבוהים מובילים למכבי יש פתאום חמישה כאלה, וזה עוד מבלי להזכיר את האפשרות להציב את אושיי בריסט בעמדה מספר 4.

איפה לונדברג. מכבי מצאה מנהיג, צילום: דני מרון

בשל המבחר בקו הקדמי, קטש יכול להשתמש בהרכבים שכוללים שלושה גבוהים, שבהם הורד בעמדה 3. מלבד סנטוס וליף שהפכו למשמעותיים ברוטציה, העומק ניכר גם בקו האחורי.

ג'ימי קלארק השתפר אחרי שעד לאחרונה לא ממש תרם והיה לכל היותר בינוני, וגם וויל ריימן הפך לחלק אינטגרלי מהרוטציה.

שחקני מכבי תל אביב חוגגים, צילום: דני מרון

תמיר בלאט נדחק

מהקו האחורי שהיה תלוי מאוד בתמיר בלאט ובמצב רוחו של לוני ווקר, פתאום יש מגוון אפשרויות. קטש ביצע שינוי והוא מעלה בחמישייה את קלארק במקום בלאט, לצד ווקר, בין היתר מסיבות הגנתיות. לונדברג מקבל דקות משמעותיות, ונגד ולנסיה הוא פתח את המחצית השנייה לצד ווקר.

במקביל, ג'ון דיברתולומיאו מראה שהוא לא הולך לשום מקום עם 16 דקות במשחק האחרון. מלבדם יש את בלאט שעלול לסגת קצת לאחור (שיחק רק 7 דקות מול ולנסיה), וכאמור גם את דאוטין.

מכבי תל אביב של סוף 2025 עברה תהליך שהפך את הסגל למעובה ומאוזן. עד לא מזמן קטש היה מביט לאחור אל הספסל בייאוש. כיום יש לו כאב ראש חיובי של מי לא ישחק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מכבי תל אביב חוגגת, צילום: דני מרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...